Heri Heri met bakkeljauw

Home Recepten
Heri Heri met bakkeljauw
Afbeelding van Heri Heri met bakkeljauw
Afbeelding van Heri Heri met bakkeljauw

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
  • STAP 2: Verhit 5 eetlepels premium zonnebloemolie, fruit de uien hierin lichtbruin; voeg de gekookte Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree, Trassie Trafasie, bruine suiker en eventueel de Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
  • STAP 3: De eieren hard koken, pellen en in partjes snijden. De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout gaar koken, daarna uitlekken; zoete patat (in langwerpige plakjes) en bakbananen (in langwerpige plakjes) samen in water met een snufje zout gaar koken; de bakbananen na 5 minuten en de zoete patat na 10 minuten afscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Bakkeljauw Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de bakbanen, zoete patat, cassave en eieren op een schaal met de bakkeljauw; garneer met de selderij en de verse tomaat.  

Variatietip: Frituur de cassave enkele minuten na het koken.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 21 juli 2018 08:26
5/5
Portugees van afkomst, maar wat een geweldige bakkeljauw recepten, wij noemen het bacalhau!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Heri Heri met bakkeljauw
  • STAP 1: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten. Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen. 
  • STAP 2: Verhit 5 eetlepels premium zonnebloemolie, fruit de uien hierin lichtbruin; voeg de gekookte Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken. Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), tomaten (in stukjes), tomatenpuree,  Trassie Trafasie, bruine suiker en eventueel de Madam Jeanette peper toevoegen en omscheppen; het water toevoegen en omscheppen en 10 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken.
  • STAP 3: De eieren hard koken, pellen en in partjes snijden. De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout gaar koken, daarna uitlekken; zoete patat (in langwerpige plakjes) en bakbananen (in langwerpige plakjes) samen in water met een snufje zout gaar koken; de bakbananen na 5 minuten en de zoete patat na 10 minuten afscheppen. 
Ingrediënten
- 1. Bakkeljauw: - 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten) - 2 uien - 4 el  Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tomaten - 2 tl tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1-2 tl bruine suiker - plakje Madam Jeanette peper - 100 ml water - 2. Heri Heri: - 4 eieren - 1 pak (400gram) Cassave (diepvries) - 2 grote zoete patat - 2 rijpe bakbananen - 3. Voor het serveren: - enkele takjes selderij - 2 verse tomaten