Kousenband Garnalen

Home Recepten
Kousenband Garnalen
Afbeelding van Kousenband Garnalen
Afbeelding van Kousenband Garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Kousenband in stukjes snijden, wassen en 5 minuten in ruim water op hoog vuur, met deksel op de pan, voorkoken en afgieten. 6 eetlepels olie verhitten en ui (in halve ringen) hierin fruiten; garnalen toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken. Vervolgens Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, tomaat (in stukjes gesneden), Trassie Trafasie en de voorgekookte kousenband toevoegen, goed omscheppen en enkele minuten bakken; tenslotte het water toevoegen, omscheppen en 10-15 minuten zachtjes, onder af en toe omscheppen, met deksel op de pan laten smoren. Kotomisi Basmti rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati. 

Variatietip: Varieer de kousenband eens met Shanghai paksoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lorenzo 4 augustus 2020 11:11
5/5
Supergave website geworden, en ik kan niet wachten om al die lekkere recepten te proberen!!!
Janice 4 augustus 2020 11:01
5/5
Super mooie website!
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Cynthia 4 augustus 2020 08:34
5/5
5 sterren voor dit kookboek.
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
John 3 augustus 2020 07:52
5/5
Kennis gemaakt met jullie lekkere producten nu enkele weken geleden, ben een groot ben geworden!
Anoniem 2 augustus 2020 15:02
5/5
Geweldig bedrijf

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband Garnalen

Kousenband in stukjes snijden, wassen en 5 minuten in ruim water op hoog vuur, met deksel op de pan, voorkoken en afgieten. 6 eetlepels olie verhitten en ui (in halve ringen) hierin fruiten; garnalen toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken. Vervolgens Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, tomaat (in stukjes gesneden), Trassie Trafasie en de voorgekookte kousenband toevoegen, goed omscheppen en enkele minuten bakken; tenslotte het water toevoegen, omscheppen en 10-15 minuten zachtjes, onder af en toe omscheppen, met deksel op de pan laten smoren. Kotomisi Basmti rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Ingrediënten
- 400 gram kousenband - zonnebloemolie - 1 ui - 250 gram verse garnalen (middelgrote) - 5 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 3 tl tomatenpuree - 1 tomaat  - 2 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) -  1 kop (150 ml) water - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)