Madam Jeanette sambal met aardappel

Home Recepten
Madam Jeanette sambal met aardappel
Afbeelding van Madam Jeanette sambal met aardappel

Bereidingswijze

  • STAP 1: Madam jeanette peper wassen en 5 minuten in ruim water koken tot ze zacht zijn, daarna afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, Madam Jeanette peper (met pit), Trassie Trafasie en suiker hieraan toevoegen en 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 4: De laatste 4 minuten de Madam Jeanette peper, al kokende, met een spatel fijn prakken.
  • STAP 5: De laatste minuut de mini aardappelsticks toevoegen en goed omscheppen.

TIP: Bewaar de sambal na bereiding in een pot, doe de deksel dicht en laat het omgekeerd een dag staan; hierdoor is deze sambal na openen 3 maanden houdbaar in goed afgesloten pot in de koelkast.

Serveertip: Serveer het als pittige smaakmaker bij Sandhia's gerechten.   

Variatietip: Varieer de Madam Jeanette peper met gele Adjoema peper.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Angelien 23 januari 2022 09:27
5/5
Ons menu van gisteren: - Nasi Trafasie met Sate - Vispastei Trafasie - Vleesbroodjes Trafasie - Chicken Karaage Trafasie met chili saus en Madam Jeanette Mayo IEDEREEN werd gek, nog n ooit zo lekker gegeten ...
Nina 3 januari 2022 07:53
5/5
Roti kebab met knoflook en madam jeanette mayo gecombineerd das pas smullen 🤗 Gebruik jullie recepten en producten zeker al minimaal 10 jaar naar volle tevredenheid en zal het zeker nog l ange tijd gebruiken door de vele mogelijkheden ...
Annemarie 1 november 2021 08:19
5/5
Heerlijk Faja Lobi Madam Jeanette is onze favoriet. Maar ook jullie Pinda Sambel, Trassie, Zuurgoed & Roti Masala. Ondanks dat het duurder in de toko is, haal ik het al 20 jaar op dezelf de plek in Rotterdam. Blijf altijd even kijken naar nieuwe recepten en producten, en ben altijd helemaal happy met wat nieuws. Zeker een recensie verdiend (Lobi❤️) ...
Anoniem 29 september 2021 09:01
5/5
De witte bami is een echte aanrader! Ook de Madam Jeanette waar ook de mayo mee gemaakt kan worden een aanradertje.
Tinker 31 mei 2021 20:27
5/5
Mijn favorieten: Nasi Trafasie Roti Masala Trafasie Madam Jeanette en Vega Trassie
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lietje 25 juni 2020 00:00
5/5
Mooi kookboek met veel mooie producten!! Madam Jeanette blijft een topper
Roos 23 juni 2020 00:00
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Lana 10 maart 2022 07:54
5/5
Lekkere eenpanswokgerechten hebben jullie. De kip met snijbonen mijn favoriet. En jullie frietje met pinda sambal, super simpel super smaakvol en net wat anders. We doen er een zelf gemaakte schnitzel bij, en dan uitjes door jullie pinda sambal woowie krijg weer honger 😋😊 ...
Ron van Leeuwen 29 december 2021 17:25
5/5
Wat een hemels gerecht zeg. Ik had alleen mijn oven op grillen gezet dus na 3 kwartier was het al klaar. Gelukkig had ik tussendoor even gekeken en was het vlees lekker knapperig en toch mal s. Ik ga het zo eten met de aangeraden en gemaakte ketjap sambal saus. Ik verheug me er nu al op. Maken mensen!!!! ...
Monica Dekker 21 januari 2022 08:50
5/5
Zo lekker komt ook door die aardappel sticks. Super!!!😋
27 mei 2022 09:24
5/5
VLEESBROODJES TRAFASIE wat een immense smaaksensatie! Zo niet normaal hahaha😋😋😋😋
Roffert 27 mei 2022 00:00
5/5
DEEL 6 BEST OF THE BEST!
Loesjee 26 mei 2022 08:34
5/5
Even een korte recensie. Ik vind de spullen van Faja Lobi altijd grandioos, de recepten werken echt altijd en je kan zoveel creaties ermee maken 😍
Neeltje 26 mei 2022 00:00
5/5
Heerlijke kookboeken! Aanrader voor iedereen!
Janice 25 mei 2022 08:13
5/5
Groot fan van jullie producten, fijne mensen jay & sandhia altijd al jullie recepten geprobeerd ❤️❤️❤️❤️
Toni 25 mei 2022 00:00
5/5
Poeh kan niet wachten op deel 6. Altijd zoveel kookplezier gehad met deel 5 :)
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Royke 24 mei 2022 00:00
5/5
10+ sterren voor de duidelijke recepten. Lukken altijd, geen geouwehoer!
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Rosalie 23 mei 2022 00:00
5/5
De allerlekkerste recepten zijn van sandhia's recepten 100%
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Nigela 20 mei 2022 00:00
5/5
FAJA LOBI FOR PRESIDENT! TOPPERS!
Yacin 19 mei 2022 08:31
5/5
Faja Lobi 5 sterren, recepten 5 sterren en mijn favoriet: Spagehtti drumsticks recept om te smullen ❤️
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Roberto 18 mei 2022 00:00
5/5
Wacht wel rustig hoor! Deel 5 moest ik ook even wachten, geen enkel probleem was het wachten waard :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Madam Jeanette sambal met aardappel
  • STAP 1: Madam jeanette peper wassen en 5 minuten in ruim water koken tot ze zacht zijn, daarna afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, Madam Jeanette peper (met pit), Trassie Trafasie en suiker hieraan toevoegen en 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 4: De laatste 4 minuten de Madam Jeanette peper, al kokende, met een spatel fijn prakken.
  • STAP 5: De laatste minuut de mini aardappelsticks toevoegen en goed omscheppen.
Ingrediënten
- 4 grote Madam Jeanette pepers - 3 el zonnebloemolie - 2 el suiker - ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 50 gr mini aardappelsticks/mini friet (supermarkt)
Ga naar mijn laatste sessie