Pastei Trafasie

Home Recepten
Pastei Trafasie
Afbeelding van Pastei Trafasie
Afbeelding van Pastei Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Vulling:

  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden.
  • STAP 2: 6el olie verhitten, kipfilet (in kleine stukken gesneden) hierin samen met de ui (gesnipperd), verse knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper gaarbakken.
  • STAP 3: Nasi Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, spicepowder en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 4: Doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.

2. Bladerdeeg:

  • STAP 5: De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop, het deeg dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk dat over de pastei voor een glanslaag.

3. Oven:

  • STAP 6: De pastei in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pastei en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met sweet chili saus.

Variatietip: Gebruik in plaats van kipfilet eens borststukken of kippenbouten; het vlees ontbotten, nadat het gaar is gekookt, alvorens het verder in de pastei te verwerken.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Kristy 26 januari 2021 13:47
5/5
Graag meer drumstick recepten!
Anvangils 26 januari 2021 11:57
5/5
Goed.
Yvette 26 januari 2021 10:23
5/5
Nou werkelijk een wonderlijk kookboek met super recepten en veel nieuws voor ons. 5 sterren dus!
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
James 24 januari 2021 11:08
5/5
5 dikke sterren verdiend
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pastei Trafasie

1. Vulling: 

  • STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden.
  • STAP 2: 6 el olie verhitten, kipfilet (in kleine stukken gesneden) hierin samen met de ui (gesnipperd), verse knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper gaarbakken.
  • STAP 3: Nasi Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, spicepowder en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 4: Doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen. 

2. Bladerdeeg: 

  • STAP 5: De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop, het deeg dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk dat over de pastei voor een glanslaag.

3. Oven: 

  • STAP 6: De pastei in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.
Ingrediënten
- 5 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - ½ Madam Jeanette peper - 500 gram kipfilet - 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tL bruine suiker - ½ tL spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder) - 1 tl tomatenpuree - 150 gram doperwten (diepvries) - 2 aardappels (gekookt en in blokjes gesneden) - 50 gram kousenband of halve winterwortel - 3 takjes selderij  - 2 pakjes (á 450 gram) bladerdeeg