Gehaktbal Trafasie in tomatensaus

Home Recepten
Gehaktbal Trafasie in tomatensaus
Afbeelding van Gehaktbal Trafasie in tomatensaus
Afbeelding van Gehaktbal Trafasie in tomatensaus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus:

  • STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Witte Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Fond Trafasie Tomato:

  • STAP 3: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Witte Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel, gember, tomatenpuree, gezeefde tomaten en Trassie Trafasie hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Fond Trafasie Tomato aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Gehaktballen en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer als hapje tussendoor of met rijst, broodje, Nasi Trafasie, Bami Trafasie, gekookte aardappelen; schenk de jus erover.  

Variatietip: Bereid eens vegetarische gehaktballen door in dit recept het gehakt te vervangen met sojabrokken. De sojabrokken in ruim water gaarkoken, uitlekken, fijn malen en even in zonnebloemolie opbakken, vervang het gehakt hiermee.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Rin 7 augustus 2020 08:14
5/5
Dit noem je nou een verbetering. Jullie denken mee, en leuk om te zien dat feedback van fans is meegenomen.
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Tiff 13 juli 2020 08:32
5/5
Het kookboek voldoet aan alle verwachtingen en verdiend 5 sterren.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Dinand 8 juni 2020 14:54
5/5
Natuurlijk schrijven wij ook een recensie. Fijn om met de recepten en producten te werken, makkelijk in gebruik en een genot om je hele huis mee te geuren.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gehaktbal Trafasie in tomatensaus

1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus:

  • STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Witte Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.  

2. Fond Trafasie Tomato:

  • STAP 3: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Witte Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel, gember, tomatenpuree, gezeefde tomaten en Trassie Trafasie hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Fond Trafasie Tomato aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Gehaktballen en Kookvideo's.

Ingrediënten
- - 1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus: - 500 gram kipgehakt - 2 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 100 gram paneermeel - 1 ei - 2. Fond Trafasie Tomato: - 2 el zonnebloemolie - 1 ui (kleine) - 4 teentjes knoflook - Plakje Madam Jeanette peper (geraspt) - 1½ el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel   - 1 tl gember (gemalen) - 1 el tomatenpuree   - 2 el gezeefde tomaten - 1½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 150 ml water - 3. Bakken: - 4 eetlepels braadboter (Croma)  - Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze)