Sandhia's ketjap knoflook garnalen

Home Recepten
Sandhia's ketjap knoflook garnalen
Afbeelding van Sandhia's ketjap knoflook garnalen
Afbeelding van Sandhia's ketjap knoflook garnalen

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
  • STAP 2: Mixgroenten in ruim water toevoegen, 4 minuten koken en daarna afgieten. Garnalen in 2 eetlepels olie enkele minuten bakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, voorgekookte garnalen en voorgekookte mixgroenten hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Hierna het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, verder bakken; tussentijds omscheppen. De laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Nasi Trafasie en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Basmati rijst.

Variatietip: Varieer de kousenband met broccoli.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's ketjap knoflook garnalen
  • STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
  • STAP 2: Mixgroenten in ruim water toevoegen, 4 minuten koken en daarna afgieten. Garnalen in 2 eetlepels olie enkele minuten bakken en afscheppen. 
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie, Faja Lobi Gekruide Ketjap, voorgekookte garnalen en voorgekookte mixgroenten hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Hierna het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten, met deksel op de pan, verder bakken; tussentijds omscheppen. De laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.
Ingrediënten
- 2 tl maïzena - 150 ml water - mixgroenten (150 gr kousenband, ½ winterwortel en 1 rode paprika) - 400 gr garnalen (grote garnalen met of zonder staart) - zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes knoflook - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl pimentpoeder - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap (te koop bij Albert Heijn) - 3 tl pure sesamolie (toko)