Pilaf met Sandhia's kip en perzik

Home Recepten
Pilaf met Sandhia's kip en perzik
Afbeelding van Pilaf met Sandhia's kip en perzik
Afbeelding van Pilaf met Sandhia's kip en perzik

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes) samen met sjalotjes (gesneden) hierin gaarbakken.
  • STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), piment, tomatenpuree, paprika (in kleine stukjes), Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) en bruine suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
  • STAP 3: Het perzik sap langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen en circa 7 minuten koken.
  • STAP 4: De laatste 2 minuten de perzik (in partjes gesneden) toevoegen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Moksie Alesie Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveer met Moksie Alesie; garneer met de selderij (gehakt).

Variatietip: Varieer de perzik met ananas of mango. Kook een hele Madam Jeanette peper mee voor een hetere smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pilaf met Sandhia's kip en perzik
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes) samen met sjalotjes (gesneden) hierin gaarbakken.
  • STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), piment, tomatenpuree, paprika (in kleine stukjes), Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) en bruine suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
  • STAP 3: Het perzik sap langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen en circa 7 minuten koken.
  • STAP 4: De laatste 2 minuten de perzik (in partjes gesneden) toevoegen.
Ingrediënten
- zonnebloemolie - 500 gr kipfilet - 3 sjalotjes - 2 el Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl piment (gemalen) - 3 tl tomatenpuree - 1 paprika - ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 1 tl bruine suiker - 1 kleine blik (420 gr) perziken  - 2 takjes verse selderij