Kousenband met kabeljauw

Home Recepten
Kousenband met kabeljauw
Afbeelding van Kousenband met kabeljauw
Afbeelding van Kousenband met kabeljauw

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Kousenband in stukjes snijden, wassen en 5 minuten in ruim water voorkoken.
  • STAP 3: Kabeljauwfilet in blokjes snijden, met de bloem besmeren, daarna in 6 eetlepels olie bakken en afscheppen.
  • STAP 4: ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) in overgebleven olie enkele minuten fruiten.
  • STAP 5: Hieraan toevoegen Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, tomatenpuree, Trassie Trafasie, aardappel (in dunne plakjes), kousenband en de gebakken kabeljauwfilet, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 6: Het water toevoegen, omscheppen en 15 minuten op laag vuur koken.
  • STAP 7: De laatste 5 minuten de tomaat (in partjes) toevoegen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Groenten Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati. 

Variatietip: Varieer de kousenband met sperziebonen. Voeg een plakje Madama Jeanette peper toe

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Linny 18 december 2020 16:54
5/5
DIKKE 10+!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband met kabeljauw
  • STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Kousenband in stukjes snijden, wassen en 5 minuten in ruim water voorkoken. 
  • STAP 3: Kabeljauwfilet in blokjes snijden, met de bloem besmeren, daarna in 6 eetlepels olie bakken en afscheppen.
  • STAP 4: ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) in overgebleven olie enkele minuten fruiten.
  • STAP 5: Hieraan toevoegen Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, tomatenpuree, Trassie Trafasie, aardappel (in dunne plakjes), kousenband en de gebakken kabeljauwfilet, omscheppen en enkele minuten bakken.
  • STAP 6: Het water toevoegen, omscheppen en 15 minuten op laag vuur koken.
  • STAP 7: De laatste 5 minuten de tomaat (in partjes) toevoegen.
Ingrediënten
- 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 400 gr kousenband - 2 stuks kabeljauwfilet (circa 300 gram) - 1 el bloem - zonnebloemolie - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 5 el Faja Lobi TonightTrafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) (vers bereide roerbakmix) - 1 el Faja Lobi Pinda Sambel  - 1 el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 1 aardappel - 1 kop (150ml) water - 1 tomaat