👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? De beste Surinaamse desserts: zoet en smakelijk
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Keksi Trafasie (Surinaamse bruine cake)

Home Recepten
Keksi Trafasie (Surinaamse bruine cake)
Afbeelding van Keksi Trafasie (Surinaamse bruine cake)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

STAP 1: Rozijnen op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in het bruin bier; voor het beste resultaat de rozijnen maximaal 8 uur weken. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, bruine rum, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma) en de geweekte rozijnen (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

 Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden van Keksi Trafasie. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.

Topping: Bestrijk de Keksi Trafasie met roomboter (gesmolten) of bruine rum en decoreer het met de suikermuisjes.

Variatietip: Voeg 2 theelepels Laigsingh Vanille Essence (aroma) en/of 50 gram sukade tijdens het mixen toe. Varieer het bruin bier met rum.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alicia van Gorin 30 april 2023
5/5
Keksi Trafasie met Baka Bana Trafasie en als hoofdgerecht Bami Trafasie met Moksie Metie en Kasripo kip hmmmmmmmmmm yumyum 😊😊
Linda 13 februari 2022
5/5
Keksi met nasi trafasie als hoofdgerecht top combinatie ❤️
Meindert 6 december 2021
5/5
Voor het eerst de keksi geproefd en echt grandioos lekker product! Jammer dat bakkers dit soort dingen in Nederland niet verkopen, ook de Eksi en pruimencake super goed gelukt 👏🙏
Annelien 9 augustus 2021
5/5
Heurlijke keksi van faja faja ❤️
George 25 mei 2021
5/5
Jullie cake en bak recepten zijn grandioos. Eksi keksi choco en bojo gemaakt en gelukt volgens het recept
Tjali 19 april 2021
5/5
Gisteren ook de eksi koekoe van faja lobi gebruikt, ook gelukt. choco eksi blijft mijn favoriet, daarna eksi en daarna keksi trafasie. Er mogen zeker meer smaken komen
Marinke 22 februari 2021
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
A 11 februari 2021
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Jan 24 november 2020
5/5
BAKMIXEN ontvangen wauw!!!!! Marmercake direct gelukt, keksi en eksi ga ik dit weekend maken.
RR 14 november 2024
5/5
Snelle Surinaamse Bami die je met de instant noodles maakt oeff ⭐⭐⭐⭐⭐
Miranda Okie 7 oktober 2024
5/5
Wanneer je Surinaamse roots hebt, maar diegene die het je konden leren, er niet meer zijn. Faja Lobi brengt de geuren terug in mijn huis die mij doen terugdenken naar vroeger. Een recensie w aardig! Ps. kookboek Sandhia's Recepten ook een knaller van een boek. ...
Esmee Rosanne 1 augustus 2024
5/5
Heerlijk om met Faja Lobi te koken. Geleerd via mijn surinaamse vriend, en nu kook ik beter dan hem hihihi
Winanda 2 juli 2024
5/5
Voor alle liefhebbers van eiersalade, moet je eens deze recepten proberen: Surinaamse eiersalade met roti 😋
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️
Liza Yvonne Kramer 25 april 2024
5/5
Ik vind het heel heerlijk ,dat ik het Surinaamse eten kan maken
Wendy 6 februari 2024
5/5
Snelle Roti Kip Masala: beste wat er is! Zo enorm gek op de surinaamse 'kukru'. Mijn ouders moesten vroeger voor hun werk jaarlijks naar su en wij gingen altijd mee, mooiste land die er is m et de beste eetcultuur. Faja Lobi geeft ons dat gevoel van su 😊 ...
Mieke van Dam-Witte 4 januari 2024
5/5
Enkele weken geleden 3 potten faja lobi pindakaas besteld. Reeds de volgende dag werden ze, keurig verpakt, geleverd. Top service!! We hebben genoten van de Surinaamse pindasoep, gemaakt me t de faja lobi pindakaas. ...
Ramy 14 november 2023
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, en dan de Nasi Trafasie en Bami Trafasie erbij server, wow! 😚
Wilfred 10 oktober 2023
5/5
Surinaamse Bami met de kippetjes op de BBQ the best!❤️😋
Cindyy 9 oktober 2023
5/5
Probeertip om je bezoek gek te maken: Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami. Thank me later! xoxo ❤️
Irene 8 oktober 2023
5/5
Nog lekkerer dan mn surinaamse moeder's recept
Florine 26 september 2023
5/5
Als studente in Amsterdam kennis gemaakt met de lekkere Surinaamse eethuisjes, en sindsdien altijd faja lobi gekocht nu we weer in brabant wonen. Leuke herinneringen!
Daphne 4 september 2023
5/5
Ik heb de nieuwste kookboek aangeschaft en heb er totaal geen spijt van. En ik hou erg van de Surinaamse keuken en als Nederlandse vrouw kan ik altijd wel wat hulp gebruiken. De recepten zij n makkelijk te volgen en de kruidenmixen van fajah lobi zijn ideaaal. Dus 5 sterren. ...
Marcel Havelaar 1 augustus 2023
5/5
Faja Lobi Surinaamse Pindakaas is echt super. elke dag de lekkerstye boterham! Op vakantie nemen we altijd minimaal een pot mee......
Lonni 5 juli 2023
5/5
De Surinaamse ovenpastei is echt onze absolute favoriet met zo'n fijne smaak structuur, kan je alleen maar van genieten. Gisteren jullie kookboek besteld en erg benieuwd naar. Groetjes Lonne ke 😋😍 ...
Rob 1 juli 2023
5/5
Of je door Surinaamse oma wordt bediend. Heerlijk authentiek. Echt top 10 sterren ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️😊😊😊🥦🥕😉😊
Eltjo huizinga 20 juni 2023
5/5
Het begon ermee dat mijn vrouw een klein potje bami trafasie toevoegde aan de bami. Mijn smaakpapillen reageerden zeer verheugd op deze toevoeging.En wat bleek, er was een heel assortiment F aja lobi produkten die lange tijd aan mijn aandacht ontsnapt waren! Vanaf dit moment werd de keuken langzaam gefajalobiseerd. En nu met Sandhia's recepten deel 6 met de handige qr codes gaat de deur naar de Surinaamse keuken van een kier naar helemaal open! Dank mede namens mijn familieleden en aanhang. Klein nadeel ... Ze komen heel vaak langs nu ...
Peter D 30 mei 2023
5/5
Wij zijn de Surinaamse keuken aan het ontdekken. Hebben eerste bestelling gedaan. Verschillende producten gekocht. Bv de roast red pork seasonmix vinden wij heerlijk en ook bv madame jeann ette (heet!) ...
Marscha 9 mei 2023
5/5
Favorieten: Traybake Roti Masala Nasi Goreng Tropical Zalmpakketjes Trafasie Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami Chicken Karaage Trafasie (Oriental fried chicken)
Indrijaja 4 mei 2023
5/5
Als Indonesische keur ik dit boek helemaal goed. Heerlijke echte recepten die ik vroeger at bij mijn Surinaamse buren!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Keksi Trafasie (Surinaamse bruine cake)

1. Voorbereiding:

STAP 1: Rozijnen op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in het bruin bier; voor het beste resultaat de rozijnen maximaal 8 uur weken. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, bruine rum, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma) en de geweekte rozijnen (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

Ingrediënten
- 1. Keksi Trafasie: - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Keksi Trafasie  (cakemix) - 200 gr rozijnen - 150 ml bruin bier - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 (volle) eetlepel kaneel - 50 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 2 el bruine rum - 7 eieren (M) - 2 tl Laigsingh Amandel Essence  - 2. Topping: - Roomboter of bruine rum - Suikermuisjes
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie