👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Mogen wij je verrassen met een recept?
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Flensjes (Sandhia's-Javaanse pannenkoek met speciale kokosvulling)

Home Recepten
Flensjes (Sandhia's-Javaanse pannenkoek met speciale ko...
Afbeelding van Flensjes (Sandhia's-Javaanse pannenkoek met speciale kokosvulling)

Bereidingswijze

1. Vulling:

Alle ingrediënten plus een paar druppels rode kleurstof bij elkaar doen en 15-20 minuten op een laag vuurtje, onder af toe omscheppen, koken tot een mooie vaste massa.

2. Pannenkoek:

Doe de pannenkoekmix in een kom en voeg al roerende melk, kleurstof, ei en zout toe tot er een glad beslag ontstaat.
Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet daarin wat van dit beslag, laat het uitlopen over de bodem van de koekenpan en bak het aan weerszijden lichtelijk bruin.

3. Flensjes:

Zet circa 1 eetlepel van de vulling aan één kant van de pannenkoek in de lengte en rol die op.

Serveertip: De flensjes met vork en mes in stukjes snijden en opdienen.

Variatietip: Voeg één of meerdere van de volgende ingrediënten aan de vulling toe: rum aroma (naar smaak), verse gember, geschaafde amandelen, rozijnen. Gebruik ook eens gele kleurstof of een combinatie van rode en gele kleurstof voor het beslag.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Goof 25 maart 2024 07:06
5/5
Heerlijk hoe dit recept tot stand is gekomen: Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen). Jullie hebben een nieuwsartikel hierover met hoe vouw je dumplings, zo kwam ik bij dit recept t erecht. Ik en mijn vriendin zijn zo enorm gek hierop, en dan maken we er zelf met het recept van onze oma chili saus en speciale sojasaus bij. Oeh! ❤️😍 ...
Liza Yvonne Kramer 17 december 2023 06:22
5/5
Ik wil het op 25 en 26 december 2023 speciale bami met groenten ,garnalen bakje bami ,bami trafeasie maken.
Anette 5 mei 2023 08:15
5/5
Wat ik zo leuk vind zijn al die menu's voor de speciale dagen zoals koningsdag en nu moederdag. Het geeft zoveel inspiratie! Zouden jullie eigenlijk als kleine (e-book) kookboekjes moeten aa nbieden!! ...
Charissa 18 augustus 2022 07:57
5/5
Bedankt voor het mooie kookboek deel 6, wat een klapper van een boek! Onze favoriet: Surinaamse bami met Yangtori (speciale saté met honing of ahornsiroop)
Green 11 september 2024 08:25
5/5
5 sterren!!!!
Annika 10 september 2024 07:38
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
ChantalJamie 9 september 2024 18:27
5/5
Al vaak gemaakt. Heerlijk! Hier geen toko en ipv Plum Sauce gebruik ik pruimenjam. Net zo lekker en daarbij kun je zelf van andere specerijen het pittiger maken, mocht je dat willen.
Willeke 9 september 2024 07:35
5/5
Hmmmmmmmm alles van jullie is toppie!
Helmiene 6 september 2024 08:28
5/5
Vanuit het mooie Dordrecht groot fan van Faja Lobi! Super lekker smaakvolle producten met een enorm mooi kookboek. ❤️ lobi
Roshnie 4 september 2024 08:23
5/5
Heerlijke recepten! Roshnie xx
P.L. 3 september 2024 08:31
5/5
Wij zijn hier thuis op gestoomde recepten en zien er heel veel lekkere van bij jullie. Zoals de 'Roti met gestoomde ovendrums' hmmm
Esmee Toon 2 september 2024 08:15
5/5
Lekkere loaded frietjes op zo'n faja lobi! 😍😋
Carla Wentzel -Rossen 1 september 2024 11:52
5/5
Jullie recepten en eten is in een woord geweldig ,wij eten zeker twee a drie keer in de week een recept van jullie Zou alleen graag willen weten hoe ik aan de boeken kan komen wil ze graag kopen maar op de site gaat het niet Nogmaals bedankt voor de heerlijke recepten ...
Renata Simons 30 augustus 2024 07:52
5/5
Voedzaam, rijk aan groentes, diverse recepten, van vega tot elke vis/vlees soorten en voor elke menu gang wat wils! En als kroon op de taart ook een dik kookboek die mij weer verrast met een QR code naar een kookvideo. Dit merk doet alles om je te helpen een maaltijd te maken ...
Rogi 28 augustus 2024 08:25
5/5
We zijn zo enorm blij! Alles is top. De kookvideo's, uitleg, ingrediënten, versheid.
Nossie 27 augustus 2024 08:19
5/5
Heerlijke gerechten!
Romee 23 augustus 2024 07:32
5/5
5 sterren
Anne 22 augustus 2024 07:58
5/5
Dik tevreden! Stabiele kwaliteit en diversiteit aan recepten. Heel het gezin vraagt wekelijks welk recept van Faja Lobi deze week op het menu staat! ❤️❤️❤️
Boer Harm 21 augustus 2024 07:55
5/5
Harmpie helemaal blij! 5 sterren uit Fryslan. Mooi bedrijf! ⭐⭐⭐⭐⭐
Oliver 19 augustus 2024 07:42
5/5
De heerlijkste traybake van Nederland maak je met Faja Lobi ❤️❤️
Gomre 16 augustus 2024 09:18
5/5
5 sterren! Kookvideo's lukken altijd.
Janis Robertson 15 augustus 2024 17:07
5/5
Ziet er lekker uit . Ga het van het weekend maken.😉
Moos 15 augustus 2024 08:38
5/5
5 dikke sterren!
Kowald 13 augustus 2024 08:11
5/5
De lekkerste en beste gerechten!
Willeke 12 augustus 2024 07:22
5/5
Heerlijk genieten weer elke dag van jullie maaltijden ❤️
Roderick 9 augustus 2024 08:04
5/5
Verreweg de lekkerste kruiden!
Nanda 7 augustus 2024 08:22
5/5
10 dikke sterren!
Shanna 6 augustus 2024 08:02
5/5
De lekkerste en smaakvolste recepten. We weten al jaren van jullie bestaan, maar zijn het gaan proeven nadat er voor een lange tijd een lekkere geur vanuit de tuinen van onze buren kwam. Bli jkt dat ze wekelijks een nieuw recept proberen 😍 ...
Rootje 5 augustus 2024 07:37
5/5
Heeeerlijk alle lekkere smaakjes van dit geweldige familiebedrijf!!!!!
Esmee Rosanne 1 augustus 2024 07:29
5/5
Heerlijk om met Faja Lobi te koken. Geleerd via mijn surinaamse vriend, en nu kook ik beter dan hem hihihi

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Flensjes (Sandhia's-Javaanse pannenkoek met speciale kokosvulling)

1. Vulling:

Alle ingrediënten plus een paar druppels rode kleurstof bij elkaar doen en 15-20 minuten op een laag vuurtje, onder af toe omscheppen, koken tot een mooie vaste massa.

2. Pannenkoek:

Doe de pannenkoekmix in een kom en voeg al roerende melk, kleurstof, ei en zout toe tot er een glad beslag ontstaat.
Verhit een klontje boter in de koekenpan, giet daarin wat van dit beslag, laat het uitlopen over de bodem van de koekenpan en bak het aan weerszijden lichtelijk bruin.

3. Flensjes:

Zet circa 1 eetlepel van de vulling aan één kant van de pannenkoek in de lengte en rol die op.

Ingrediënten
- 200 gram pannenkoekenmix - 1 ei - snufje zout - 400 ml melk - Boter - 2 theelepels rode kleurstof (toko) - Vulling: 2 zakjes vanillesuiker, 250 gram kokos (gemalen), 175 gram suiker, 375 ml melk en rum aroma naar smaak.
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie