Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen

Home Recepten
Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen
Afbeelding van Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen
Afbeelding van Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmatibereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg de kippenbouten hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur.
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in kleine stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
  • STAP 5: Wortel (in dunne plakjes), sjalotjes (gehalveerd) en de pruimen toevoegen, daarna het water langs de zijkant rondom het gerecht erbij doen, omscheppen en 25-30 minuten met deksel op de pan stoven.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Macaroni: Stoof Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer het vlees met Kotomisi Basmati; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix). Vervang de wortel met zoete aardappel en de kip met wild naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen
  • STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten. 
  • STAP 3: Voeg de kippenbouten hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur. 
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in kleine stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
  • STAP 5: Wortel (in dunne plakjes), sjalotjes (gehalveerd) en de pruimen toevoegen, daarna het water langs de zijkant rondom het gerecht erbij doen, omscheppen en 25-30 minuten met deksel op de pan stoven.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati  - zonnebloemolie - 2 uien - 4 kippenbouten - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 1 kleine tomaat - 1 el Faja Lobi Pinda Sambel - 2 tl bruine suiker - 1 winterwortel   - 4 sjalotjes -  200 gram pruimen (gedroogde, zonder pit) - 175 ml water