Snelle eenpanswok pompoen met kip

Home Recepten
Snelle eenpanswok pompoen met kip
Afbeelding van Snelle eenpanswok pompoen met kip
Afbeelding van Snelle eenpanswok pompoen met kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Kippendijenfilet (reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 3: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), geroosterde komijn en pompoen (in kleine blokjes) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Het water erover schenken en circa 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken; tussentijds omscheppen.
  • Tip om komijn te roosteren: Komijn (heel) in een koekenpan (zonder olie) omscheppend enkele minuten lichtbruin roosteren.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Eenpans Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Faja Lobi Sandhia's Roti, rijst of pasta of brood.

Variatietip: Voeg in stap 3 eventueel 1 theelepel bruine suiker toe. Varieer de kip met vis of vega.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jan 7 september 2020 11:01
5/5
Eerlijke en snelle levering. Boek bevalt ons goed
Bram 27 februari 2020 14:00
5/5
5 sterren, bedankt ook voor de snelle levering!
Nilsie 25 juli 2018 14:08
5/5
Wauw heerlijke recepten bedankt voor de snelle ontvangst ik ga dit weekend ermee aan de gang ben verrast.
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Snelle eenpanswok pompoen met kip
  • STAP 1: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Kippendijenfilet (reepjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 3: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), geroosterde komijn en pompoen (in kleine blokjes) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Het water erover schenken en circa 15 minuten met deksel op de pan op matig vuur koken; tussentijds omscheppen.
  • Tip om komijn te roosteren: Komijn (heel) in een koekenpan (zonder olie) omscheppend enkele minuten lichtbruin roosteren.
Ingrediënten
- 6 el zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 350 gr kippendijenfilet (reepjes) - 5 el Faja Lobi TonightTrafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - plakje Madam Jeanette peper - 1 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1 tl geroosterde komijn (heel) - 1 biologische pompoen (circa 800 gram) - 125 ml water