Pastei Trafasie

Home Recepten
Pastei Trafasie
Afbeelding van Pastei Trafasie
Afbeelding van Pastei Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden.
  • STAP 2: 6el olie verhitten, kipfilet (in kleine stukken gesneden) hierin samen met de ui (gesnipperd), verse knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper gaarbakken.
  • STAP 3: Nasi Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, spicepowder en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 4: Doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop, het deeg dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk dat over de pastei voor een glanslaag.

3. Oven:

  • STAP 6: De pastei in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pastei en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met sweet chili saus.

Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet eens borststukken of kippenbouten; het vlees ontbotten, nadat het gaar is gekookt, alvorens het verder in de pastei te verwerken.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pastei Trafasie

1. Vulling: 

  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden.
  • STAP 2: 6 el olie verhitten, kipfilet (in kleine stukken gesneden) hierin samen met de ui (gesnipperd), verse knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper gaarbakken.
  • STAP 3: Nasi Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, spicepowder en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 4: Doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. 

2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop, het deeg dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk dat over de pastei voor een glanslaag.

3. Oven: 

  • STAP 6: De pastei in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 5 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - ½ Madam Jeanette peper - 500 gram kipfilet - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tL bruine suiker - ½ tL spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 tl tomatenpuree - 150 gram doperwten (diepvries) - 2 aardappels (gekookt en in blokjes gesneden) - 50 gram kousenband of halve winterwortel - 3 takjes selderij  - 2 pakjes (á 450 gram) bladerdeeg