Javaanse ketjap kip

Home Recepten
Javaanse ketjap kip
Afbeelding van Javaanse ketjap kip
Afbeelding van Javaanse ketjap kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes) met sjalotjes (schuin gesneden) hierin gaarbakken.
  • STAP 3: Toevoegen Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), piment en bruine suiker; het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
  • STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en circa 7 minuten koken.
  • STAP 5: De laatste 2 minuten de bosui (schuin gesneden) toevoegen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; ook heerlijk met Surinaams Zuurgoed en Gebakken Banaan

Variatietip: Vervang de kipfilet met kippenbouten. Voeg een Madam Jeanette peper toe voor een hete smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse ketjap kip
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes) met sjalotjes (schuin gesneden) hierin gaarbakken.
  • STAP 3: Toevoegen Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), piment en bruine suiker; het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
  • STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en circa 7 minuten koken.
  • STAP 5: De laatste 2 minuten de bosui (schuin gesneden) toevoegen.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 500 gram kipfilet - 3 sjalotjes - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - mespunt Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - mespunt piment (gemalen) - 2 tl bruine suiker - 1 kop (150ml) water - 4 stuks bosui