Madam Jeanette sambal met aardappel

Home Recepten
Madam Jeanette sambal met aardappel
Afbeelding van Madam Jeanette sambal met aardappel
Afbeelding van Madam Jeanette sambal met aardappel

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Madam jeanette peper wassen en 5 minuten in ruim water koken tot ze zacht zijn, daarna afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, Madam Jeanette peper (met pit), Trassie Trafasie en suiker hieraan toevoegen en 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 4: De laatste 4 minuten de Madam Jeanette peper, al kokende, met een spatel fijn prakken.
  • STAP 5: De laatste minuut de mini aardappelsticks toevoegen en goed omscheppen.

TIP: Bewaar de sambal na bereiding in een pot, doe de deksel dicht en laat het omgekeerd een dag staan; hierdoor is deze sambal na openen 3 maanden houdbaar in goed afgesloten pot in de koelkast.

Serveertip: Serveer het als pittige smaakmaker bij Sandhia's gerechten.   

Variatietip: Varieer de Madam Jeanette peper met gele Adjoema peper.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lietje 25 juni 2020 09:57
5/5
Mooi kookboek met veel mooie producten!! Madam Jeanette blijft een topper
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Nadja 1 december 2020 12:31
5/5
We hebben er doorhene gebladerd en wauw helemaal top
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Nelleke 30 november 2020 08:21
5/5
Jullie producten voor het eerste geproefd bij een kennisengroep van ons, sindsdien kunnen we er niet meer zonder!
Geen 30 november 2020 07:23
5/5
Nieuwe bakmix producten en recepten echt uistekend!!
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Madam Jeanette sambal met aardappel
  • STAP 1: Madam jeanette peper wassen en 5 minuten in ruim water koken tot ze zacht zijn, daarna afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, Madam Jeanette peper (met pit), Trassie Trafasie en suiker hieraan toevoegen en 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
  • STAP 4: De laatste 4 minuten de Madam Jeanette peper, al kokende, met een spatel fijn prakken.
  • STAP 5: De laatste minuut de mini aardappelsticks toevoegen en goed omscheppen.
Ingrediënten
- 4 grote Madam Jeanette pepers - 3 el zonnebloemolie - 2 el suiker - ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 50 gr mini aardappelsticks/mini friet (supermarkt)