Foe Yong Hai met garnalen

Home Recepten
Foe Yong Hai met garnalen
Afbeelding van Foe Yong Hai met garnalen
Afbeelding van Foe Yong Hai met garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in ronde plakjes snijden; de bosui schuin snijden.
Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip en Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden), garnalen en ui (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees en de garnalen gaar zijn.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en bosui toevoegen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati. heerlijk met Surinaams Zuurgoed.  

Variatietip: Varieer de garnalen met visfilet en de kip met vlees van eigen voorkeur. Probeer eens doperwten in plaats van de wortel.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Foe Yong Hai met garnalen

1. Voorbereiding:

Paprika in dunne reepjes en wortel in ronde plakjes snijden; de bosui schuin snijden.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.

2. Eieren:

Meng 1 eetlepel maïzena met ½ eetlepel water, kluts de eieren hierin. 2 eetlepels olie verhitten, de eieren hieraan toevoegen en 3 minuten onaangeroerd gaar laten stollen; daarna het gestolde ei met een lepel in 6-8 grove stukken breken en vervolgens in 2 minuten aan weerszijden geheel gaarbakken. Schep het ei hierna af.

3. Kip en Garnalen:

4 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes gesneden), garnalen en ui (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees en de garnalen gaar zijn.
Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), tomatenpuree en 75 ml water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de groenten (behalve de bosui) toevoegen en 15 minuten op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de eieren en bosui toevoegen.

Ingrediënten
- zonnebloemolie - maïzena - 360ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - 4 eieren - 200 gram kipfilet, 100 gram garnalen (middelgrote) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - ½ winterwortel, 1 rode paprika, 1 ui, 4 stuks bosui - 2 tl tomatenpuree