Geroerbakte Oker met Ketjap Honing Drumsticks (oker met ketjap drumsticks in honingsaus)

Home Recepten
Geroerbakte Oker met Ketjap Honing Drumsticks (oker met...
Afbeelding van Geroerbakte Oker met Ketjap Honing Drumsticks (oker met ketjap drumsticks in honingsaus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Oker:

Oker wassen, goed afdrogen, beide uiteinden afsnijden en daarna in kleine stukjes snijden. 3 eetlepels olie verhitten, hierin de knoflook fruiten, daarna de oker hieraan toevoegen en al omscheppend op matig vuur, met zout en peper naar smaak, circa 7 minuten roerbakken.

3. Ketjap Honing Drumsticks:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de drumsticks hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur.
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en honing hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

Serveertip: Serveer de oker met de rijst en de Ketjap Honing Drumsticks; schenk de saus erover. Voor een hetere smaak gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Ttrafasie.

Variatietip: Varieer de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix). Varieer de oker met broccoli en de drumsticks met vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
17 mei 2021 09:44
5/5
Jullie heerlijke surprisebox ontvangen en de ketjap knoflook gemaakt, was echt grandioos.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Devy 4 juni 2021 10:35
5/5
Yangtori sate smaakt heerlijk op de BBQ met honing erover tijdens het BBQ-en, aanrader. 😋😻
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Peter 9 december 2020 08:36
5/5
Drumsticks echt toppertjes jullie vlees geregtjes
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...
Yvonne 28 juni 2021 14:17
5/5
Wanneer je Faja Lobi eet, proeft, ruikt, krijg je direct kriebels in je buik. Jullie producten zijn zo puur ❤️
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Allanah 18 juni 2021 11:04
5/5
Poolse roots maar wat is dit lekker! Kan alle kanten op met jullie recepten ook in mijn eigen keuken van vroeger :)
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Geroerbakte Oker met Ketjap Honing Drumsticks (oker met ketjap drumsticks in honingsaus)

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Oker:

Oker wassen, goed afdrogen, beide uiteinden afsnijden en daarna in kleine stukjes snijden. 3 eetlepels olie verhitten, hierin de knoflook fruiten, daarna de oker hieraan toevoegen en al omscheppend op matig vuur, met zout en peper naar smaak, circa 7 minuten roerbakken.

3. Ketjap Honing Drumsticks:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de drumsticks hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur.
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en honing hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

Ingrediënten
- 6 drumsticks - 400 gram Basmati rijst - 400 gram Sandhia's oker (toko) - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 2 tl honing - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - zonnebloemolie - 1 el tomatenpuree - 2 uien - 1 kleine tomaat - 1 teentje knoflook (vers) - zout en witte peper