Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren

Home Recepten
Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren

Bereidingswijze

  • STAP 1: Eieren hard koken. Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna de kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 3: Vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), bouillonpoeder en de voorgekookte aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Tenslotte het water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 5: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met kippendijenfilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gert-Jan van Leem 30 juli 2025
5/5
Vandaag Pilaf met Sandhia's kip en perzik gemaakt. Een erg lekker recept met een vrij zoete smaak (vergelijk kow low yuk) en uiteraard met de specifieke Surinaamse smaak. Dit zal ongetwijfel d bij veel mensen in de smaak vallen. Vrij makkelijk om te maken en snel klaar ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren
  • STAP 1: Eieren hard koken. Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 2: Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna de kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 3: Vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), bouillonpoeder en de voorgekookte aardappelpartjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Tenslotte het water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. 
  • STAP 5: De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 4 eieren - 6 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 3 kippenbouten - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1½ el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gram aardappelpartjes (voorgekookt) - 175 ml water - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie