👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? Faja Lobi nu ook bij Poiesz verkrijgbaar
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Keksi Trafasie (Surinaamse bruine cake)

Home Recepten
Keksi Trafasie (Surinaamse bruine cake)
Afbeelding van Keksi Trafasie (Surinaamse bruine cake)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

STAP 1: Rozijnen op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in het bruin bier; voor het beste resultaat de rozijnen maximaal 8 uur weken. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, bruine rum, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma) en de geweekte rozijnen (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

 Cake gaar: Prik met een (saté)prikker in het midden van Keksi Trafasie. Wanneer de prikker er schoon en droog uitkomt, is het gaar.

Topping: Bestrijk de Keksi Trafasie met roomboter (gesmolten) of bruine rum en decoreer het met de suikermuisjes.

Variatietip: Voeg 2 theelepels Laigsingh Vanille Essence (aroma) en/of 50 gram sukade tijdens het mixen toe. Varieer het bruin bier met rum.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Alicia van Gorin 30 april 2023
5/5
Keksi Trafasie met Baka Bana Trafasie en als hoofdgerecht Bami Trafasie met Moksie Metie en Kasripo kip hmmmmmmmmmm yumyum 😊😊
Linda 13 februari 2022
5/5
Keksi met nasi trafasie als hoofdgerecht top combinatie ❤️
Meindert 6 december 2021
5/5
Voor het eerst de keksi geproefd en echt grandioos lekker product! Jammer dat bakkers dit soort dingen in Nederland niet verkopen, ook de Eksi en pruimencake super goed gelukt 👏🙏
Annelien 9 augustus 2021
5/5
Heurlijke keksi van faja faja ❤️
George 25 mei 2021
5/5
Jullie cake en bak recepten zijn grandioos. Eksi keksi choco en bojo gemaakt en gelukt volgens het recept
Tjali 19 april 2021
5/5
Gisteren ook de eksi koekoe van faja lobi gebruikt, ook gelukt. choco eksi blijft mijn favoriet, daarna eksi en daarna keksi trafasie. Er mogen zeker meer smaken komen
Marinke 22 februari 2021
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
A 11 februari 2021
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Jan 24 november 2020
5/5
BAKMIXEN ontvangen wauw!!!!! Marmercake direct gelukt, keksi en eksi ga ik dit weekend maken.
GF 22 augustus 2025
5/5
5 sterren: Chicken Trafasie (Surinaamse kip noodles in 3 minuten)
DS 12 augustus 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: Het lekkerste gerecht ooit in mijn leven gegeten. Weetje wat leuk is? Elke keer verander ik het recept, met nieuwe inspiratie uit andere kookvideo's van Faja Lobi ❤️ ...
Thierry 4 augustus 2025
5/5
Mijn Surinaamse vrouw heeft me deze super lekkere keuken leren kennen. Op een dag wilde ik mijn vrouw eens verassen, omdat zij, zoals in veel Surinaamse gezinnen, de kokin in, en kocht ik Fa ja Lobi. Nou.. de relatie is beter dan ooit ❤️🤣 ...
Gert-Jan van Leem 30 juli 2025
5/5
Vandaag Pilaf met Sandhia's kip en perzik gemaakt. Een erg lekker recept met een vrij zoete smaak (vergelijk kow low yuk) en uiteraard met de specifieke Surinaamse smaak. Dit zal ongetwijfel d bij veel mensen in de smaak vallen. Vrij makkelijk om te maken en snel klaar ...
Monchou 22 juli 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: te lekkerrr. Koop de noodles bij highway rotterdam, ze hebben altijd hele pallets. Sowieso top winkel met kwaliteit 😊😋
Maussi 14 juli 2025
5/5
Goed gedaan. Een basis voor Surinaamse gerechten 👍
Merwijde 8 juli 2025
5/5
deze is zo lekker met de instant noodles gemaakt oeff Surinaamse Bami met grillworst
Konings 23 juni 2025
5/5
Mijn favo's uit de Surinaamse keuken zijn toch wel de masala recepten hoor hmm
Nanomi 12 juni 2025
5/5
Chicken Trafasie (Surinaamse kip noodles in 3 minuten) ⭐⭐⭐⭐⭐
Raffaëla 10 juni 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: ⭐ ⭐⭐⭐⭐
TOL 4 juni 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: WOW!!!!!!!!!!!!!!!!! Probeer de instant noodles van faja mensen
Hami 2 mei 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst mega lekker! Hleemaal als je de grillworst zelf maakt mmmmm
Roberto 23 april 2025
5/5
Bij dit recept denk je oh dit duurt te lang, maar je kan het dus maken met de faja lobi instant noodles!! Surinaamse Bami met grillworst
Josine 18 februari 2025
5/5
Wow haha: Surinaamse Bami met grillworst. En dan met verse grillworst net uit de oven van de poelier hmmmm 😍
Rocky 10 februari 2025
5/5
Dit zijn mijn favorieten... Surinaamse Bami met grillworst en Shanghai Noodles 🍜🍜❤️❤️
Rachida 17 december 2024
5/5
Dit was zo smullen: Noodles met Moksie Metie (noodles met Surinaamse rode ovenkip). Recept: ⭐⭐⭐⭐⭐
RR 14 november 2024
5/5
Snelle Surinaamse Bami die je met de instant noodles maakt oeff ⭐⭐⭐⭐⭐
Miranda Okie 7 oktober 2024
5/5
Wanneer je Surinaamse roots hebt, maar diegene die het je konden leren, er niet meer zijn. Faja Lobi brengt de geuren terug in mijn huis die mij doen terugdenken naar vroeger. Een recensie w aardig! Ps. kookboek Sandhia's Recepten ook een knaller van een boek. ...
Esmee Rosanne 1 augustus 2024
5/5
Heerlijk om met Faja Lobi te koken. Geleerd via mijn surinaamse vriend, en nu kook ik beter dan hem hihihi
Winanda 2 juli 2024
5/5
Voor alle liefhebbers van eiersalade, moet je eens deze recepten proberen: Surinaamse eiersalade met roti 😋
Onna 15 mei 2024
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, Roti Vega Kip (populairst vegetarisch gerecht van Nederland), Moksie Speciaal (Surinaamse geroosterde kip uit de oven). Onze 3 favorieten❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Keksi Trafasie (Surinaamse bruine cake)

