Ketjap Kip Heerlijk!

Home Recepten
Ketjap Kip Heerlijk!
Afbeelding van Ketjap Kip Heerlijk!

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn,Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
  • STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia's nasi of Sandhia's bami.

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met varkenshaas of tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Aliana 16 april 2021 08:22
5/5
al die lekkere receptjes zijn echt super. wanneer komt deel 6?
Anita 15 april 2021 10:11
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Lina 15 april 2021 09:04
5/5
Caribische garnalos waren geweldigos.
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Kip Heerlijk!
  • STAP 1: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
  • STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
Ingrediënten
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 4 el rijstwijn  - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (5 spicepowder) - 1 tl basterd suiker (donker bruine) - 1 el Plum Saus (toko) - 1 el tomatenpuree - stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt) - 800 gr kippendijenfilet - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 5 sjalotjes - 4 teentjes knoflook - 2 tl sesamolie (toko)