Moksie Metie (geroosterde kippenbouten)

Home Recepten
Moksie Metie (geroosterde kippenbouten)
Afbeelding van Moksie Metie (geroosterde kippenbouten)
Afbeelding van Moksie Metie (geroosterde kippenbouten)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Knoflook (geperst), rijstazijn en rum toevoegen aan Moksie Metie Trafasie (marinade) en goed mengen.
  • STAP 2: Doe de kippenbouten in een ovenschaal, schenk de marinade erover, verdeel de marinade met een kwast over het vlees.
  • STAP 3: Marineer het vlees hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Rooster het vlees 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar; snijd het vlees in reepjes.

TIP: Probeer ook deze  gerechten: Sandhia's Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met o.a. Sandhia’s Nasi of Sandhia’s Bami.

Variatietip: Voeg 2 theelepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) aan de marinade toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 09:22
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 09:33
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 09:08
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Metie (geroosterde kippenbouten)
  • STAP 1: Knoflook (geperst), rijstazijn en rum toevoegen aan Moksie Metie Trafasie (marinade) en goed mengen.
  • STAP 2: Doe de kippenbouten in een ovenschaal, schenk de marinade erover, verdeel de marinade met een kwast over het vlees.
  • STAP 3: Marineer het vlees hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Rooster het vlees 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar; snijd het vlees in reepjes.
Ingrediënten
- 4 teentjes knoflook - 2 el rijstazijn - 2 el rum  - 4 kippenbouten  - Maak een keuze uit 1 pot (360 ml) van één van de volgende Sandhia's (vers bereide) marinades: - 1. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of - 2. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of - 3. Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of - 4. Faja Lobi Roast Red Pork