Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Home Recepten
Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)
Afbeelding van Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Bereidingswijze

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks). Ruim olie verhitten, bak de tempé hierin 2 minuten, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, doch laat 5 eetlepels olie erin; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenketchup, spice powder, Roti Saus Trafasie, Trassie Trafasie, de gebakken tempé, groene peper of bosui, het water en de rode paprika, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveren o.a. met rijst, brood bami.  

Variatietip: Varieer Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix). Voor een pittiger smaak voeg halve Sandhia's rode peper toe. Voeg taugé naar behoefte toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mona 9 december 2024
5/5
Hallo! Via via in aanraking gekomen met roti masala en mijn favoriet is nu de nasi trafasie geworden. Als je ooit eens nasi het gegeten van een javaanse dame, dan begrijp je me!
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse Tempé (populairste Javaanse tempé)

Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks). Ruim olie verhitten, bak de tempé hierin 2 minuten, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, doch laat 5 eetlepels olie erin; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenketchup, spice powder, Roti Saus Trafasie, Trassie Trafasie, de gebakken tempé, groene peper of bosui, het water en de rode  paprika, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 1/2 tl spice powder (Chinese vijfkruidenpoeder) -  1 1/2 tl Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1/2 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 pak (425 gram) tempé - zonnebloemolie - 1 ui - 2 el Faja Lobi Roti Saus Trafasie -  1 groene peper of 4 stuks bosui - 1/2 rode paprika - 50 ml water

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie