Nieuws

Home Nieuws Nasi, bami, roti: 3 x makkelijke recepten voor studenten
Culinair genieten met onze easy-to-use Recepten, Producten & Kookvideo's
600.000 fans worden hiermee dagelijk culinair verrast. Volg je ons ook?
x
PRE-ORDER ons nieuwste bestseller kookboek deel 6!

Nasi, bami, roti: 3 x makkelijke recepten voor studenten

Je hebt als student niet altijd de tijd om uitgebreid in de keuken te koken, maar je wilt natuurlijk wel lekker eten. Bovendien is het prettig als je niet te veel geld kwijt bent aan alle ingrediënten om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Wij hebben daarom speciaal voor studenten 3x makkelijke recepten geselecteerd: nasi, bami en roti. Deze voorzien naast gemak met onze easy-to-use recepten ook in een korte bereidingstijd en kosten niet veel geld. Onze ambachtelijke producten, zoals Trassie Trafasie, koop je één keer om er daarna vele keren gebruik van te maken. De 3x makkelijke recepten voor studenten om nasi, bami en roti te maken, zijn dan ook budgetvriendelijk te noemen.

Zet Trassie Trafasie op je boodschappenlijstje

Deze week kan je als student genieten van 3x makkelijke recepten en de volgorde bepaal je helemaal zelf. Kies je eerst voor nasi en daarna roti om vervolgens van bami te smullen of heb je een andere voorkeur? Het maakt niet uit welke volgorde kiest, maar wij hebben alvast wel een tip. Trassie Trafasie vormt namelijk een ingrediënt dat je straks nodig hebt om 3x makkelijke recepten voor studenten te bereiden. In elk gerecht vormt Trassie Trafasie een ingrediënt dat een ultieme alles-in-1 smaakmaker is en je hebt er steeds maar een heel klein beetje van nodig. Zet daarom alvast Trassie Trafasie op je boodschappenlijstje, want dat heb je zeker nodig.

Supersnelle lekkere nasi voor studenten en je huisgenoten

Een maaltijd waar je als student maar 15 minuten voor in de keuken hoeft te staan? Dan maak je toch de supersnelle lekkere nasi voor studenten aan de hand van het recept Snelle Nasi Trafasie. Dat is Surinaamse nasi op z’n Javaans en laat je de werkelijk authentieke nasismaak proeven. Nodig gerust je huisgenoten uit om aan te schuiven aan tafel om van dit mild kruidige gerecht te genieten. Of maak wat extra’s door net even wat meer rijst te koken, zodat je wat overhoudt om een volgende keer simpel even op te bakken. Dat maakt het gerecht dubbel zo goedkoop, want als je wat overhoudt, eet je de volgende keer gratis.

Snelle Sandhia’s Bami swietieeeeee mang

Bami is een van de 3x makkelijke recepten voor studenten en net zo snel klaar te maken als nasi. Ook Snelle Sandhia’s Bami swietieeeeee mang staat al binnen 15 minuten als tropische verrassing op tafel voor jezelf alleen of ook voor je huisgenoten. De Trassie Trafasie heb je al in huis als je eerder de snelle nasi hebt klaargemaakt. Als je als eerste met bami begint, gebruik je de alles-in-1 smaakmaker de volgende keer gewoon ook voor nasi en roti.

Tip: koop geen blikjes tomatenpuree, maar een tube

Je hebt zowel voor de bami als nasi een paar theelepeltjes tomatenpuree nodig. Het is zonde om dan steeds blikjes te kopen, waar je maar een beetje uithaalt. Een tip daarvoor is om een tube tomatenpuree te kopen die je niet alleen voor nasi en bami, maar ook voor allerlei andere gerechten kan gebruiken. Dat bespaart geld en is ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam.

Snelle Surinaamse roti voor studenten

Om de snelheid er maar in te houden, is de volgende van de 3x makkelijke recepten voor studenten eveneens in korte tijd te bereiden. In elk geval zo snel mogelijk, want de favoriete roti van Nederland is binnen 30 minuten klaar. Dit is dan ook een ideaal gerecht om te maken als je in de avond even een keer niets te doen hebt en je toch een speciaal tintje aan de dag wilt geven. De snelle Surinaamse roti is namelijk een waar feestmaal, waar je in eentje of met medestudenten van geniet.

Slim handigheidje: ingrediënten afstemmen

Soms eet je als student in je eentje, soms met zijn tweeën en soms met alle huisgenoten aan tafel. Wij hebben daarom een handigheidje voor je: stel de ingrediënten af op het aantal personen. Je hoeft zelf niet aan de slag te gaan met een berekening op je smartphone, want bij elk van de genoemde recepten is de handige functionaliteit beschikbaar. Je hoeft alleen maar op het plusje of minnetje te klikken om tot het aantal personen te komen dat aanschuift aan tafel. Het handigheidje is ook te gebruiken als je wat meer wilt koken om het restant te bewaren en een volgende keer op te eten. Dat wat je overhoudt, bewaar je of in de koelkast (let wel op het aantal dagen) of in de vriezer.

Nu je er toch bent

Nu je er toch bent, is het een kleine moeite om op je smartphone even een account aan te maken voor Mijn Kookboek. Dat is helemaal gratis en je kan er onder meer de 3x makkelijke recepten voor studenten in opslaan. Maak ook je boodschappenlijstje erin en kom voortaan als eerste op de hoogte van de nieuwste creaties.

Nieuwsbrief speciaal voor jou

Vind je het leuk om recepten te ontvangen op basis van je interesses? In dat geval kan je een gepersonaliseerde nieuwsbrief ontvangen op basis van de frequentie van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld iedere dag, per week of per maand. Mijn Kookboek biedt nog veel meer functionaliteiten, zoals het maken van je eigen verzamelingen met favoriete kookvideo’s, verkooppunten en producten. Ook is er ruimte om notities voor jezelf te maken als je snel even een keer wat wilt noteren. Wil je helemaal niets meer missen, volg ons dan via social media. Er is trouwens ook een handige Faja Lobi recepten webapp te downloaden.

Nasi, bami, roti: 3 x makkelijke recepten voor studenten

Auteur - Sandhia’s Recepten Wij zijn Jay & Sandhia en verrassen je graag met Award Winning Recepten & Producten uit onze gepassioneerde familiekeuken. De gerechten zijn thuis één voor één door ons op authenticiteit ontwikkeld, uitgetest en beoordeeld, en daarna door onze 600.000 fans goedgekeurd. Lees hier ons verhaal, een familiegeschiedenis van 40 jaar. Alle recepten altijd bij de hand hebben? Bestel hier Sandhia’s Recepten Deel 6: beoordeeld met 10 sterren en 800+ reviews.

Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ga naar mijn laatste sessie