Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Home Recepten
Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)
Afbeelding van Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)
Afbeelding van Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks). Ruim olie verhitten, bak de tempé hierin 2 minuten, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, doch laat 5 eetlepels olie erin; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenketchup, spice powder, Roti Saus Trafasie, Trassie Trafasie, de gebakken tempé, groene peper of bosui, het water en de rode paprika, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveren o.a. met rijst, brood bami.  

Variatietip: Varieer Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix). Voor een pittiger smaak voeg halve Sandhia's rode peper toe. Voeg taugé naar behoefte toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks). Ruim olie verhitten, bak de tempé hierin 2 minuten, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, doch laat 5 eetlepels olie erin; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenketchup, spice powder, Roti Saus Trafasie, Trassie Trafasie, de gebakken tempé, groene peper of bosui, het water en de rode  paprika, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 1/2 tl spice powder (Chinese vijfkruidenpoeder) -  1 1/2 tl Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pak (425 gram) tempé - zonnebloemolie - 1 ui - 2 el Faja Lobi Roti Saus Trafasie -  1 groene peper of 4 stuks bosui - 1/2 rode paprika - 50 ml water