Kousenband Garnalen

Home Recepten
Kousenband Garnalen
Afbeelding van Kousenband Garnalen

Bereidingswijze

Kousenband in stukjes snijden, wassen en 5 minuten in ruim water op hoog vuur, met deksel op de pan, voorkoken en afgieten. 6 eetlepels olie verhitten en ui (in halve ringen) hierin fruiten; garnalen toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken. Vervolgens Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, tomaat (in stukjes gesneden), Trassie Trafasie en de voorgekookte kousenband toevoegen, goed omscheppen en enkele minuten bakken; tenslotte het water toevoegen, omscheppen en 10-15 minuten zachtjes, onder af en toe omscheppen, met deksel op de pan laten smoren. Kotomisi Basmti rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati. 

Variatietip: Varieer de kousenband eens met Shanghai paksoi.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Joshua en vrouw 30 juni 2022 08:04
5/5
Dit weekend gaan we jullie recepten Buffalo wings & kipkluifjes En Dumplings Trafasie proberen 😊😘
Tonj 29 juni 2022 08:10
5/5
Milka Eksi als toetje met als hoofdgerecht Nasi Trafasie met Rollade in moksie metie oehhh heerlijk 😋
Koos 29 juni 2022 00:00
5/5
Besteld en we wachten rustig af :) Deel 5 was hetzelfde, en de verassing was zo groot toen we hem ontvingen!
Noah 28 juni 2022 08:50
5/5
Roti Nuggets (roti snack met Faja Nuggets)! Gemaakt en goedgekeurd ✅ ✅
GEORGE 28 juni 2022 00:00
5/5
Vanuit Amerika 10 sterren voor jullie recepten. Mijn dochter neemt het mee uit Nederland 3 x per jaar, altijd genieten. Dit zou hier in de VS een regelrechte hit worden !
Rosa 27 juni 2022 07:54
5/5
Allereerst wat is de Surinaamse bami met ovenkip een bijzonder mooie foto, zag hem langskomen op instagram en zo bij jullie terecht gekomen. Het recept was zo duidelijk uitgelegd dat ik alle ingredienten heb gekocht bij de Oriental om de hoek en hopsa in 1 keer gelukt, deze staat vanaf nu vast op ons menu echt een leuk merk en een aanrader 😎 ...
To 27 juni 2022 00:00
5/5
5 dikke sterren voor dit dikke kookboek!!
Tosja 26 juni 2022 09:10
5/5
RotiChoti Borrelplank leuk bedacht, viel goed in de smaak hier! Groetjes uit Almelo
Lindsay 26 juni 2022 00:00
5/5
Elke dag Faja Lobi hier!
Florentien 24 juni 2022 08:11
5/5
Het meest smakelijke recept die ik tot nu toe heb gegeten van Faja Lobi de gepaneerde ketjap kip, ook lekker met rijst of bij spaghetti 😙
Delano 24 juni 2022 00:00
5/5
Deel 5 ook lang op moeten wachten, maar ook het wachten waard! Deel 6 zelfde, ik wacht rustig snap de situatie in de wereld super veel zin in.
Os 23 juni 2022 07:54
5/5
Crispy chicken burgers the best of the best van Faja Lobi❤️
H 23 juni 2022 00:00
5/5
Genieten wekelijks in ons menu wel een keer van de Faja Lobi producten!
Rianne 22 juni 2022 07:49
5/5
Surinaamse pastei gehakt nieuw nieuw nieuw!! Dit weekend proberen 🤗🤗🤗
Fiona 21 juni 2022 08:23
5/5
Roti Lunchetta Kebab was zo een bijzonder smaakvol recept, super out-of-the-box for ons maar zo om te smullen 😋😊
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Romee 20 juni 2022 00:00
5/5
Jullie maken het wel spannend zeg! Zin in al die nieuwe recepten :)
Trisja 19 juni 2022 09:13
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami weer een super recept. Konden jullie maar iedere dag een nieuw recept publiceren
Uncle 19 juni 2022 00:00
5/5
Uncle houd van faja's receptjes die verdienen een 10 van de uncle
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband Garnalen

Kousenband in stukjes snijden, wassen en 5 minuten in ruim water op hoog vuur, met deksel op de pan, voorkoken en afgieten. 6 eetlepels olie verhitten en ui (in halve ringen) hierin fruiten; garnalen toevoegen, omscheppen en enkele minuten bakken. Vervolgens Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, tomaat (in stukjes gesneden), Trassie Trafasie en de voorgekookte kousenband toevoegen, goed omscheppen en enkele minuten bakken; tenslotte het water toevoegen, omscheppen en 10-15 minuten zachtjes, onder af en toe omscheppen, met deksel op de pan laten smoren. Kotomisi Basmti rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Ingrediënten
- 400 gram kousenband - zonnebloemolie - 1 ui - 250 gram verse garnalen (middelgrote) - 5 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 3 tl tomatenpuree - 1 tomaat  - 2 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) -  1 kop (150 ml) water - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
Ga naar mijn laatste sessie