Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren

Home Recepten
Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren
Afbeelding van Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren
Afbeelding van Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Eieren hard koken.
Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna de kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken; vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), bouillonpoeder en de voorgekookte aardappelpartjes toevoegen, omscheppen, tenslotte het water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati rijst; garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met kippendijenfilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Miquel 28 mei 2018 22:32
5/5
Vandaag Moksie Metie gemaakt uit het kookboek het was een genot voor de tong voor mij en mijn gasten, heerlijk met kippendijtjes bereid, wauw wauw wauw
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kip masala met aardappel en hardgekookte eieren

Eieren hard koken. 
Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Olie verhitten, ui, knoflook en peper hierin lichtbruin fruiten; daarna de kippenbouten (elk in 3 stukken verdeeld) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken; vervolgens Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), bouillonpoeder en de voorgekookte aardappelpartjes toevoegen, omscheppen, tenslotte het water langs de zijkant rondom toevoegen en het vlees 25-30 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen en omscheppen.

Ingrediënten
- - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 4 eieren - 6 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes verse knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 3 kippenbouten - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1½ el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gram aardappelpartjes (voorgekookt) - 175 ml water - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie