Foe Yong Hai met garnalen

Home Recepten
Foe Yong Hai met garnalen
Afbeelding van Foe Yong Hai met garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in ronde plakjes snijden; de bosui schuin snijden.
Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip en Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden), garnalen en ui (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees en de garnalen gaar zijn.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en bosui toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati. heerlijk met Surinaams Zuurgoed.  

Variatietip: Varieer de garnalen met visfilet en de kip met vlees van eigen voorkeur. Probeer eens doperwten in plaats van de wortel.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Lidya 14 mei 2021 08:24
5/5
Pruimentaart was echt heerlijk om te maken, hele huis geurt!
Fientje 12 mei 2021 10:53
5/5
Ik reageer altijd op posts van jullie, en blijf het zeggen: een heerlijk bedrijf en net zo heerlijke recepten altijd.
Carmen 12 mei 2021 10:51
5/5
Echt geweldige masala recepten hebben jullie!
Alie 10 mei 2021 12:12
5/5
TOP!
Dewi 10 mei 2021 07:58
5/5
5 sterren voor de presentatie en 10 voor de inhoudelijk sterke en altijd werkende recepten! En 10 voor de mooie surprisebox.
Alicia 10 mei 2021 07:53
5/5
Super makkelijke groentesalade! Verwerkt in mijn dieet. Kunnen jullie meer dieet gerelateerde recepten maken?
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Nance 9 mei 2021 10:18
5/5
Top surprisebox wat een box zeg!
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
Belinda 7 mei 2021 16:53
5/5
Mooi boek in een mooie box en dan ook nog eens de surprisebox als giftdoos.
Eduardo 6 mei 2021 09:04
5/5
Ik geef dit boek 10 sterren, zoals velen, kan ook niet anders met zoveel fans die jullie blij maken met alle heerlijke recepten.
Willem p 5 mei 2021 08:20
5/5
Chicken burger gemaakt was verrukkelijk
Melinda 4 mei 2021 08:40
5/5
Heerlijk jullie recepten! Gisteren de gehaktballen gemaakt en super gelukt.
Sant 4 mei 2021 08:20
5/5
10+ voor het boek, 10+ surprisedoos. Mooie cadeauverpakking/box beide, leuk om als cadeau te geven!
Lacy 3 mei 2021 08:10
5/5
Laat deel 6 maar snel komen! Surprisebox ook echt super, en in een superrrr giftbox!!
Neelis 3 mei 2021 07:52
5/5
Zeker weten goeie recepten! Faja Nuggets gemaakt en waren weer goed gelukt. Echt een compliment dat jullioe recepten altijd lukken met een duidelijke beschrijving, in tegenstelling tot veel andere bedrijven die maar met nieuwe recepten komen om te laten lijken alsof ze veel recepten hebben. ...
Robert-Jan 30 april 2021 09:25
5/5
Ook op FB gemeld. Top recepten!
Quin 30 april 2021 08:24
5/5
Top sate's van faja lobi
Ferdy 29 april 2021 09:11
5/5
Veel beter als de indiase variant tikka masala dit!
Lien 29 april 2021 09:00
5/5
Geweldig gedaan mensen dit boek. Toch wel weer een aanvulling op de recepten online, wat je vaak juist ziet dat het geen meerwaarde heeft, is hier zeker niet het geval.
Carl 28 april 2021 08:40
5/5
Mi mang dit is top mang! Kookboek met recepten zoals die van mi oma
Desenti 28 april 2021 08:14
5/5
Eksi koekoe trafasie mix gebruikt: alles gelukt en was mega lekker, wel 1 uur en 10 min in de oven gedaan, maar dit is per oven natuurlijk anders.
Djamilla 27 april 2021 13:36
5/5
Een dikke 10!
Nina 27 april 2021 13:32
5/5
Beste broodjes die vleesbroodjes, jammer dat ze dit nergens kant-en-klaar maken.
Delena amsi 26 april 2021 19:48
5/5
pom recepten van jullie zijn gewoon toppie
Ad 26 april 2021 08:33
5/5
Kunnen jullie meer pizza recepten maken zoals de pollo masala? Erg leuk die gekke combinaties.
Ineke 26 april 2021 08:25
5/5
Groots, kleurrijk en recepten die duidelijk beschreven zijn en bij ons ook echt lukken.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Foe Yong Hai met garnalen

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in ronde plakjes snijden; de bosui schuin snijden.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip en Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden), garnalen en ui (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees en de garnalen gaar zijn.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en bosui toevoegen.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - maïzena - 360ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - 4 eieren - 200 gram kipfilet, 100 gram garnalen (middelgrote) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - ½ winterwortel, 1 rode paprika, 1 ui, 4 stuks bosui - 2 tl tomatenpuree