Rijst met Gehaktbal (gehaktbal in sojasaus met rijst)

Home Recepten
Rijst met Gehaktbal (gehaktbal in sojasaus met rijst)
Afbeelding van Rijst met Gehaktbal (gehaktbal in sojasaus met rijst)

Bereidingswijze

1. Peultjes en wortel in ruim water 4 minuten koken, daarna afgieten en met koud water afspoelen.
2. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
3. 5 eetlepel olie verhitten en gehaktbal, ui en knoflook 4 minuten roerbakken; hieraan 1 eetlepel Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, honing of suiker en 2 eetlepels Satésaus Trafasie toevoegen en goed omscheppen.
Vervolgens 1 kop (150ml) water toevoegen en 8 minuten op matig vuur laten sudderen.
4. De laatste 3 minuten wortel en peultjes toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Pandan rijst en Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de wortel en peultjes met taugé en champignons. Voor een vegetarisch gerecht, gebruik Tivall balletjes (vegetarisch uit de koeling) in plaats van kip gehaktbal.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s
Allanah 3 mei 2022 08:28
5/5
Gehaktbal Trafasie oi oi oi te smaakvol ❤️
Yana 15 april 2022 07:43
5/5
De surinaamse gehaktbal trafasie is iets van een nieuwe dimensie. In de Hollandse eetcultuur hoort een bal per week, nu we deze geproefd hebben maken we iedereen er gek mee 😎
Wim & miransa 7 januari 2022 08:14
5/5
Broodje Gehaktbal word je gewoon mee geboren in Nederland. Maar Broodje Gehaktbal Trafasie, WAT-EEN-SMAAK-SENSATIE!!! Maak elk weekend een paar ballen, voor de hele week voor mijn man en ik zelf lekker met pinda sambel en mayo voor het werk opwarmen echt mensen een aanrader van jewelste. 😍😋 ...
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Wil 21 mei 2021 09:11
5/5
Hutspot met gehaktbal op z'n trafasie mjam mjam mjammm
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
Rowena 12 mei 2022 00:00
5/5
Deel 6 al! Ongekend. Wij hebben oooooit deel 2 ontvangen als cadeau, nooit geweten dat dit zo in stand zou blijven. Super leuk!
Do 9 mei 2022 07:33
5/5
Heerlijk zeg Chicken Karaage eet je normaal altijd in het restaurant en vraag je af wat het is, kom ik hier het recept tegen. Dit weekend gemaakt en....... super was exact zoals je bij de su shi restaurants als side dish weleens besteld. Je kan zoveul verschillende dingen op jullie website vinden, nog lang niet uitgekookt met faja ❤️ ...
Toni 6 mei 2022 00:00
5/5
Besteld en gereserveerd! Zin hierin
Quincy 3 mei 2022 00:00
5/5
De allerbeste recepten vind je in dit boek!
Maya en hans 1 mei 2022 00:00
5/5
Kunnen er niet op wachten, staat in bestelling :)
Marcella 29 april 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten zin in deel 6 :)
E 26 april 2022 00:00
5/5
SUPER VEEL ZIN IN DIT KOOKBOEK! Snel sturen graag :))
Toos 25 april 2022 00:00
5/5
Woowie super blij dat jullie met het nieuwe deel komen. We zijn grootgebruikers van jullie producten en gebruiken nu zelfs de 1L Nasi omdat we zoveel Nasi in de maand eten hahahaha
Georgy 24 april 2022 00:00
5/5
Besteld en zin in met dit zomerse week!
Tochi 21 april 2022 08:05
5/5
Rollade Nasi Trafasie onze favoriete topper om te maken in het weekend. Doordeweeks lekker snijboontjes in masala of verse spitskool in masala om te smullen 😋
Roshnie 21 april 2022 00:00
5/5
Heerlijke recepten die je doen terugdenken naar de tijd dat oma in de keuken stond, en de heerlijk geurende aroma door het hele huis ging tot de dag erna hihi
Ally 20 april 2022 00:00
5/5
Ja hoor wanneer ontvangen we hem? Zin om mee aan de gang te gaan :D
Wilson 19 april 2022 00:00
5/5
Deel 6 staat in bestelling :)
Jesper 15 april 2022 00:00
5/5
Zulke goeie vleesrecepten! Ook de nasi bami toppers. Deel 6 staat al 2 x in reservering :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Rijst met Gehaktbal (gehaktbal in sojasaus met rijst)

1. Peultjes en wortel in ruim water 4 minuten koken, daarna afgieten en met koud water afspoelen.
2. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
3. 5 eetlepel olie verhitten en gehaktbal, ui en knoflook 4 minuten roerbakken; hieraan 1 eetlepel Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, honing of suiker en 2 eetlepels Satésaus Trafasie toevoegen en goed omscheppen.
Vervolgens 1 kop (150ml) water toevoegen en 8 minuten op matig vuur laten sudderen.
4. De laatste 3 minuten wortel en peultjes toevoegen.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Faja Lobi Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) - 200 gram kip gehaktbal - 3 tl tomatenpuree, zonnebloemolie, 100 gram peultjes en 100 gram wortel, 2 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, 2 tl honing of bruine suiker
Ga naar mijn laatste sessie