Nieuws

Home Nieuws De toppers uit Suriname: Nasi, Bami en Roti
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

De toppers uit Suriname: Nasi, Bami en Roti

De toppers uit Suriname en samengesteld in onze gepassioneerde familiekeuken zijn nasi, bami en roti. Het zijn de smaakmakers die je iedere dag wel op tafel wilt zetten. Deze Surinaamse toppers smaken altijd naar meer en vervelen door de vele variaties nooit. De afwisseling in smaak bepaal je zelf door steeds andere ingrediënten te gebruiken. Bijvoorbeeld door de ene keer nasi met kip te maken en een andere keer met garnalen of met vlees. Voor de vegetariërs zijn er uiteraard vleesvervangers om in nasi, bami of roti te verwerken. De toppers uit Suriname komen hier een voor een aan bod met extra inspirerende serveertips. Bekijk ook de kookvideo’s om snel te leren hoe simpel het is om Surinaamse nasi, bami of roti te maken.

Surinaamse nasi op z’n Javaans

Nasi is een van de onbetwiste toppers uit Suriname. De Surinaamse nasi maak je op z’n Javaans aan de hand van het easy-to-use recept en is al in 15 minuten klaar. Het mild kruidige gerecht bereid je met basmati rijst en natuurlijk met Faja Lobi Nasi Trafasie en Trassie Trafasie. Deze Faja Lobi producten vormen namelijk het geheim van het maken van authentieke Surinaamse nasi. Eenmaal geprobeerd en je wilt nooit meer anders, want de smaakbeleving is puur genot.

Het originele recept bevat groenten als doperweten, ui, prei en maïskorrels, maar deze zijn naar eigen inzicht te veranderen. Zo smaakt het ook heerlijk om er bijvoorbeeld rode paprika en komkommer in te verwerken. De mogelijkheden voor variatie laten het toe om vaker dan eenmaal per week nasi op tafel te zetten. Zo zijn er ook nog extra serveertips beschikbaar voor deze Surinaamse topper. Bijvoorbeeld door er Zuurgoed Trafasie bij te serveren of door als bijgerecht Gebakken banaan te maken. Of doe er in plaats van kipfilet een lekker sateetje bij.

Surinaamse topper: snelle bami

Snelle Sandhia’s Bami swietieeeeee mang is de volgende topper uit Suriname die ook ideaal is om een eigen draai aan te geven. Deze Surinaamse bami smaakt al net zo lekker als de nasi, maar is toch een heel ander gerecht. De Trassie Trafasie die je voor de nasi in huis hebt gehaald, is ook voor de bami te gebruiken. Om de authentieke smaak eraan te geven, heb je dan ook nog Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal nodig. Het grote voordeel is dat al deze producten vaker te gebruiken zijn.

Zo heb je voor de bami maar vier eetlepels van Bami Trafasie Speciaal nodig en slechts een half theelepeltje Trassie Trafasie. Dat maakt het ook nog eens voordeliger om vaker een topper uit Suriname te maken. Het is ook een voordeel dat deze snelle bami al in vijftien minuten klaar is. Voeg voor de garnering Zuurgoed Trafasie toe of combineer de bami met een voorgerecht. Zo smaakt Saoto heerlijk als voorafje. Uiteraard zijn variaties met ingrediënten mogelijk, zoals door garnalen te verwerken in het gerecht in plaats van kip. Of door andere groenten te gebruiken en voor het garneren tomaat te nemen in plaats van zuurgoed.

Roti: de originele Surinaamse topper

Roti is een typisch voorbeeld van een Surinaams gerecht dat in Nederland enorm populair is geworden. Roti verwijst van origine naar de rotiplaten of platbrood, maar in het dagelijks leven is het ook de benaming van het volledige gerecht. Wij hebben voor deze topper uit Suriname een exclusief roti recept beschikbaar. Je eet de roti met aardappels, eieren en met kippenbouten. De ingrediënten zijn in Mijn Kookboek te noteren, zodat je meteen het boodschappenlijstje bij de hand hebt. Surinaamse rot is al in een half uur klaar te maken, waarbij het sudderen een groot deel van de bereidingstijd in beslag neemt.

Net als voor de andere Surinaamse toppers uit onze gepassioneerde familiekeuken geldt dat met roti eveneens te variëren is. Bijvoorbeeld door geen kippenbouten te gebruiken, maar door voor lamsvlees te kiezen. Of door kip in een andere vorm toe te voegen, zoals kipfilet of kippendijen, kipkarbonades of kippenkluifjes. De volle smaak van roti combineert overigens prima met een beetje frisse zuurheid, zoals Zuurgoed Trafasie. Overigens is de originele roti ook met een hele andere insteek te bereiden. Wat denk je ervan om roti kebab knoflook te maken? Dat geeft een hele andere smaaksensatie en is een compleet ander gerecht dan de traditionele Surinaamse roti.

Nasi, bami, roti: altijd lekker

Het is niet voor niets dat nasi, bami en roti de toppers uit Suriname vormen. Dat komt omdat het gerechten betreft die altijd lekker zijn. Elke week kan er wel minimaal een keer nasi op het menu staan net als bami en roti. Dan zijn er al drie dagen van de week gevuld. De overige dagen vul je dan in met gerechten uit de ’Wat eten we vandaag’ rubriek. Of je maakt gewoon nog een keer nasi, bami of roti, maar dan met andere ingrediënten. Tip: maak extra veel nasi of bami, want als er wat overblijft, is dat de volgende dag lekker op te bakken. Of je vriest het in om een volgende keer weer te eten als je echt weinig tijd hebt om in de keuken te staan. Wil je nog meer inspiratie opdoen dan zijn er nog tal van recepten met nasi, bami en roti te maken. Vul maar eens nasi, bami of roti in de zoekbalk in en laat je verrassen door de veelheid aan recepten.

De toppers uit Suriname: Nasi, Bami en Roti

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie