Hutspot met Gehaktbal Trafasie

Home Recepten
Hutspot met Gehaktbal Trafasie
Afbeelding van Hutspot met Gehaktbal Trafasie
Afbeelding van Hutspot met Gehaktbal Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Gehaktbal Trafasie:

  • STAP 1: 500 gram gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (grof of fijn gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd.
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde ballen en laat ze afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Verse Fond Trafasie:

  • STAP 3: Olie verhitten, ui (grof of fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie (zie stap 2) aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.

4. Hutspot: Bereid de hutspot volgens jouw favoriet recept.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Stamppot en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de hutspot met Gehaktbal Trafasie; voor een pittiger smaak gebruik Mango Chutney Trafasie.

Variatietip: Varieer Gehaktbal Trafasie eens met stamppot naar voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Claudia 12 augustus 2020 08:33
5/5
Als groot kookboeken verzamelaar kan ik u mededelen dat Sandhia's Recepten tot mijn favorieten behoort. EERLIJKE en ECHTE recepten, je voelt de passie, je voelt de authenticiteit, je PR OEFT de belevenis. Een dikke 10+ verdiend het zeer zeker! ...
Jenny 12 augustus 2020 08:11
5/5
De beste vleesbroodjes echt super van jullie
Sin 11 augustus 2020 09:00
5/5
Goed en duidelijk geschreven kookboek met kloppende recepten.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Rin 7 augustus 2020 08:14
5/5
Dit noem je nou een verbetering. Jullie denken mee, en leuk om te zien dat feedback van fans is meegenomen.
Supersnarf 6 augustus 2020 14:25
5/5
schitterend was al mooi,maar nu TOP
Tineke 6 augustus 2020 10:03
5/5
5 sterren.
Jolanda 5 augustus 2020 18:29
5/5
Super Gaaf geworden! Vooral doorgaan! Bedankt
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Hutspot met Gehaktbal Trafasie

1. Gehaktbal Trafasie:

  • STAP 1: 500 gram gehakt in een grote kom doen, voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), ui (grof of fijn gesnipperd), paneermeel en het ei; kneed het gehakt tot alle ingrediënten goed zijn gemengd. 
  • STAP 2: Draai van het gehaktmengsel 8 mooie ronde ballen en laat ze afgedekt met folie 30 minuten in de koelkast rusten.

2. Verse Fond Trafasie:

  • STAP 3: Olie verhitten, ui (grof of fijn gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten. Bami Trafasie (roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, gember en tomatenpuree hieraan toevoegen, omscheppen; water toevoegen, omscheppen en circa 3 minuten opkoken.

3. Bakken:

  • STAP 4: Verhit de braadboter in een braadpan, braad de ballen hierin, onder voorzichtig keren, rondom bruin.
  • STAP 5: Voeg Verse Fond Trafasie (zie stap 2) aan de gehaktballen toe en laat ze, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 25 minuten op laag vuur gaar bakken.

4. Hutspot: Bereid de hutspot volgens jouw favoriet recept.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Stamppot en Kookvideo's.

Ingrediënten
- - 1. Gehaktbal Trafasie: - 500 gr kipgehakt of half om half - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 ui - 100 gr paneermeel - 1 ei - 2. Fond Trafasie (vers bereid): - 2 el zonnebloemolie - ½ ui (kleine) - 4 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper (geraspt) - 1½ el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie - 1 tl gember (gemalen) - 1 el tomatenpuree - 150 ml water - 3. Bakken: - 4 el braadboter (Croma)   - Verse Fond Trafasie (zie stap 3 in Bereidingswijze) - 4. Hutspot: Bereid de hutspot volgens jouw favoriet recept - Faja Lobi Mango Chutney Trafasie