Pom Speciaal (pom met rijst, gestoofde kippenbouten en kousenband)

Home Recepten
Pom Speciaal (pom met rijst, gestoofde kippenbouten en ...

Bereidingswijze

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom.
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar:
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.
2. Gestoofde Kippenbouten: Gestoofde Kippenbouten
3. Kousenband: Kousenband

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Pom en Kookvideo's

Serveertip: De pom serveren met rijst, gestoofde kippenbouten en kousenband; heerlijk met een verse Madam Jeanette peper.

Variatietip: Varieer de kippenbouten met vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Andrea 4 september 2023
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pom Speciaal (pom met rijst, gestoofde kippenbouten en kousenband)

STAP 1: Pomtajer ontdooien en rijst bereiden:
Ontdooi de pomtajer als volgt: Laat het in de verpakking in een schaal een nacht op kamertemperatuur staan, giet eventueel overtollig water af.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
STAP 2: Pom-Mix:
Aan de ontdooide pomtajer toevoegen bruine suiker, Aromat (bouillonpoeder), roomboter en het sinaasappelsap, het geheel mengen tot een romige massa.
STAP 3: Pom-Kip:
6 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen), knoflook (geperst) en de kippendijenfilet (in stukjes gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; tomatenpuree, Pom Trafasie (roerbakmix), Aromat (bouillonpoeder), selderij (fijn gesneden), tomaten (in stukjes gesneden), Mixed Pickles (in plakjes gesneden), eventueel Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken; voeg 150 ml water toe, schep het om en kook het 7 minuten. LET OP: De gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken.
STAP 4: Pom:
De Pom-Kip aan de Pom-Mix toevoegen en mengen tot een mooie pom. 
STAP 5: Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pom hierin scheppen.
Bak het op 200 graden als volgt gaar: 
- In een voorverwarmde elektrische oven: circa 1-1½ uur
- In de heteluchtoven: 25-30 minuten
- Op een andere warmtebron, stel de baktijd proefondervindelijk in door het te bakken tot de pom gaar is.
De pom is gaar als de bovenlaag goudgeel is en het rondom een donkerbruine korst heeft.
2. Gestoofde Kippenbouten: Gestoofde Kippenbouten
3. Kousenband: Kousenband

Ingrediënten
- 1a. Pomtajer ontdooien en rijst bereiden: - 1 kg Pomtajer (geraspt uit diepvries, Toko) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1b. Pom-Mix: - 3 el bruine suiker - 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 150 gr roomboter of margarine - sap van 1 vers geperste sinaasappel  - 1c. Pom-Kip: - zonnebloemolie - 2 grote uien - 3 teentjes knoflook - 400 gr kippendijenfilet - 1½ el tomatenpuree - 6 el Faja Lobi Pom Trafasie of Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el Knorr Aromat (bouillonpoeder) - 1 bosje selderij - 2 tomaten - 8 stuks Mixed Pickles of 3 el piccalilly (Toko) - (eventueel) plakje of halve Madam Jeanette peper - 2. Gestoofde Kippenbouten: Gestoofde Kippenbouten - 3. Kousenband: Kousenband

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie