Kip Masala Trafasie

Home Recepten
Kip Masala Trafasie
Afbeelding van Kip Masala Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Marineer de kipfilet met ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade) 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: Roerbak de broccoli (in kleine roosjes), de rode- en gele paprika (in kleine stukjes) in 4 eetlepels olie, voeg naar smaak witte peper en zout toe.
  • STAP 4: Verdeel het gemarineerd vlees op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 5: Rooster het vlees 15-20 minuten in de oven op 200 graden. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
  • STAP 6: Snijd het vlees in reepjes.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer het vlees met Kotomisi Basmati en de groenten; schenk de saus over het vlees. Strooi de bieslook (gehakt) over het gerecht.

Variatietip: Varieer de kipfilet met kippendijenfilet.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Annemiek 28 maart 2021 10:20
5/5
Masala Lasagne gelukt was top recept.
Annika 25 maart 2021 07:52
5/5
Oke deze gaan we vanavond proberen te maken: Tikka Masala Lasagne, we weten wel drie keer per week lasagne maar zoiets wauw
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Roos 7 maart 2021 17:12
5/5
Zalm is masala yumyum
Andy 24 februari 2021 09:05
5/5
Masala recepten zijn super.
Surinamer 1 februari 2021 07:16
5/5
Lekker mang turkse broodjes met masala zelf gemaakt
Uutje 27 januari 2021 09:04
5/5
Masala recepten zijn echt super!
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Gina 16 november 2020 12:17
5/5
Turksbrood recept met masala was echt zeer smaakvol, meer hiervan graag.
Nilesh 3 november 2020 15:07
5/5
Meer curry's graag op basis van de masala trafasie.
Kawina 7 oktober 2020 15:24
5/5
Masala met boontjes mmm! Groot fan van jullie.
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kip Masala Trafasie
  • STAP 1: Marineer de kipfilet met ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade) 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: Roerbak de broccoli (in kleine roosjes), de rode- en gele paprika (in kleine stukjes) in 4 eetlepels olie, voeg naar smaak witte peper en zout toe.
  • STAP 4: Verdeel het gemarineerd vlees op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 5: Rooster het vlees 15-20 minuten in de oven op 200 graden.  De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
  • STAP 6: Snijd het vlees in reepjes.
Ingrediënten
- 500 gr kipfilet of kipkarbonade - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 100 gr broccoli - 1 rode- en 1 gele paprika - zonnebloemolie - witte peper - zout - boter - 4-5 stengels bieslook