Foe Yong Hai met garnalen

Home Recepten
Foe Yong Hai met garnalen
Afbeelding van Foe Yong Hai met garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in ronde plakjes snijden; de bosui schuin snijden.
Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip en Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden), garnalen en ui (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees en de garnalen gaar zijn.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en bosui toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati. heerlijk met Surinaams Zuurgoed.  

Variatietip: Varieer de garnalen met visfilet en de kip met vlees van eigen voorkeur. Probeer eens doperwten in plaats van de wortel.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Niles 18 november 2021 08:03
5/5
Hmm weer een nieuw recept zie hie. Foe Young Hai gaan we dit weekend maken, hebben al flink chicken paramaribo ingeslagen voor als het weer lang is uitverkocht haha, kan er een jaar mee voor ruit denk ik 🤣🤣🤣🤣 ...
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Levi 27 januari 2022 08:37
5/5
Hebben jullie meer Pizza recepten zoals de pollo masala? Iets met ketjap of chicken paramaribo hihi 😋
Laurens 26 januari 2022 08:00
5/5
Jullie Eksi Koekoe de beste cake die er bestaat ❤️❤️❤️
Fay 25 januari 2022 07:52
5/5
Petjel groentesalade recept erg lekker in je dieet, super smaakvol en voedzaam, aanrader dus !
Premwatie Khelawan 24 januari 2022 19:20
5/5
Ik ga het zeker proberen.....
Anieke 24 januari 2022 08:13
5/5
Een recensie verdiend: Jullie kookvideo's slagen telkens weer, de uitleg is kort/bondig en duren niet te lang. We geven dit zeker 10+ sterren 😊
Fleur 24 januari 2022 01:00
5/5
Deel 6 wil ik graag pre-orderen. Geniet al 3 jaar van kookboek deel 5, veel afwisseling en je kan aan alles een draai geven. Het zet je aan tot creatief combineren met bestaande recepten die niet in het kookboek staan, daarom gebruik ik het al 3 jaar intensief. Zo is je menu nooit saai, en eet je nooit hetzelfde :) ...
Angelien 23 januari 2022 09:27
5/5
Ons menu van gisteren: - Nasi Trafasie met Sate - Vispastei Trafasie - Vleesbroodjes Trafasie - Chicken Karaage Trafasie met chili saus en Madam Jeanette Mayo IEDEREEN werd gek, nog n ooit zo lekker gegeten ...
Monica Dekker 21 januari 2022 08:50
5/5
Zo lekker komt ook door die aardappel sticks. Super!!!😋
Anna 21 januari 2022 07:41
5/5
Heerlijke rollade met nasi trafasie, een feestmaaltijd die we het liefst eten.
D 20 januari 2022 07:27
5/5
Een geweldige combi faja nuggets met lekkere frietjes en sausjes, super makkelijk maar toch beter dan standaard van de caf 😇🤠
Wandana 20 januari 2022 01:00
5/5
Laat deel 6 maar snel komen!
19 januari 2022 08:07
5/5
Gisteren met mijn 2 dochters van 8 jaar en 11 jaar de milka eksi trafasie choco gemaakt. Altijd spannend een cake, soms lukt het en soms niet, soms door jezelf maar soms door een verkeerde u itleg. Nou..... dit was SUPER! Heerlijk gelukt en super sappig, mijn dochters willen nu door naar de ananas eksi. 😋😊 ...
Edwin 18 januari 2022 14:15
5/5
Wat een hemelse gerechten kan er niet vanaf blijven elke dag een andere
Winoah 18 januari 2022 08:38
5/5
de caribische kip uit de oven is wel echt een klappertje hoor. Super mals en sappig, en makkelijk 😏
Dilla 18 januari 2022 01:00
5/5
De beste recepten komen van Sandhia's receptjes
Noeki 17 januari 2022 01:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6. Heel mijn vriendegroep heeft deel 5, en we verassen elkaar dan eens met een gerecht als we samen komen :)
Araida 16 januari 2022 14:24
5/5
Roti Omeletta wat een CREATIEVE creatie, en WAT lekker!!!! Vandaag als lunch gemaakt, zooooo om te smullen ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Giff 14 januari 2022 01:00
5/5
5 sterren!
Lindatje 13 januari 2022 08:37
5/5
De beste pastei is van jullie, we maken ze bij ieder feestje, we maken ze wel 1 keer per maand, ik trakteer ze op het werk en staan nu zelfs bekend als Linda's de Pastei boer hahahaha 😂 😂
Rebecca 12 januari 2022 16:05
5/5
Heerlijk, eenvoudig en lekker!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Foe Yong Hai met garnalen

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in ronde plakjes snijden; de bosui schuin snijden.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip en Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden), garnalen en ui (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees en de garnalen gaar zijn.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en bosui toevoegen.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - maïzena - 360ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - 4 eieren - 200 gram kipfilet, 100 gram garnalen (middelgrote) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - ½ winterwortel, 1 rode paprika, 1 ui, 4 stuks bosui - 2 tl tomatenpuree
Ga naar mijn laatste sessie