Javaanse Gehaktbal (Javaanse gehaktbal met de lekkerste Sandhia's nasi)

Home Recepten
Javaanse Gehaktbal (Javaanse gehaktbal met de lekkerste...
Afbeelding van Javaanse Gehaktbal (Javaanse gehaktbal met de lekkerste Sandhia's nasi)
Afbeelding van Javaanse Gehaktbal (Javaanse gehaktbal met de lekkerste Sandhia's nasi)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Meng 4 eetlepels Nasi Trafasie, sjalotje, 1/2-1 theelepel Trassie Trafasie, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en draai er met vochtige handen ballen van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien.

2. Braden:

Verhit de Croma Bak & Braad in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2-3 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 15-20 minuten op laag vuur gaar worden.

Serveertip: Serveren met Nasi Trafasie; schenk de saus over de gehaktballen. Heerlijk met Faja Lobi Satésaus Trafasie of Faja Lobi Pinda Sambel. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Bereid de gehaktballen een dag tevoren voor nog lekkere gehaktballen; bewaar ze dan afgedekt in de koelkast. Voeg een laurierblad, na het toevoegen van het water, toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Vin 6 oktober 2020 09:53
5/5
recepten via de mail versturen was leuk maar zo'n kookboek is wel heul erg handig!
Linne 28 september 2020 10:01
5/5
Super recept voor de oven. Vegetarische recepten ook echt super
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse Gehaktbal (Javaanse gehaktbal met de lekkerste Sandhia's nasi)

1. Voorbereiding:

Meng 4 eetlepels Nasi Trafasie, sjalotje, 1/2-1 theelepel Trassie Trafasie, paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en draai er met vochtige handen ballen van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien.

2. Braden:

Verhit de Croma Bak & Braad in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2-3 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 15-20 minuten op laag vuur gaar worden.

Ingrediënten
- 1 ei - 100 gram paneermeel - 500 gram rundergehakt - 4 eetlepels Croma bak & braad - 1 sjalotje (gesnipperd) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - Faja Lobi Satésaus Trafasie of Faja Lobi Pinda Sambel