Flensjes (Sandhia's-Javaanse pannenkoek met speciale kokosvulling)

Home Recepten
Flensjes (Sandhia's-Javaanse pannenkoek met speciale ko...
Afbeelding van Flensjes (Sandhia's-Javaanse pannenkoek met speciale kokosvulling)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

Alle ingrediënten plus een paar druppels rode kleurstof bij elkaar doen en 15-20 minuten op een laag vuurtje, onder af toe omscheppen, koken tot een mooie vaste massa.

2. Pannenkoek:

Doe de pannenkoekmix in een kom en voeg al roerende melk, kleurstof, ei en zout toe tot er een glad beslag ontstaat.
Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet daarin wat van dit beslag, laat het uitlopen over de bodem van de koekenpan en bak het aan weerszijden lichtelijk bruin.

3. Flensjes:

Zet circa 1 eetlepel van de vulling aan één kant van de pannenkoek in de lengte en rol die op.

Serveertip: De flensjes met vork en mes in stukjes snijden en opdienen.

Variatietip: Voeg één of meerdere van de volgende ingrediënten aan de vulling toe: rum aroma (naar smaak), verse gember, geschaafde amandelen, rozijnen. Gebruik ook eens gele kleurstof of een combinatie van rode en gele kleurstof voor het beslag.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Liza Yvonne Kramer 1 november 2018 14:54
5/5
Ik wil het 1 speciale kookboekje van Surinaamse eten bestellen .
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Katinka 29 maart 2021 08:06
5/5
De mini vleesbroodjes echt wauw, die kruiden, dat je zoiets zelf kan maken. Dit is vanaf nu een vaste snack op ons menu :)
Opi 28 maart 2021 10:35
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!
Annemiek 28 maart 2021 10:20
5/5
Masala Lasagne gelukt was top recept.
Sin 26 maart 2021 11:20
5/5
Heerlijk gewoon nasi met kidneybonen!
Silke 25 maart 2021 12:31
5/5
5 sterren!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Flensjes (Sandhia's-Javaanse pannenkoek met speciale kokosvulling)

1. Vulling:

Alle ingrediënten plus een paar druppels rode kleurstof bij elkaar doen en 15-20 minuten op een laag vuurtje, onder af toe omscheppen, koken tot een mooie vaste massa.

2. Pannenkoek:

Doe de pannenkoekmix in een kom en voeg al roerende melk, kleurstof, ei en zout toe tot er een glad beslag ontstaat.
Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet daarin wat van dit beslag, laat het uitlopen over de bodem van de koekenpan en bak het aan weerszijden lichtelijk bruin.

3. Flensjes:

Zet circa 1 eetlepel van de vulling aan één kant van de pannenkoek in de lengte en rol die op.

Ingrediënten
- 200 gram pannenkoekenmix - 1 ei - snufje zout - 400 ml melk - Boter - 2 theelepels rode kleurstof (toko) - Vulling: 2 zakjes vanillesuiker, 250 gram kokos (gemalen), 175 gram suiker, 375 ml melk en rum aroma naar smaak.