Heri Heri met bakkeljauw

Home Recepten
Heri Heri met bakkeljauw

Bereidingswijze

  • STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
  • STAP 2: Verhit 5 eetlepels premium zonnebloemolie, fruit de uien hierin lichtbruin; voeg de gekookte Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en eventueel de Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
  • STAP 3: De eieren hard koken, pellen en in partjes snijden. De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout gaar koken, daarna uitlekken; zoete patat (in langwerpige plakjes) en bakbananen (in langwerpige plakjes) samen in water met een snufje zout gaar koken; de bakbananen na 5 minuten en de zoete patat na 10 minuten afscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Bakkeljauw Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de bakbanen, zoete patat, cassave en eieren op een schaal met de bakkeljauw; garneer met de selderij en de verse tomaat.  

Variatietip: Frituur de cassave enkele minuten na het koken.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Matilda 20 mei 2025
5/5
💖💖💖 gewoonweg makkelijke producten met veel smaak en diversiteit. In mijn studiejaren heb ik gewoond in de bijlmer, de geuren van kruiden en specerijen rook je bij alle huizen. Als ik het nu zelf maak geniet ik er zo erg van 😋 ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Heri Heri met bakkeljauw
  • STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen. 
  • STAP 2: Verhit 5 eetlepels premium zonnebloemolie, fruit de uien hierin lichtbruin; voeg de gekookte Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree,  Trassie Trafasie, bruine suiker en eventueel de Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
  • STAP 3: De eieren hard koken, pellen en in partjes snijden. De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout gaar koken, daarna uitlekken; zoete patat (in langwerpige plakjes) en bakbananen (in langwerpige plakjes) samen in water met een snufje zout gaar koken; de bakbananen na 5 minuten en de zoete patat na 10 minuten afscheppen. 
Ingrediënten
- 1. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 el  Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tomaten - 2 tl tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1-2 tl bruine suiker - plakje Madam Jeanette peper - 100 ml water - 2. Heri Heri: - 4 eieren - 1 pak (400gram) Cassave (diepvries) - 2 grote zoete patat - 2 rijpe bakbananen - 3. Voor het serveren: - enkele takjes selderij - 2 verse tomaten

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie