Kippenbouten uit de oven

Home Recepten
Kippenbouten uit de oven
Afbeelding van Kippenbouten uit de oven
Afbeelding van Kippenbouten uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Mandarijn (uitgeperst) en gember aan de Moksie Metie Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer de kippenbouten hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Leg ze op een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 3: Rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Moksie Metie en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met o.a. Sandhia's Gele NasiNasi Trafasie, Bami Trafasie; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kip met schouderkarbonade, tahoe of vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Fer luijten 28 mei 2020 16:59
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Janet 24 april 2020 12:04
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Esmee O.. 14 april 2020 07:42
5/5
Heerlijk paasweekend gehad met 2 dagen alleen maar faja lobi recepten uit het geweldige kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Kish 4 februari 2020 13:49
5/5
Een familie met Indiase roots uit Suriname en zo ver geschopt, respect!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kippenbouten uit de oven
  • STAP 1: Mandarijn (uitgeperst) en gember aan de Moksie Metie Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer de kippenbouten hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren. 
  • STAP 2: Leg ze op een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 3: Rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
Ingrediënten
- 1 mandarijn - 2 tl gember (gemalen) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten