👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Halloween menu 🎃: griezelig lekker genieten
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Amaretto Fruit Cake

Home Recepten
Amaretto Fruit Cake
Afbeelding van Amaretto Fruit Cake

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

STAP 1: Pruimen (gedroogde en zachte pruimen zonder pit), rozijnen, cranberry’s en dadels op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in Amaretto (likeur). Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma), Laigsingh Vanille Essence (aroma) en de geweekte fruitmix (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm (rechthoekige 28 x 17 cm, aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

 .Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden van de cake. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.

Topping: Eventueel topping naar wens.

Variatietip: Varieer de fruitmix met fruit naar wens o.a. abrikozen, papaja, sukade, amandelen. Ook lekker zonder te weken met rum, een genot voor de kids.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jill 18 januari 2021
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
A. G. 10 augustus 2022
5/5
Super smakelijke cake recepten!
Rego 29 juli 2022
5/5
Eksi Koekoe Trafasie beste cake die er bestaat op de wereld smaaksensatie.
Laurens 26 januari 2022
5/5
Jullie Eksi Koekoe de beste cake die er bestaat ❤️❤️❤️
Emeliy 8 december 2021
5/5
Uitstekende cake recepten. We proberen zeker al 10 jaar recepten van jullie uit wanneer we zin hebben in echt iets leuks lekkers waar je hele woonkamer van ruikt, gelukkig word je ervan ❤
Meindert 6 december 2021
5/5
Voor het eerst de keksi geproefd en echt grandioos lekker product! Jammer dat bakkers dit soort dingen in Nederland niet verkopen, ook de Eksi en pruimencake super goed gelukt 👏🙏
Priya 31 oktober 2021
5/5
Cupcake eksi koekoe recept dit weekend gemaakt, zoveel dat we de komende week elke dag als ontbijt eentje kunnen nemen!! 😋
Annelies 8 augustus 2021
5/5
De eksi koekoe cake is de allerbeste, je kan hier alle kanten mee op, heb de gekste creaties ermee gemaakt met kokos, met spekkoek aroma, met pistachio. 🤗🤗😎😎
Ingeborg 1 augustus 2021
5/5
De eksie cake is mijn favoriet van jullie tezamen met de nasi en de bami trafasie 😄
Devina 20 juni 2021
5/5
Sandwich cake was om te smullennnnnnnnn 😚
George 25 mei 2021
5/5
Jullie cake en bak recepten zijn grandioos. Eksi keksi choco en bojo gemaakt en gelukt volgens het recept
Anila 16 mei 2021
5/5
Trafasie Sandwich Cake serieus dit is toch geweldig! Wat een recept, ga dit morgen maken :)
18 april 2021
5/5
Eksi Koekoe bij ORiental gekocht vrijdag en gisteren gemaakt. Heerlijke surinaamse cake en goed gelukt
A 11 februari 2021
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Anjeli 5 februari 2021
5/5
Ananas cake doet me aan vroeger denken, gisteren gemaakt en helemaal gelukt op 45 minuten!
Nikkie de 15 december 2020
5/5
Eiercake gisteren gemaakt, 100% goed gelukt. Nu de andere 2 maken!!
Jan 24 november 2020
5/5
BAKMIXEN ontvangen wauw!!!!! Marmercake direct gelukt, keksi en eksi ga ik dit weekend maken.
Ali 16 oktober 2025
5/5
grandioos lekkere producten
Carola 15 oktober 2025
5/5
Kwam via tiktok in aanraking met deze te gekke sate twisters en kende faja lobi nog niet !! in 5 dagen tijd hebben we 5 keer faja lobi gegeten !! nog lang niet uitgekookt !!
ROKUS 14 oktober 2025
5/5
Een aanrader, wanneer je geen tijd hebt om bami te maken met dit product, Snelle Surinaamse Bami, met de Faja Lobi Chicken Trafasie (instant noodles), super smaakvol, super eenvoudig, en naa r smaak te maken, ik doe er chili oil bij, een aanrader als je ervan houd 🍜🍜🍜 En daarnaast gewoon een top merk alleen maar lobi ❤️ ...
Ismail 13 oktober 2025
5/5
Genoten dit weekend van deze toppers
Petra 10 oktober 2025
5/5
Héérlijk ! Al heel lang op zoek naar een recept dat op échte roti smaakt, zoals je het koopt bij de toko. Dit is het! Blij mee!
simons 10 oktober 2025
5/5
saté twisters ons favoriete recept op jullie website..!
G 8 oktober 2025
5/5
Heerlijk allemaal
Combi 6 oktober 2025
5/5
Heerlijk!!
Roki 1 oktober 2025
5/5
The best products ❤️
Roberto Wino 30 september 2025
5/5
Wojoooooooo: Grilled Chicken Roti. Ook al is de zomer voorbij, ik steek de vlam in de pan op de BBQ, ga lekker voor iedereen de kip grillen en als iedereen thuiskomt worden ze zo vrolijk. Na het grillen doe ik een heel dun laagje honing erover, super dun, ongekende smaaksensatie met jullie recepten 😀😋 Wil het recept/foto's best delen, mijn naam vinden jullie in het webshop klanten bestand. ...
Komien 29 september 2025
5/5
Handig, makkelijk in gebruik, snel klaar of een leuke feest maaltijd, ik kan me op allerlei manieren inspireren op deze geweldige website en daarbij horende producten.
Nomin 26 september 2025
5/5
Te gekke producten
AK 23 september 2025
5/5
Geweldig!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Amaretto Fruit Cake

1. Voorbereiding:

STAP 1: Pruimen (gedroogde en zachte pruimen zonder pit), rozijnen, cranberry’s en dadels op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in Amaretto (likeur). Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma), Laigsingh Vanille Essence (aroma) en de geweekte fruitmix (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm (rechthoekige 28 x 17 cm, aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier
Ingrediënten
- 1 zak (250 gr) pruimen   - 250 gr rozijnen - 125 gr cranberry’s - 6 dadels (zonder pit) - 100 ml Amaretto (likeur) - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Keksi Trafasie (cakemix) - 1 (volle) eetlepel kaneel - 100 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 7 eieren (M) - 2 tl Laigsingh Amandel Essence  - 2 tl Laigsingh Vanille Essence 

Winkelwagentje

FAJA LOBI is genomineerd!
Ga naar mijn laatste sessie