1. Voorbereiding:

STAP 1: Rozijnen op een snijplank grof snijden, week ze een nacht van tevoren in het bruin bier; voor het beste resultaat de rozijnen maximaal 8 uur weken. Alle ingrediënten op kamertemperatuur brengen en zorg ervoor dat de boter zacht is geworden. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats bakpapier over de cakevorm.

2. Beslag mixen:

STAP 2: Boter 10 seconden in de magnetron opwarmen (niet laten smelten) en 5 minuten laten rusten; klop het daarna met de mixer op de hoogste stand 2 minuten zacht en romig in een beslagkom. Voeg Keksi Trafasie (cakemix), kaneel, melk, yoghurt, bruine rum, eieren, Laigsingh Amandel Essence (aroma) en de geweekte rozijnen (niet uitlekken) in één keer toe. Mix het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

3. Oven:

STAP 3: Giet het beslag in de cakevorm, strijk het glad en bak de cake in de oven gaar en goudbruin. Haal de cakevorm uit de oven, plaats op een rooster, leg er een schone en droge theedoek overheen en laat het 10 minuten afkoelen. Haal de cake daarna uit de cakevorm, bakpapier verwijderen en laat het afgedekt met aluminiumfolie 1 uur afkoelen.

4. Baktijd en Oventemperatuur:

  • Heteluchtoven: 35-65 minuten op 150 °C
  • Elektrisch: 45-65 minuten op 150 °C
  • Gasoven: 45-65 minuten op stand 2-3

LET OP: De baktijd en oventemperatuur variëren per warmtebron; raadpleeg voor de juiste baktijd en oventemperatuur de handleiding van je warmtebron.

5. Keukengerei:

  • Cakevorm 24 cm (aluminium, metaal of keramisch)
  • Mixer met gardes
  • Bakpapier

Ingrediënten
- 1. Keksi Trafasie: - 1 pak (400 gr) Faja Lobi Keksi Trafasie  (cakemix) - 200 gr rozijnen - 150 ml bruin bier - 200 gr roomboter (ongezouten) - 1 (volle) eetlepel kaneel - 50 ml melk - 1½ el Griekse yoghurt - 2 el bruine rum - 7 eieren (M) - 2 tl Laigsingh Amandel Essence  - 2. Topping: - Roomboter of bruine rum - Suikermuisjes

Winkelwagentje

FAJA LOBI is genomineerd!
Ga naar mijn laatste sessie