Nieuws

Home Nieuws Nasi, bami en roti: zo maak je dat
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Nasi, bami en roti: zo maak je dat

Nasi, bami en roti zijn gerechten uit onze gepassioneerde familiekeuken die op allerlei manieren te bereiden zijn. Daarom krijg je van ons bij elk van deze gerechten altijd een variatietip. Om het tropische paradijs op tafel nog wat feestelijker te maken, doen wij er ook nog een serveertip bij. Alles begint echter bij de basis en dat is het bereiden van een overheerlijke nasi, bami en roti. Deze gerechten zijn populair bij ons grote schare fans en daarom zetten wij deze maaltijden hier in de spotlights. Uiteraard voorzien van easy-to-use recepten voor een gemakkelijke bereiding. Heb je liever beeld dan woorden, bekijk in dat geval de praktische kookvideo’s voor nasi, bami, roti.

Nasi: snel en simpel

Nasi is een van de lekkere gerechten die simpel en snel te bereiden zijn. Dat is ideaal als je weinig tijd hebt, maar wel gezond en gevarieerd wilt eten. In deze snelle nasi trafasie zijn er dan ook verschillende groenten te verwerken. Bijvoorbeeld maïskorrels net als een prei, selderij en doperwten. Heb je andere groenten in huis dan maak je daar gewoon gebruik van, want met groenten zijn er allerlei variaties mogelijk. Dat is dan ook meteen de variatietip die bij dit nasi recept hoort.

Je bent met het maken van de snelle nasi nog geen kwartier tijd kwijt. Zo zet je in een handomdraai een mild kruidige nasi als tropische verrassing op tafel. Het recept staat stap voor stap beschreven en de kookvideo laat de bereiding in beeld zien. Leg je mobiel maar naast je op het aanrecht om de stappen te volgen of beelden te bekijken. Overigens zijn er nog veel meer recepten waar nasi de basis van vormt. Zoek maar eens in Sandhia’s recepten op ’nasi’ en je staat versteld van de vele mogelijkheden.

Bami: verdraaid lekker

Bami is een verdraaid lekker gerecht en is ideaal om elke week wel een keer op tafel te zetten. Deze bami is snel klaar en is dan ook al binnen vijftien minuten te serveren. Het recept draagt niet voor niets de titel Snelle Sandhia’s Bami swietieeeeee mang. Er zijn voor het maken van dit gerecht verschillende ingrediënten nodig. In elk geval mag het ambachtelijke product Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal niet ontbreken en is er ook een half theelepeltje Trassie Trafasie nodig. Deze producten zijn vele keren te gebruiken, zodat je er meerdere malen bami mee kan maken. De gedraaide mienestjes vormen natuurlijk de basis voor de verdraaid lekkere bami en ook voor dit recept is er weer een variatietip. De kip in het recept is bijvoorbeeld te vervangen door garnalen en de groenten zijn naar eigen inzicht te vervangen. Bijvoorbeeld door julienne wortel te vervangen door taugé. Het is wat dat betreft maar net wat je lekker vindt en natuurlijk in huis hebt. Weet je wat lekker is om er bij te serveren? Zuurgoed Trafasie dat bereid is met verse groenten en gebaseerd op een authentiek Surinaams recept.

Roti: origineel op zijn Surinaams met aardappel, kip en eieren

Roti is het bekende platbrood dat er uitziet als een grote tortilla of pannenkoek. In de volksmond staat roti bekend als compleet gerecht. Bij ons noemen wij het Sandhia’s Roti met kippenbouten, aardappelen en eieren. In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is het helemaal niet moeilijk om roti te maken. Het is zelfs heel gemakkelijk als je alle ingrediënten maar in huis haalt, zoals de echte originele Surinaamse roti. De totale bereidingstijd is dertig minuten, maar de bereiding zelf kost minder tijd. De kippenbouten moeten namelijk eventjes sudderen met deksel op de pan. Op het laatst voeg je dan nog even de gepelde eieren toe.

De kippenbouten zijn naar eigen inzicht te variëren met bijvoorbeeld kipkluifjes. Deze roti is zo lekker dat je het gerecht vast vaker wilt eten. Het is dan ook mogelijk om in plaats van kip eens lamsvlees te nemen. Voor een frisse begeleiding bij de roti is Zuurgoed Trafasie eveneens te gebruiken. Dat heb je misschien nog wel in huis van de keer dat je onze verdraaid lekkere bami hebt gemaakt. Heeft de smaak van roti je te pakken gekregen? Proef dan ook eens van de vele andere roti recepten die uit onze gepassioneerde familiekeuken komen. Bijvoorbeeld roti kebab knoflook net als roti kip masala. Er is variatie genoeg te vinden in de roti gerechten om elke dag van de week een tropisch paradijs voor te schotelen.

Nasi, bami, roti in vele variaties

De recepten voor nasi, bami, roti zijn aan de orde gekomen en er is al een tipje van de sluier opgelicht voor allerlei variaties. Als je nu een keer een recept hebt gemaakt en je wilt het gerecht vaker eten, sla het dan op. Wij hebben voor jouw gemak Mijn Kookboek geïntroduceerd, waar je het recept voor nasi, bami, roti eenvoudig in bewaart. Zo is het mogelijk een hele verzameling van recepten te maken van nasi, bami, roti. Mijn Kookboek is bovendien handig om een boodschappenlijstje op te stellen en om notities te maken. Wil je nog meer inspiratie krijgen om te koken, bakken en wokken? In dat geval raden wij je aan om een keuze te maken hoe vaak je de nieuwsbrief wilt ontvangen. Wij voorzien je graag dagelijks, wekelijks of naar keuze maandelijks van verse inspiratie. De nieuwsbrief is bovendien afgestemd op je eigen interesses, zoals nasi, bami, roti.

Nasi, bami en roti: zo maak je dat

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie