Madam Jeanette sambal met aardappel

Home Recepten
Madam Jeanette sambal met aardappel
Afbeelding van Madam Jeanette sambal met aardappel

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Madam jeanette peper wassen en 5 minuten in ruim water koken tot ze zacht zijn, daarna afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, Madam Jeanette peper (met pit), Trassie Trafasie en suiker hieraan toevoegen en 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 4: De laatste 4 minuten de Madam Jeanette peper, al kokende, met een spatel fijn prakken.
  • STAP 5: De laatste minuut de mini aardappelsticks toevoegen en goed omscheppen.

TIP: Bewaar de sambal na bereiding in een pot, doe de deksel dicht en laat het omgekeerd een dag staan; hierdoor is deze sambal na openen 3 maanden houdbaar in goed afgesloten pot in de koelkast.

Serveertip: Serveer het als pittige smaakmaker bij Sandhia's gerechten.   

Variatietip: Varieer de Madam Jeanette peper met gele Adjoema peper.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lietje 25 juni 2020 09:57
5/5
Mooi kookboek met veel mooie producten!! Madam Jeanette blijft een topper
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Reinout 8 maart 2021 08:24
5/5
Eerste recepten zijn geprobeerd didt weekend en helemaal gelukt. Fijn, soms is dit anders met kookboeken!
Aaldert 8 maart 2021 07:49
5/5
Wat een top website blijf maar scrollen door recepten een hele nieuwe wereld.
Dink 7 maart 2021 18:23
5/5
Verrassend lekkere recepten in jullie kookboek!
Roos 7 maart 2021 17:12
5/5
Zalm is masala yumyum
Djezlyn 5 maart 2021 18:16
5/5
De recepten staan mooi per hoofdstukken aangegeven, handig voor een leek. Inmiddels een echte kok geworden met jullie fijne recepten!
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Alleke 2 maart 2021 11:27
5/5
5 stars verdiend
Carlos 1 maart 2021 10:56
5/5
Echt serieus een super goed kookboek, deze recensies hieronder hebben mij overtuigd het kookboek te kopen, en deze positieve recensies kan ik bevestigen.
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Anika 26 februari 2021 14:56
5/5
5 sterren!
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Dinkie 24 februari 2021 10:07
5/5
Echt zeker weten een fijn boek de recensies spreken (kook)boekdelen hahaha
Andy 24 februari 2021 09:05
5/5
Masala recepten zijn super.
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
VV 23 februari 2021 08:24
5/5
Wellington Vleesbroodje Trafasie: Recept 100% gelukt. Geweldite smaak
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Linda Over. 19 februari 2021 09:43
5/5
Ooit deel 1 gekregen, en nu alle delen t/m 5. Blijven heerlijke kookboeken!
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Sinke 18 februari 2021 14:15
5/5
Goed beoordeeld, super kook boek.
Sang 18 februari 2021 08:22
5/5
Jullie marinades zijn superieur!
Esmeralda 17 februari 2021 11:36
5/5
Meer vega recepten please, eindelijk een website met smaakvolle vegetarische recepten die daadwerkelijk ook lukken.
Finley 17 februari 2021 09:12
5/5
5 sterren!
Dani 16 februari 2021 11:54
5/5
Tagliatelle recept was smaakvol.
Aleya 16 februari 2021 09:54
5/5
Surinaamse roots met colombiaans dit kookboek is voor mij een verademing om zo weer te kunnen koken zoals mijn opa dat deed
Yannick 16 februari 2021 09:15
5/5
BBR Hmmmm top recepten!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Madam Jeanette sambal met aardappel
  • STAP 1: Madam jeanette peper wassen en 5 minuten in ruim water koken tot ze zacht zijn, daarna afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, Madam Jeanette peper (met pit), Trassie Trafasie en suiker hieraan toevoegen en 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 4: De laatste 4 minuten de Madam Jeanette peper, al kokende, met een spatel fijn prakken.
  • STAP 5: De laatste minuut de mini aardappelsticks toevoegen en goed omscheppen.
Ingrediënten
- 4 grote Madam Jeanette pepers - 3 el zonnebloemolie - 2 el suiker - ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 50 gr mini aardappelsticks/mini friet (supermarkt)