Nieuws

Home Nieuws Snel weekmenu: hoofdgerechten binnen 20 minuten klaar
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Snel weekmenu: hoofdgerechten binnen 20 minuten klaar

Wat eten we vandaag als je snel en gemakkelijk een maaltijd op tafel wilt zetten? De keuze uit easy-to-use recepten is enorm en de bereidingstijd varieert. Om aan je wensen tegemoet te komen, hebben wij voor de rubriek ’Wat eten we vandaag’ een snel weekmenu samengesteld. Elk hoofdgerecht uit het snelle weekmenu is al binnen 20 minuten klaar om op tafel te zetten.

Dat de recepten snel te bereiden zijn, doet overigens niets af aan de intense smaakbeleving en kwaliteit. Ook met snel koken en bakken zijn namelijk met authentieke Faja Lobi producten de lekkerste maaltijden op tafel te toveren. Zo proef je iedere dag weer van een nieuw tropisch paradijs op tafel. Uiteraard is het weekmenu naar eigen inzicht te gebruiken om voorafjes met bijgerechten, desserts en hoofdgerechten te combineren. Wij even je hier in elk geval een aantal voorbeeldrecepten uit het snelle weekmenu om alvast inspiratie op te doen.

Snel weekmenu recept: snelle eenpanswok pompoen met kip

Snelle eenpanswok pompoen met kip is een snel weekmenu recept dat op de klok af in 20 minuten te bereiden is. Misschien ben jij nog wat sneller of doe je er net wat langer over, maar de gemiddelde tijd is 20 minuten. Lekker snel dus en bovendien is het recept natuurlijk gewoon easy-to-use. Er is bij de beschrijving van het recept uit het snelle weekmenu een kookvideo te zien.

Dat maakt het nog simpeler om het recept uit de rubriek ‘’Wat eten we vandaag’ te maken. Je hoeft maar weinig tijd te besteden aan deze maaltijd van het snelle weekmenu. Na de voorbereiding van de ingrediënten laat je de inhoud van de pan namelijk vijftien minuten sudderen op matig vuur. Als extraatje krijg je er ook nog wat enkele serveertips bij. In dit geval is de snelle eenpanswok bijvoorbeeld onder meer te combineren met pasta, brood, rijs of roti.

Woknoedels Sranang: al in 15 minuten klaar

Een snel weekmenu met maaltijden die binnen 20 minuten klaar zijn, betekent ook dat het extra snel kan. Bijvoorbeeld met het bereiden van het recept Woknoedels Sranang. Deze maaltijd is al in 15 minuten klaar en dus ruim binnen de tijd van 20 minuten op tafel te zetten. De snelheid van de bereiding is bij dit weekmenu recept vooral te danken aan de woknoedels. Die zijn namelijk bijzonder snel klaar te maken in nog geen twee minuten tijd. De andere ingrediënten hebben even aandacht nodig, zoals de kop, ui, wortel en roerbakmix. De Woknoedels Sranang zijn helemaal klaar in 15 minuten en smaken heerlijk met Sandia’s sateseaus.

Gegrilde kip garnalen salade: op de kop af in 20 minuten klaar

Vind je het prettig om snelle maaltijden op tafel te zetten dan zijn er nog veel meer recepten uit het snelle weekmenu beschikbaar. Bijvoorbeeld het recept Gegrilde kip garnalen salade, een maaltijd die ook nog eens hartstikke gezond is. Het is een goed gevulde maaltijdsalade die voor wat betreft de snelheid zeker een plekje verdient in het snelle weekmenu. Overigens zijn er buiten de rubriek ’Wat weten we vandaag’ nog vele andere recepten die in 20 minuten klaar zijn.

De gegrilde kip garnalen salade bestaat onder meer uit aardappels, ei, kip en garnalen. De bijzondere smaaksensatie is onder meer te danken aan de gele sambal uit onze gepassioneerde familiekeuken: Madam Jeanette Sambal. Deze gele sambal is een echte smaakmaker en ideaal om een Surinaamse dressing compleet te maken. Voor de gegrilde kip garnalen salade combineer je de gele sambal met honing. Mocht je nog druiven of dadels hebben liggen dan zijn deze als extra serveertip toe te voegen aan de salade.

Javaanse Ajam Ketjap met kousenband

Het is met een snel weekmenu natuurlijk ook belangrijk om dagelijks andere gerechten op tafel te zetten. Daarom is er in de rubriek ’Wat eten we vandaag’ volop variatie te vinden met snelle recepten die binnen 20 minuten klaar zijn. Zo eet je de ene dag een snelle maaltijdsalade en geniet je een volgende dag van Javaanse Ajam Ketjap met kousenband. Dit is een complete maaltijd met heerlijke groenten, kip en Kotomisi Basmati rijst. Ook dit recept voldoet weer aan de eis van een snel weekmenu met gerechten die binnen 20 minuten klaar zijn.

Surinaamse Roti Rol met kip masala

Het recept Surinaamse Roti Rol met kip masala is eveneens in een handomdraai klaar te maken. De bereidingstijd is 20 minuten en het betreft hier een mild kruidig gerecht. Het is ideaal om zoals het recept voorschrijft verse Surinaamse roti, gevuld met gele erwten te gebruiken. De kip masala combineert perfect met Zuurgoed Trafasie en je maakt de maaltijd compleet met Roti Dippy Saus. Bekijk hier het complete recept van de Surinaamse Roti Rol met kip masala. De kip is overigens te variëren met bijvoorbeeld lamsvlees, vleesvervanger of garnalen.

Snel weekmenu compleet met wok garnalen in masala

Het snelle weekmenu is met het zevende recept helemaal compleet te noemen. De maaltijd met wok garnalen in masala is binnen 15 minuten klaar te maken. Dat is echt supersnel en bovenal is het ook nog eens een heerlijk kruidig gerecht. Houd je niet zo van garnalen dan zijn deze te vervangen door vis, kip of vlees. Als je vegetarisch wilt eten, is het uiteraard mogelijk om vleesvervangers te gebruiken. Dat geldt natuurlijk eveneens voor andere gerechten met kip, vlees of vis.

Wat eten we vandaag: in elk geval snel

Het weekmenu voorziet in snelle recepten die binnen 20 minuten klaar te maken zijn. Alle bovengenoemde maaltijden voor een snel weekmenu staan in een handomdraai op tafel. Soms al in 15 minuten en soms in 20 minuten. Er zijn in de rubriek ’Wat eten we vandaag’ altijd snelle recepten beschikbaar. Dat geldt niet alleen voor de hoofdgerechten, maar ook voor de voorafjes, bijgerechten en desserts.

Snel weekmenu: hoofdgerechten binnen 20 minuten klaar

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie