Gehaktbal Trafasie in tomatensaus

Home Recepten
Gehaktbal Trafasie in tomatensaus
Afbeelding van Gehaktbal Trafasie in tomatensaus
Afbeelding van Gehaktbal Trafasie in tomatensaus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus:

  • STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Witte Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Fond Trafasie Tomato:

  • STAP 3: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Witte Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel, gember, tomatenpuree, gezeefde tomaten en Trassie Trafasie hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Fond Trafasie Tomato aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Gehaktballen en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer als hapje tussendoor of met rijst, broodje, Nasi Trafasie, Bami Trafasie, gekookte aardappelen; schenk de jus erover.  

Variatietip: Bereid eens vegetarische gehaktballen door in dit recept het gehakt te vervangen met sojabrokken. De sojabrokken in ruim water gaarkoken, uitlekken, fijn malen en even in zonnebloemolie opbakken, vervang het gehakt hiermee.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Nelleke & Karin 8 december 2020 09:24
5/5
Zowel ik als mijn beste vriendin hadden van onze dochters jullie kookboek Sandhia's Recepten ontvangen. Zo leuk! We komen nu iedere week een recept voor elkaar als verassing, uitleg per recept is echt zeer goed. ...
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
Tessy 18 november 2020 13:16
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Lieke 3 november 2020 09:42
5/5
In jullie volgende top kookboek mogen ook de bakrecepten hoor!!!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Dinand 8 juni 2020 14:54
5/5
Natuurlijk schrijven wij ook een recensie. Fijn om met de recepten en producten te werken, makkelijk in gebruik en een genot om je hele huis mee te geuren.
Puk 19 mei 2020 10:02
5/5
Geweldige producten om nu in deze tijd lekker thuis te eten met gezelligheid in de tuin, 5+
Gerard 11 mei 2020 07:48
5/5
In deze crisis geven jullie producten mij culinair plezier in huis, heerlijk!
Roos 4 maart 2020 15:29
5/5
Wat ben ik hier blij. Het is een aanrader want ik ben nog geen enkel recept tegen gekomen dat niet maakbaar is! Meestal is het zo dat in een kookboek maar een aantal aantrekkelijke recepten staan, dat ze vanwege moeilijkheid/technieken/gebruikte ingrediënten moeilijk zijn bij je gezin. Maar dit boek is helemaal super...voor ons het mooiste kookboek ...
Rachel IJzerkoper 13 januari 2020 13:02
5/5
Lieve family
Ik heb nog nooit zo een persoonlijk met liefde gemaakt en zo simpel uitgelegd kookboek gezien om jullie heerlijke eten te kunnen maken.
Nu zie ik ook hier dat je w erkelijk alle producten thuis kan laten bezorgen wat ik ook zeker doe zodat ik niet misgrijp in de supermarkt.
Nogmaals wat een super family xxx
...
Lic 13 januari 2020 10:25
5/5
5 stars. Please release it in English.
Lizzy 8 januari 2020 10:29
5/5
In noivember het boek gekregen als cadeau. Het blijft bijzonder dat ik jullie nog niet kende, de keuken ook niet, maar het zo goed word ontvangen door iedereen thuis.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gehaktbal Trafasie in tomatensaus

1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus:

  • STAP 1: Gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Witte Bami Trafasie (roerbakmix), ui (gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde gehaktballen en laat ze afgedekt 30 minuten in de koelkast rusten.  

2. Fond Trafasie Tomato:

  • STAP 3: Zonnebloemolie verhitten, ui (fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Witte Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel, gember, tomatenpuree, gezeefde tomaten en Trassie Trafasie hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Fond Trafasie Tomato aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 20-25 minuten op laag vuur gaar bakken.
Ingrediënten
- 1. Gehaktbal Trafasie in tomatensaus: - 500 gram kipgehakt - 2 el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 100 gram paneermeel - 1 ei - 2. Fond Trafasie Tomato: - 2 el zonnebloemolie - 1 ui (kleine) - 4 teentjes knoflook - Plakje Madam Jeanette peper (geraspt) - 1½ el Faja Lobi Witte Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel   - 1 tl gember (gemalen) - 1 el tomatenpuree   - 2 el gezeefde tomaten - 1½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 150 ml water - 3. Bakken: - 4 eetlepels braadboter (Croma)  - Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze)