Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade

Home Recepten
Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade
Afbeelding van Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade
Afbeelding van Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kipspiesjes:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet(in blokjes) toe, goed mengen en 7 minuten marineren. Rijg het vlees aan de pennen.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de kipspiesjes circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk ze halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

2. Pinda Sambel Trafasie:

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

3. Petjel (pikante groentesalade): zie Recept Petjel Trafasie

TIP: Probeer ook deze populaire Gerechten: Saté en Spiesjes en Kookvideo's.

Serveertip: Schenk Pinda Sambel Trafasie over de kipspiesjes en de pikante groentesalade; heerlijk met gegrilde maïs.

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met varkensvlees of vegakip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winoth 30 september 2020 09:48
5/5
Een hindoestaan die het zelfs top vind. Ga zo door!
Ivana 30 september 2020 08:25
5/5
Heerlijk recept met jullie masala. Mijn faja favoriet :)
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Faye 28 september 2020 10:09
5/5
Met jullie producten kennis gemaakt door onze plaatselijke COOP. Nooit eerder van gehoord maar dit mag zeker populairder worden!
Linne 28 september 2020 10:01
5/5
Super recept voor de oven. Vegetarische recepten ook echt super
Jamie 25 september 2020 10:57
5/5
5 sterren voor Sandhia's Recepten
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kipspiesjes met pindasaus en pikante groentesalade

1. Kipspiesjes:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 7 minuten marineren. Rijg het vlees aan de pennen.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de kipspiesjes circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk ze halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is. 

2. Pinda Sambel Trafasie:

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

3. Petjel (pikante groentesalade): zie Recept Petjel Trafasie

Ingrediënten
- 1. Kipspiesjes - 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gr kippendijenfilet - pennen - 2. Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy pinda's): - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy pinda's) - 3. Petjel (pikante groentesalade): zie Recept Petjel Trafasie