Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi

Home Recepten
Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi
Afbeelding van Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi
Afbeelding van Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Garnalen en kipfilet (in dunne reepjes) 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wortel (in plakjes) in water 4 minuten koken en afgieten.
Maïzena mengen met 150 ml water.

2. Shanghai Kip Garnaal:

Kip en garnalen in 3 eetlepels olie bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de paksoi (in stukjes gesneden), water, rode wijnazijn, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen; eventueel zout naar smaak toevoegen.

TIP: Gebruik pure sesamolie voor een authentieke smaak.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de Shanghai paksoi met gewone paksoi of broccoli.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's-Chinese kip met garnalen en Shanghai paksoi

1. Voorbereiding:

Garnalen en kipfilet (in dunne reepjes) 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wortel (in plakjes) in water 4 minuten koken en afgieten.
Maïzena mengen met 150 ml water.

2. Shanghai Kip Garnaal:

Kip en garnalen in 3 eetlepels olie bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de paksoi (in stukjes gesneden), water, rode wijnazijn, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen; eventueel zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- ½ winterwortel (in plakjes) - 2 tl pure sesamolie (toko) - 6 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 3 tl rode wijnazijn - 400 gram Basmati rijst - zonnebloemolie, 1 ui - 2 tl gemberpoeder - 500 gram Shanghai paksoi - 7 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 250 gr garnalen (medium zonder staart) - 2 tl bruine suiker - 1 ½ tl maïzena - 250 gr kipfilet