Rijst met Gehaktbal (gehaktbal in sojasaus met rijst)

Home Recepten
Rijst met Gehaktbal (gehaktbal in sojasaus met rijst)
Afbeelding van Rijst met Gehaktbal (gehaktbal in sojasaus met rijst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Peultjes en wortel in ruim water 4 minuten koken, daarna afgieten en met koud water afspoelen.
2. Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
3. 5 eetlepel olie verhitten en gehaktbal, ui en knoflook 4 minuten roerbakken; hieraan 1 eetlepel Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, honing of suiker en 2 eetlepels Satésaus Trafasie toevoegen en goed omscheppen.
Vervolgens 1 kop (150ml) water toevoegen en 8 minuten op matig vuur laten sudderen.
4. De laatste 3 minuten wortel en peultjes toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Pandan rijst en Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de wortel en peultjes met taugé en champignons. Voor een vegetarisch gerecht, gebruik Tivall balletjes (vegetarisch uit de koeling) in plaats van kip gehaktbal.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Wil 21 mei 2021 09:11
5/5
Hutspot met gehaktbal op z'n trafasie mjam mjam mjammm
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Lisa 29 juli 2021 09:04
5/5
Ik wil een compliment geven voor de recepten. Maandelijks scroll ik en pak ik 5 recepten, en ga ze dan uitproberen met het gezin. Telkens weer is het raak, het gezin is er gek op. 🤗
Tink 25 juli 2021 10:52
5/5
Een uitmuntend culinaire toevoeging aan de kookboeken in Nederland.
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...
Yvonne 28 juni 2021 14:17
5/5
Wanneer je Faja Lobi eet, proeft, ruikt, krijg je direct kriebels in je buik. Jullie producten zijn zo puur ❤️
Alicia 24 juni 2021 20:05
5/5
Heerlijke noodles, nasi, bami, tjauw min alles van Faja Lobii is yumyumyum😙 Fan van het eerste uur, kocht het zeker 25 jaar geleden al in de toko in de bijlmer de goeie oude tijd ❤️
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Allanah 18 juni 2021 11:04
5/5
Poolse roots maar wat is dit lekker! Kan alle kanten op met jullie recepten ook in mijn eigen keuken van vroeger :)
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
7 juni 2021 12:35
5/5
Super water staat in m'n mond
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Harold 1 juni 2021 07:59
5/5
Ooit gekregen en nu in deze gekke tijden eens gebruikt was echt onverwachts goed zeg, gaan zeker meer maken.
Nitin 31 mei 2021 20:18
5/5
Wonderbaarlijk goede recepten met een juiste mix van verschillende categorie recepten, precies zoals de suri keuken is. Dit boek is in mijn ogen authentiek en een aanrader voor de beginner- maar ook zeker voor de gevorderde. ...
Anneke & Sita 31 mei 2021 07:44
5/5
Kookvriendinnen die iedere week een recept van iemand maken. Jullie zijn het eerste merk waar we nu al 5 keer op rij een recept van maken, en geloof ons dat is een unicum als culinaire fijnp roevers! Blijf vooral veel bami/noodles/tjauw min recepten toevoegen please :) ...
Don 30 mei 2021 16:10
5/5
Heerlijke recepten alleen heb ik uw producten niet in de supermarkten hier in Culemborg gevonden.
Ralph simm 25 mei 2021 08:05
5/5
Pinksteren stond in het teken van jullie wat eten we vandaag menu's, was super!
Edsil 24 mei 2021 09:55
5/5
Het kookboek via via ontvangen om te lenen. Nadat ik eens door het boek gebladerd had, heb ik wat velletjes omgeslagen om eens te maken... Wat een sensatie wat een belevenis jullie recepten. Heb er inmiddels 2, 1 om in te krassen en vouwen en 1 om mooi te houden voor mezelf :) ...
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
Alicia 10 mei 2021 07:53
5/5
Super makkelijke groentesalade! Verwerkt in mijn dieet. Kunnen jullie meer dieet gerelateerde recepten maken?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Rijst met Gehaktbal (gehaktbal in sojasaus met rijst)

1. Peultjes en wortel in ruim water 4 minuten koken, daarna afgieten en met koud water afspoelen.
2. Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
3. 5 eetlepel olie verhitten en gehaktbal, ui en knoflook 4 minuten roerbakken; hieraan 1 eetlepel Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, honing of suiker en 2 eetlepels Satésaus Trafasie toevoegen en goed omscheppen.
Vervolgens 1 kop (150ml) water toevoegen en 8 minuten op matig vuur laten sudderen.
4. De laatste 3 minuten wortel en peultjes toevoegen.

Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Faja Lobi Satésaus Trafasie (echte Sandhia's satésaus) - 200 gram kip gehaktbal - 3 tl tomatenpuree, zonnebloemolie, 100 gram peultjes en 100 gram wortel, 2 teentjes knoflook, 3 sjalotjes, 2 tl honing of bruine suiker