Boontjes met kip de luxe

Home Recepten
Boontjes met kip de luxe

Bereidingswijze

1. Kip de luxe:

  • STAP 1: Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie (marinade) toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd) en schep het om. Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Verdeel het gemarineerde vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.

2. Boontjes:

  • STAP 5: Boontjes (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten.
  • STAP 6: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Wok Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 7: Boontjes, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip de luxe toevoegen, omscheppen en even laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met o.a. Nasi Trafasie, Bami Trafasie, rijst.

Variatietip: Varieer de kip met varkenshaas of met vlees naar keuze; ook lekker met garnalen.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Rosalinde 27 juni 2024
5/5
Kippendijenfilet met boontjes was weer om te smullen 😍😍😍
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Boontjes met kip de luxe

1. Kip de luxe:

  • STAP 1:  Voeg honing en Chinese vijfkruidenpoeder aan Moksie Metie Trafasie (marinade) toe en meng het goed; verdeel de marinade over het vlees (gehalveerd) en schep het om. Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Verdeel het gemarineerde vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. 

2. Boontjes:

  • STAP 5: Boontjes (schuin gesneden) 5 minuten in ruim water koken en afgieten.
  • STAP 6: Olie verhitten, ui en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; Wok Trafasie (vers bereide roerbakmix) toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 7: Boontjes, Trassie Trafasie en Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen, daarna het water toevoegen en 10 minuten koken; de laatste 5 minuten tomaat (in stukjes gesneden) en Kip de luxe toevoegen, omscheppen en even laten pruttelen.
Ingrediënten
- 1. Kip de luxe: - Gebruik naar keuze 1 pot (360 ml) van één van de volgende vers bereide marinades: - 1. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie  - 2. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie  - 1 el honing - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - 2 tl Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 8 stuks (circa 800 gr) kippendijenfilet - 2. Boontjes: - 600 gr boontjes (sperziebonen, snijbonen, haricots verts, kousenband of peultjes) - 5 el zonnebloemolie - ½ ui - 2 teentjes knoflook - 5 el Faja Lobi Wok Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)  - 2 tl Trassie Trafasie  - plakje Madam Jeanette peper - 1 kop (150ml) water - 1 tomaat

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie