Moksie Alesie Trafasie

Home Recepten
Moksie Alesie Trafasie
Afbeelding van Moksie Alesie Trafasie
Afbeelding van Moksie Alesie Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Meng de knoflook (geperst) met ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) en marineer hiermee de kippendijenfilet 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Verdeel het vlees op de ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster het 20 minuten in de oven op 200 graden.
  • STAP 4: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten en de garnalen hierin gaarbakken.
  • STAP 6: Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), groentemix, prei (in stukjes) en tomatenpuree hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • STAP 7: De gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Masterbeef Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer Moksie Alesie met de Moksie Metie, schenk de saus over het vlees.  

Variatietip: Voeg 100 gram Masterbeef Zoutvlees toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Vinnie 11 februari 2019 06:51
5/5
GEWELDIG! Dit weekend meerdere recepten gemaakt, en nu net de Moksie Metie voorbereiding, in de marinade met rijstwijn, vanavond na het werk met de familie smullen!!!
Alesie 18 december 2018 08:58
5/5
Moksie Moksie Metieeeeeee! Ik eet letterlijk elke dag iets met de Moksie Metie erbij, familie Laigsingh ik heb jullie verhaal in het kookboek gelezen en het harde werken spat ervan af alleen maar passie om kippenvel van te krijgen, ga zo door en hopelijk hele fijne feestdagen ook voor jullie en het team :) LOBI xXx ...
Floortje 2 november 2018 11:01
5/5
Lekkere Moksie Alesie met karbonade bereikt. Vandaag gaan we lekker Roti Masala maken, zo zin in haha, eerst de werkdag maar overleven. 5 sterren voor jullie
Jose 28 augustus 2018 08:40
5/5
Gisteren heb ik het boek mogen ontvangen van de nette bezorger, het boek viel hem ook op en hij kreeg er honger van haha. Het hele boek doorgebladerd, tip voor de volgende keer: Zoveel lekke re recepten maar er zit maar 1 band in, nu heb ik overal papiertjes tussen gezet waar ik mee wil experimenteren. Het zou mooi zijn als er in de toekomst iets in komt wat je tussen meerdere pagina's kan plaatsen. Bijvoorbeeld: Bij een Nasi recept heb je ook een Moksie Metie recept nodig, het was top geweest als ik dus dan meerdere bandjes bijv. tussen meerdere pagina's kan plaatsen. ...
Miquel 28 mei 2018 22:32
5/5
Vandaag Moksie Metie gemaakt uit het kookboek het was een genot voor de tong voor mij en mijn gasten, heerlijk met kippendijtjes bereid, wauw wauw wauw
Kachir 18 september 2018 11:05
5/5
Voor het eerst in 30 jaar de echte Masoesa Alesie gegeten met dank aan jullie Jay & Sandhia! Wat mijn moeder vroeger maakte, ik begreep nooit hoezo ik dit niet kon evenaren. Jullie recep t met Faja Lobi potje van jullie erbij, allejezus wat geweldig, en het leuke is ik combineer dit potje nu door al mijn gerechten, het geeft de smaak van vroeger aan al mijn gerechten, ben zo gelukkig! We gaan heel snel alle andere dingen proberen, maar eerst hier lang van genieten, ik hoop dat jullie dit nog heel lang blijven doen ik zal jullie overal promoten!! ...
Ursula 27 januari 2021 15:54
5/5
Heerlijke saucijzenbroodjes
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Uutje 27 januari 2021 09:04
5/5
Masala recepten zijn echt super!
Kristy 26 januari 2021 13:47
5/5
Graag meer drumstick recepten!
Anvangils 26 januari 2021 11:57
5/5
Goed.
Yvette 26 januari 2021 10:23
5/5
Nou werkelijk een wonderlijk kookboek met super recepten en veel nieuws voor ons. 5 sterren dus!
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
Super 25 januari 2021 08:32
5/5
waneer komt deel 6 mensen? delen 2 t/m 5 in de collectie
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
James 24 januari 2021 11:08
5/5
5 dikke sterren verdiend
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Alesie Trafasie
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
  • STAP 2: Meng de knoflook (geperst) met ½ pot (180 ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) en marineer hiermee de kippendijenfilet 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Verdeel het vlees op de ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster het 20 minuten in de oven op 200 graden. 
  • STAP 4: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten en de garnalen hierin gaarbakken.
  • STAP 6: Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), groentemix, prei (in stukjes) en tomatenpuree hieraan toevoegen en 3 minuten roerbakken.
  • STAP 7: De gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 teentjes knoflook - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade) - 500 gr kippendijenfilet - boter - zonnebloemolie - 150 gr rose garnalen (grote) - 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 150 gram groentemix - 1 kleine prei - 1 tl tomatenpuree