Ketjap Kip Heerlijk met paksoi

Home Recepten
Ketjap Kip Heerlijk met paksoi
Afbeelding van Ketjap Kip Heerlijk met paksoi
Afbeelding van Ketjap Kip Heerlijk met paksoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Bami Trafasie(roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
  • STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
  • STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
  • STAP 7: Shanghai paksoi (in de lengte gehalveerd) enkele minuten in ruim water met wat zout, met deksel op de pan, beetgaar koken en afgieten.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de kip op een bedje van Shanghai paksoi. Ook heerlijk met Zuurgoed Trafasie

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met varkenshaas of tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Ivana 30 september 2020 08:25
5/5
Heerlijk recept met jullie masala. Mijn faja favoriet :)
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Yves 7 september 2020 21:46
5/5
Zekers goed beoordeeld heerlijk en echt kookboek voor de Surinaamse keuken
Gome 31 augustus 2020 15:49
5/5
Graag nog meer recepten!!!heerlijk merk
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Esmee O.. 14 april 2020 07:42
5/5
Heerlijk paasweekend gehad met 2 dagen alleen maar faja lobi recepten uit het geweldige kookboek
Emine 27 augustus 2019 10:52
5/5
Een laagdrempelig kookboek maken is een vak, een vak die Faja Lobi beheerst. Heerlijk hoe recepten kloppen, hoe je geïnspireerd raakt en andere blij maakt, precies wat de wereld nodig heeft .
Ano. 20 augustus 2019 18:23
5/5
Kookboeken zijn bijna binnen heb ik begrepen! Er zijn nog meer recepten op het laatste moment toegevoegd, waardoor het ietsje langer duurt. Wat een heerlijk bedrijf.
Gustav 3 juni 2019 08:38
5/5
Al 2 kookboeken besteld en netjes ontvangen. Nu eentje gereserveerd!!! Wat een heerlijk cadeau om familieleden mee blij te maken. TOPPERS FAM.ILIE LAIGSINGH.
Angelien 4 maart 2019 10:04
5/5
Kennis gemaakt met de keuken door jullie kookboek en inmiddels bijna dagelijkse kost, jullie producten kan je heerlijk combineren en de recepten zijn duidelijk uitgelegd.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Kip Heerlijk met paksoi
  • STAP 1: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
  • STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
  • STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
  • STAP 7: Shanghai paksoi (in de lengte gehalveerd) enkele minuten in ruim water met wat zout, met deksel op de pan, beetgaar koken en afgieten.
Ingrediënten
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 4 el rijstwijn  - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (5 spicepowder) - 2 tl basterd suiker (donker bruine) - 1 el Plum Saus (toko) - 1 el tomatenpuree - stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt) - 800 gr kippendijenfilet - zonnebloemolie - 5 sjalotjes - 4 teentjes knoflook - 2 tl sesamolie (toko) - 600 gr Shanghai paksoi