Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi

Home Recepten
Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi
Afbeelding van Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Garnalen en kipfilet (in dunne reepjes) 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wortel (in plakjes) in water 4 minuten koken en afgieten.
Maïzena mengen met 150 ml water.

2. Shanghai Kip Garnaal:

Kip en garnalen in 3 eetlepels olie bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de paksoi (in stukjes gesneden), water, rode wijnazijn, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen; eventueel zout naar smaak toevoegen.

TIP: Gebruik pure sesamolie voor een authentieke smaak.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de Shanghai paksoi met gewone paksoi of broccoli.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
7 juni 2021 07:59
5/5
Spaghetti Omoe Snesie (Sandhia's-Chinese spaghetti) gemaakt: Vroeger toen we klein waren gingen we in paramaribo bij een klein winkeltje altijd spaghetti eten, een smaak die ik nooit meer be n vergeten en doen denken aan de fijne tijden ❤️ Dit weekend kreeg ik zin in spaghetti en dacht ik ga op fajalobi kijken voor een leuk recept, ik maak de omoe snesie en dit geloof je nooit: Exact de spghetti van 30 jaar geleden wat ik me kon herinneren!! Bedankt hiervoor faja lobi, jullie blijven me keer op keer verbazen met recepten/producten die de smaak van suriname kenmerken. Blijf vooral ook doorgaan met de fusion recepten! 🥇🏆✅ ...
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
Dinn 8 juli 2021 15:08
5/5
Jullie rollade kip recept is voortreffelijk. Echt bij geen enkel merk heb ik dat ieder recept/product altijd lukt en bevalt word zo vrolijk van jullie merk 😚
Hil 27 mei 2021 08:34
5/5
Man o man die broodje kip masala van jullie hou op man wat goed
Raoul 21 april 2021 08:26
5/5
Jullie kip recepten zijn formidabel krijg ze altijd sappig en mals
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Andri 23 september 2021 09:05
5/5
Kookboek heeft veel recepten die onze moeder vroeger maakte, leuke herinneringen!
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi

1. Voorbereiding:

Garnalen en kipfilet (in dunne reepjes) 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wortel (in plakjes) in water 4 minuten koken en afgieten.
Maïzena mengen met 150 ml water.

2. Shanghai Kip Garnaal:

Kip en garnalen in 3 eetlepels olie bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de paksoi (in stukjes gesneden), water, rode wijnazijn, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen; eventueel zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- ½ winterwortel (in plakjes) - 2 tl pure sesamolie (toko) - 6 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 3 tl rode wijnazijn - 400 gram Basmati rijst - zonnebloemolie, 1 ui - 2 tl gemberpoeder - 500 gram Shanghai paksoi - 7 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 250 gr garnalen (medium zonder staart) - 2 tl bruine suiker - 1 ½ tl maïzena - 250 gr kipfilet
Ga naar mijn laatste sessie