👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Koningsdagmenu 2024: feestelijke recepten
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

Home Recepten
Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's sat...
Afbeelding van Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

Bereidingswijze

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.

Serveertip: Serveren in een hoge kom met Satésaus Trafasie. Gebruik voor een pittiger smaak Laigsingh Sambal Nasi Trafasie of Laigsingh Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Garneer eens met gebakken banaan of Surinaams Zuurgoed met rode peper. Voeg eventueel 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Liza Yvonne Kramer 15 juni 2023 21:36
5/5
Ik maak het morgen woknoedels met rundergehakt , groenten , saus , knoflook ,gember ,uien ,champignon en tomaten.
Mary-jane 7 september 2021 00:00
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
Leticia 14 november 2018 01:00
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Roge en pien 19 december 2023 07:45
5/5
Liefhebbers van lekkere en nieuwe dingen. Faja Lobi staat nu sinds enkele maanden op onze radar, en vorige week van alles uitgetest vanuit de surprisebox die we via bol.com hebben ontvangen in een echte cadeaubox en netjes ingepakt. We zijn fan! ❤️ ...
Monique Willems 30 oktober 2023 14:23
5/5
Alles was perfect in plastic verpakt. Het kookboek is geweldig!! De gerechten zijn echt overheerlijk. Een echte aanrader!!!
Carolien 22 juni 2023 08:15
5/5
Kan niet wachten elk weer op jullie nieuwste recept. Durf te stellen dat ik wel 90% van al jullie recepten al eens heb gemaakt, echte liefhebber hier! Groetjes caroline schie
Reginald 20 juni 2023 08:30
5/5
Chicken Twister Trafasie wajow wajow wajow was een wat lastiger recept maar wat ontzettend lekker. Echte aanrader je weet niet wat je proeft ❤️😍
Indrijaja 4 mei 2023 00:00
5/5
Als Indonesische keur ik dit boek helemaal goed. Heerlijke echte recepten die ik vroeger at bij mijn Surinaamse buren!
Onno and friends 16 januari 2023 01:00
5/5
Als Onno wat maakt word iedereen gek: Jaaaa hahaha dat ben ik. Elke maand organiseer ik voor mijn vrienden, die hier in dezelfde woonwijk wonen ook, een eet avondje. Dan kook ik wat lekkers. En wist je dat? Ik gebruik altijd een basis idee uit jullie kookboek. Ben zo zo zo tevreden! Misschien een idee jullie kookboek ook als e-book uit te brengen voor de echte fans. Doeii! ...
Inneke 30 november 2022 08:10
5/5
We eten al sinds dat we klein zijn echte Hollandse pot. Altijd andere dingen geprobeerd, maar nooit echt goed bevallen. Totdat we de producten van Faja Lobi tegenkwamen, oh wat is het smulle n. We begonnen met de Trassie Trafasie in onze Hollandse pot, waarna we we kennis gemaakt hebben met de Nasi Trafasie en nu wel 10 andere soorten. Denk dat we 2 x per week Faja Lobi eten, en zelfs in de andere dagen met een twist 😋❤️ ...
Willemijn 1 november 2022 07:38
5/5
Voor de snelle eenpanswok geven we een dikke 10! Zijn altijd de standaard Nederlandse potten gewend, maar wisselen dit nu af met jullie smaakjes en het is om te smullen. Aanrader voor iedere en die thuis echte Hollanders hebben zitten, die niet willen afwijken, dit krijg je er doorheen geloof me! 🤣 ...
Michiel Tange 27 september 2022 06:46
5/5
Top product voor echte Surinaamse bami te maken
Door Joke 9 september 2022 16:03
5/5
Wat een geweldig kookboek. Heerlijke recepten, eenvoudig om te maken. Zowel het bereiden als het eten is puur genieten. Ook de produkten zijn van super kwaliteit. Kortom een echte aanrader voor de thuischef. ...
Alistar 28 augustus 2022 00:00
5/5
Namens mijn moeder een recensie moeten plaatsen want ze was zo blij: Super fijne recepten met veel van vroeger! Als echte Surinamer herkend ze veel, en ook recepten die ze al jarenlang zocht . Ze kan niet wachten op deel 7 en hebben zojuist nog een extra deel 6 besteld! ...
Sterre 14 augustus 2022 10:57
5/5
Surinaamse ovenpastei was een echte delicatesse wat hebben we gesmuld. Aankomende weekend een grote BBQ op de planning met al jullie lekkere sauzen als natuurlijk nasi en bami erbij ❤️
R. 28 juli 2022 00:00
5/5
Wij wachten rustig hoor!! Deel 5 duurde ook zo lang, maar snappen we wel met deze kwaliteit, en al die echte gouden accenten. Zie je nergens!
Winston 4 juli 2022 07:55
5/5
Bruine bonen met drumsticks aten wij altijd vroeger bij mijn oma. Ik dacht laat ik dit recept van Faja Lobi eens maken, en serieus... doet me 100% denken aan vroeger. Eerlijke en echte recep ten! Bedankt! 😊 ...
GEORGE 28 juni 2022 00:00
5/5
Vanuit Amerika 10 sterren voor jullie recepten. Mijn dochter neemt het mee uit Nederland 3 x per jaar, altijd genieten. Dit zou hier in de VS een regelrechte hit worden !
Melline 7 juni 2022 07:57
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Rosalinde 14 april 2022 00:00
5/5
We zijn echte smulpapen met onze hele familie, wat onze ouders op ons hebben overgebracht. De manier van jullie receptopbouw met kookvideo's past perfect in onze passie. Als familie met 2 broers en 3 zussen koken we regelmatig met aanhang ook recepten van jullie! ...
Ton 30 maart 2022 08:12
5/5
Turkse Dürüm met kip masala gaan we in onze zaak verkopen, een echte klapper en iedereen vraagt zich af wat het recept is haha 🤣
Robert 11 maart 2022 01:00
5/5
Besteld! Zeer benieuwd. Altijd genoten van jullie kookboeken en veel uit geleerd, echte inspiratiebronnen.
Danny 3 februari 2022 13:40
5/5
Heerlijk. Heb de vegakip vervangen door echte kip omdat het anders nergens naar smaakt en daarmee was het echt een heerlijk gerecht
Lieffe 7 november 2021 09:55
5/5
Het volgende recept hebben we zaterdag middag gegeten: Nasi Kip Heerlijk met rode kidneybonen. Mede liefhebbers: een echte aanrader! 🤗🤗🤗
Fi 25 oktober 2021 00:00
5/5
Uitstekende recepten echte smaakmakers bij feestjes
Anoniem 29 september 2021 09:01
5/5
De witte bami is een echte aanrader! Ook de Madam Jeanette waar ook de mayo mee gemaakt kan worden een aanradertje.
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Woknoedels Sranang (woknoedels met echte Sandhia's satésaus)

De woknoedel in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui en de kip (in reepjes) in 5 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de bosui (schuin gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen, omscheppen, daarna de woknoedel en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 4 minuten opbakken.

Ingrediënten
- 200 gram kipfilet - 50 gram taugé, 5 bosuitjes, handvol Julienne wortel, 1/2 ui - zonnebloemolie - 1 pak (248 gram) woknoedel - 1 pot (360ml) Faja Lobi Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl pimentpoeder
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
We hebben hem weer!
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie