Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren

Home Recepten
Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren

Bereidingswijze

  • STAP 1: Eieren hard koken. Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna de kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 3: Vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), bouillonpoeder en de voorgekookte aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Tenslotte het water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 5: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met kippendijenfilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lyn 3 juli 2025
5/5
Roti Puntjes met kip masala: ❤️
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren
  • STAP 1: Eieren hard koken. Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna de kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 3: Vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), bouillonpoeder en de voorgekookte aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Tenslotte het water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. 
  • STAP 5: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 4 eieren - 6 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 3 kippenbouten - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1½ el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gram aardappelpartjes (voorgekookt) - 175 ml water - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie