Garlic Bami Grilled Honey Chicken (knoflook bami met gegrilde honing kip)

Home Recepten
Garlic Bami Grilled Honey Chicken (knoflook bami met ge...
Afbeelding van Garlic Bami Grilled Honey Chicken (knoflook bami met gegrilde honing kip)
Afbeelding van Garlic Bami Grilled Honey Chicken (knoflook bami met gegrilde honing kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Grilled Honey Chicken:

  • STAP 1: Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) over het vlees verdelen, voeg de honing en de mandarijn (uitgeperst met sap) hieraan toe en schep het goed om.
  • STAP 2 : Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

2. Garlic Bami:

  • STAP 1: Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en de knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Bosui (in kleine stukjes gesneden), wortel, bouillonpoeder en witte peper toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • STAP 4: De bereide mie toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Pasta Gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees na het grillen in schuine reepjes en serveer het met de Garlic Bami; schenk de saus over het vlees. Geef er Zuurgoed Trafasie en/of Gebakken Banaan bij.    

Variatietip: Varieer de Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (marinade) met Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (marinade) of Faja Lobi Barbecue Trafasie (marinade).  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Luciana 4 november 2020 11:45
5/5
Bami met boontjes trafasie hmmm
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Garlic Bami Grilled Honey Chicken (knoflook bami met gegrilde honing kip)

1. Grilled Honey Chicken:

  • STAP 1: Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) over het vlees verdelen, voeg de honing en de mandarijn (uitgeperst met sap) hieraan toe en schep het goed om.
  • STAP 2 : Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.

2. Garlic Bami: 

  • STAP 1: Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en de knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Bosui (in kleine stukjes gesneden), wortel, bouillonpoeder en witte peper toevoegen en 5 minuten roerbakken.
  • STAP 4: De bereide mie toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken. 
Ingrediënten
- A. Grilled Honey Chicken: - 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of  Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade voor de bereiding van 25 exclusieve gerechten) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (het populairst Sandhia's tafelzuur) - 2 el honing - 1 mandarijn - 5-6 kippendijenfilet of kipkarbonades (circa 750 gram) - B. Garlic Bami: - 500 gram mie - zonnebloemolie - 3 sjalotjes - 5 teentjes knoflook - 5 stuks bosui - 100 gram fijne wortelreepjes - 2 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 tl witte peper