Ketjap Kip Heerlijk met paksoi

Home Recepten
Ketjap Kip Heerlijk met paksoi
Afbeelding van Ketjap Kip Heerlijk met paksoi
Afbeelding van Ketjap Kip Heerlijk met paksoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Bami Trafasie(roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
  • STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
  • STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
  • STAP 7: Shanghai paksoi (in de lengte gehalveerd) enkele minuten in ruim water met wat zout, met deksel op de pan, beetgaar koken en afgieten.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de kip op een bedje van Shanghai paksoi. Ook heerlijk met Zuurgoed Trafasie

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met varkenshaas of tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Kip Heerlijk met paksoi
  • STAP 1: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, Chinese vijfkruidenpoeder, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 2: Marinade over de kippendijenfilet (in blokjes) verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
  • STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, sjalotjes (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Gemarineerde kippendijenfilet hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Laat het vlees op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, 25-30 minuten pruttelen.
  • STAP 6: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.
  • STAP 7: Shanghai paksoi (in de lengte gehalveerd) enkele minuten in ruim water met wat zout, met deksel op de pan, beetgaar koken en afgieten.
Ingrediënten
- 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 4 el rijstwijn  - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (5 spicepowder) - 2 tl basterd suiker (donker bruine) - 1 el Plum Saus (toko) - 1 el tomatenpuree - stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt) - 800 gr kippendijenfilet - zonnebloemolie - 5 sjalotjes - 4 teentjes knoflook - 2 tl sesamolie (toko) - 600 gr Shanghai paksoi