1. Voorbereiding:
STAP 1: Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.
2. Beslag mixen:
STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. . Voeg Eksi Koekoe Trafasie (cakemix), melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma) en Laigsingh Vanille Essence (aroma) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
3. Oven:
STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de Eksi Koekoe daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.
4. Baktijd en Oventemperatuur:
- Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
- Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
- Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3
LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.
5. Botercrème:
Klop de zachte boter op de laagste stand in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes. Voeg de Mix voor luchtige Botercrème en de melk toe en mix het ½ minuut op de laagste stand. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. TIP: Voor het zelf maken van botercrème, volg Recept Botercrème Trafasie
6. Keukengerei:
- Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
- Mixer met gardes
- Bakpapier
Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden van Eksi Koekoe Trafasie. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.
Topping: Bestrijk de Eksi Koekoe met de botercrème, strijk het glad, ga lichtelijk met een vork er overheen voor de decoratie en garneer met bigarreaux en pistache (gehakt).
Variatietip: Maak je botercrème zelf, zie Recept Botercrème Trafasie
Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:
- Kookboek Sandhia's Recepten
- Bereidingstijd en dosering
- De bereidingstijd van deze recepten is gebaseerd op inductie of heteluchtoven; de bereidingstijd varieert echter per warmtebron en het vermogen ervan, raadpleeg de handleiding van jouw warmtebron voor de juiste bereidingstijd. De dosering dient te geschieden met afgestreken (medium) eetlepels, voorzover de dosering met eetlepels is aangegeven.
- Milde bereidingswijze
- Vegetarische bereidingswijze
Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten
Waar verkrijgbaar?
Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!
Laat je inspireren door easy to use Recepten, Producten & Kookvideo’s. Sla je favorieten op, bewaar ze, stel je boodschappenlijstje samen en maak je eigen persoonlijke kookboek!
Ontdek de voordelen
- Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
- Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
- Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
- Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ontdek de voordelen
- Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
- Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
- Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
- Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!