Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen

Home Recepten
Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen
Afbeelding van Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmatibereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Voeg de kippenbouten hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur.
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in kleine stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
  • STAP 5: Wortel (in dunne plakjes), sjalotjes (gehalveerd) en de pruimen toevoegen, daarna het water langs de zijkant rondom het gerecht erbij doen, omscheppen en 25-30 minuten met deksel op de pan stoven.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Macaroni: Stoof Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer het vlees met Kotomisi Basmati; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix). Vervang de wortel met zoete aardappel en de kip met wild naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
17 mei 2021 09:44
5/5
Jullie heerlijke surprisebox ontvangen en de ketjap knoflook gemaakt, was echt grandioos.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Tineke 30 juli 2021 10:01
5/5
Gaan dit weekend de chicken javaan maken. Al zeker 30 recepten nu met succes gemaakt!
mjevandenbongard@gmail.com 29 juli 2021 21:39
5/5
Bb met r gemaakt. Het was super lekker
Lisa 29 juli 2021 09:04
5/5
Ik wil een compliment geven voor de recepten. Maandelijks scroll ik en pak ik 5 recepten, en ga ze dan uitproberen met het gezin. Telkens weer is het raak, het gezin is er gek op. 🤗
Diny 29 juli 2021 08:36
5/5
Opa en oma gek op faja lobi nooit eerder gehad willen nooit meer anders
Aniek 28 juli 2021 08:15
5/5
5 sterren!!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
Fu 27 juli 2021 08:06
5/5
Getest meerdere recepten en het klopte zo goed als. Lekker je eigen touch aan geven
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
10 sterren 26 juli 2021 07:04
5/5
Verre van slecht, sterker nog, heel goed. Echt gewoon een zeer mooi kookboek zonder poespas en werkende recepten, niet een zakkenvuller die het uitbrengt voor commercieel gewin.
Bassie 25 juli 2021 12:13
5/5
Jullie pastei is echt een smaaksensatie
Yves 25 juli 2021 10:59
5/5
Voor het eerst met jullie producten gekookt nadat ik jullie surprisebox cadeau had gekregen met het kookboek erin: wauw wauw wauw 😍
Tink 25 juli 2021 10:52
5/5
Een uitmuntend culinaire toevoeging aan de kookboeken in Nederland.
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen
  • STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten. 
  • STAP 3: Voeg de kippenbouten hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur. 
  • STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in kleine stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
  • STAP 5: Wortel (in dunne plakjes), sjalotjes (gehalveerd) en de pruimen toevoegen, daarna het water langs de zijkant rondom het gerecht erbij doen, omscheppen en 25-30 minuten met deksel op de pan stoven.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati  - zonnebloemolie - 2 uien - 4 kippenbouten - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 1 kleine tomaat - 1 el Faja Lobi Pinda Sambel - 2 tl bruine suiker - 1 winterwortel   - 4 sjalotjes -  200 gram pruimen (gedroogde, zonder pit) - 175 ml water