Sandhia's bami met gestoofde kippenbouten

Home Recepten
Sandhia's bami met gestoofde kippenbouten
Afbeelding van Sandhia's bami met gestoofde kippenbouten
Afbeelding van Sandhia's bami met gestoofde kippenbouten

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Gestoofde Kippenbouten:

  • STAP 1: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Kippenbouten hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken.
  • STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Het vlees 20-25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.

2. Sandhia's Bami:

  • STAP 5: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 6: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 7: Julienne wortel en prei (in stukjes gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 8: Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en het geheel nog eens enkele minuten roerbakken.
  • STAP 9: De bereide mie hieraan toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's

Serveertip: De mie serveren met de gestoofde kippenbouten; garneer met Gebakken Banaan en  Zuurgoed Trafasie

Variatietip: Voeg de laatste minuut 1 el honing toe. Eventueel plakje Madam Jeanette peper in stap 3 toevoegen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's bami met gestoofde kippenbouten

1. Gestoofde Kippenbouten:

  • STAP 1: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Kippenbouten hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken. 
  • STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Het vlees 20-25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.

2. Sandhia's Bami:

  • STAP 5: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.   
  • STAP 6: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 7: Julienne wortel en prei (in stukjes gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 8: Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen en het geheel nog eens enkele minuten roerbakken.
  • STAP 9: De bereide mie hieraan toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.
Ingrediënten
- 1. Gestoofde Kippenbouten: - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 2 uien - 3 teentjes knoflook - 600 gr kippenbouten - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree  - ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 1 kleine tomaat - ½ kop (75 ml) water - 2. Sandhia's Bami: - 500 gr mie - 1 ui - 200 gr julienne wortel - 1 stengel prei - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (  (vers bereide roerbakmix)