Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Home Recepten
Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)
Afbeelding van Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)
Afbeelding van Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks). Ruim olie verhitten, bak de tempé hierin 2 minuten, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, doch laat 5 eetlepels olie erin; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenketchup, spice powder, Roti Saus Trafasie, Trassie Trafasie, de gebakken tempé, groene peper of bosui, het water en de rode paprika, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveren o.a. met rijst, brood bami.  

Variatietip: Varieer Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix). Voor een pittiger smaak voeg halve Sandhia's rode peper toe. Voeg taugé naar behoefte toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Nadja 1 december 2020 12:31
5/5
We hebben er doorhene gebladerd en wauw helemaal top
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Nelleke 30 november 2020 08:21
5/5
Jullie producten voor het eerste geproefd bij een kennisengroep van ons, sindsdien kunnen we er niet meer zonder!
Geen 30 november 2020 07:23
5/5
Nieuwe bakmix producten en recepten echt uistekend!!
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks). Ruim olie verhitten, bak de tempé hierin 2 minuten, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, doch laat 5 eetlepels olie erin; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenketchup, spice powder, Roti Saus Trafasie, Trassie Trafasie, de gebakken tempé, groene peper of bosui, het water en de rode  paprika, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 1/2 tl spice powder (Chinese vijfkruidenpoeder) -  1 1/2 tl Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pak (425 gram) tempé - zonnebloemolie - 1 ui - 2 el Faja Lobi Roti Saus Trafasie -  1 groene peper of 4 stuks bosui - 1/2 rode paprika - 50 ml water