Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade

Home Recepten
Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade
Afbeelding van Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kipspiesjes:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet(in blokjes) toe, goed mengen en 7 minuten marineren. Rijg het vlees aan de pennen.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de kipspiesjes circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk ze halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

2. Pinda Sambel Trafasie:

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

3. Petjel (pikante groentesalade): zie Recept Petjel Trafasie

TIP: Probeer ook deze populaire Gerechten: Saté en Spiesjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de kipspiesjes en de pikante groentesalade; heerlijk met gegrilde maïs.

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met varkensvlees of vegakip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Dennis 29 januari 2021 10:40
5/5
Kipspiesjes in faja lobi sausjes met frietjes, grandioos gewoon.
Ginaa 14 oktober 2021 09:04
5/5
Lekker lekker van Lobiii, Faja Lobuuuu🤣❤️😋😋😋😋
Kan 13 oktober 2021 08:58
5/5
Geweldig ❤️
Willem 12 oktober 2021 08:45
5/5
Tip: Plaats ook eens algemene recepten met een touch, puur omdat jullie verzameling al gigantisch is en juist daardoor nog beter word. Top kookboek overigens
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Lecy 11 oktober 2021 08:02
5/5
Kennis gemaakt met jullie producten tijdens ons bezoek in de toko highway in Rotterdam. Eigenlijk zijn we alles af gegaan, en is de nasi onze favoriet maar doet de rest niet minder! Nu compl eet met jullie kookboek Sandhia's Recepten ...
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Dash 8 oktober 2021 11:00
5/5
💟💟💟💣💟💟💟💟We gaan de popcorn recept met de roti dit weekend proberen damn wauw
Fan 7 oktober 2021 09:05
5/5
Spicy recepten zijn de beste! Gebruik jullie recepten altijd als basis ❤️
Danny 6 oktober 2021 08:46
5/5
Geweldig popcorn chicken 🔥
Maro 6 oktober 2021 08:06
5/5
Simpele en duidelijk uitgelegde recepten. Dus 10 sterren waar ik er maar 5 kan geven!
Hilde 5 oktober 2021 10:10
5/5
5 sterren voor het heurlijke kookboekie
Winooth 5 oktober 2021 08:37
5/5
De Faja Lobi producten zijn voor ons het beste van alle werelden letterlijk. Naast dat jullie vele culturen vertegenwoordigen, doen jullie dat ook met een website vol heerlijk recepten en ee n mooie missie. Mijn steun hebben jullie! ❤️ ...
Winonah 4 oktober 2021 08:29
5/5
Chicken Paramaribo weer geproefd, wat een topper zoals vroeger mensen fijn dat deze saus weer terug is.
Angeli 4 oktober 2021 08:26
5/5
Mooie recepten!
Annika 3 oktober 2021 10:42
5/5
De beste producten 😋
An 1 oktober 2021 10:27
5/5
Heerlijk die Javaanse kip recepten 💪
Anuschka 30 september 2021 10:27
5/5
De beste cakes made with faja lobi ❤️
Anoniem 29 september 2021 09:01
5/5
De witte bami is een echte aanrader! Ook de Madam Jeanette waar ook de mayo mee gemaakt kan worden een aanradertje.
Dashney 29 september 2021 08:36
5/5
Een eerlijk kookboek met werkende recepten.
Edislia 28 september 2021 08:30
5/5
10 sterren voor: Jullie makkelijke recepten. 10 sterren voor: Jullie makkelijke producten. Alle steren van de hemel: Voor jullie walhalla van een kookboek echt super blij mee xoxo 😚🤗 ❤️ ...
Dayanti 27 september 2021 07:39
5/5
Dit weekend 1 dagje bami met losie foroe gegeten en 1 dagje roti met de top recepten 😙
Anoniem 27 september 2021 07:37
5/5
10 sterren! Snelle verzending ook.
Sandy 26 september 2021 11:59
5/5
Heerlijke gerechten maken jullie altijd blij om door alle recepten lekker te scrollen. Heerlijke website en makkelijke app, altijd alles bij de hand 😊
Ti 24 september 2021 09:48
5/5
Kunnen jullie niet nog meer kookvideo's per week uitbrengen? Liefst elke dag 1 hahaha
Lieske 23 september 2021 20:36
5/5
Super blij met al die lekkere gerechten.
Yolanda Wanrooy 23 september 2021 12:38
5/5
Gewoon de beste de lekkerste
Andri 23 september 2021 09:05
5/5
Kookboek heeft veel recepten die onze moeder vroeger maakte, leuke herinneringen!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade

1. Kipspiesjes:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 7 minuten marineren. Rijg het vlees aan de pennen.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de kipspiesjes circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk ze halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is. 

2. Pinda Sambel Trafasie:

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

3. Petjel (pikante groentesalade): zie Recept Petjel Trafasie

Ingrediënten
- 1. Kipspiesjes - 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gr kippendijenfilet - pennen - 2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy pinda's): - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy pinda's) - 3. Petjel (pikante groentesalade): zie Recept Petjel Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie