Moksie Alesie met kippenbouten uit de oven

Home Recepten
Moksie Alesie met kippenbouten uit de oven

Bereidingswijze

  • 1. Moksie Alesie:
  • STAP 1: Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Paprika (in blokjes) en broccoli (roosjes) 4-6 minuten in ruim water beetgaar koken en daarna afgieten.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, de ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten, voeg de prei (schuin gesneden), maïskorrels en kipfilet/Quorn (in blokjes) toe, 3 minuten wokken. De voorgekookte paprika en broccoli hieraan toevoegen en enkele minuten wokken; Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken.
  • STAP 4: De gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op matig vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
  • 2. Kippenbouten uit de oven: Zie Recept Kippenbouten uit de oven

Variatietip: Voeg 50 gram gedroogde garnalen toe; week ze vooraf 10 minuten in warm water en voeg ze daarna samen met de kip toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Niska 24 maart 2025
5/5
Instant noodles lekker moksie metie moksie speciaal pindakaas pinda sambel madam jeanette oooooh mijn favorieten! ❤️😍
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Moksie Alesie met kippenbouten uit de oven
  • 1. Moksie Alesie:
  • STAP 1: Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Paprika (in blokjes) en broccoli (roosjes) 4-6 minuten in ruim water beetgaar koken en daarna afgieten.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, de ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten, voeg de prei (schuin gesneden), maïskorrels en kipfilet/Quorn (in blokjes) toe, 3 minuten wokken. De voorgekookte paprika en broccoli hieraan toevoegen en enkele minuten wokken; Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken.
  • STAP 4: De gekookte rijst toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op matig vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.  
  • 2. Kippenbouten uit de oven: Zie Recept Kippenbouten uit de oven
Ingrediënten
- 1. Moksie Alesie: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 1 paprika (rood) - 100 gr broccoli - zonnebloemolie - 1 ui - 1 prei (kleine) - 200 gr maïskorrels - 200 gr kipfilet of Quorn - 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2. Kippenbouten uit de ovenRecept Kippenbouten uit de oven

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie