Sandhia's kalkoen (mild gekruide en gevulde kalkoen)

Home Recepten
Sandhia's kalkoen (mild gekruide en gevulde kalkoen)

Bereidingswijze

1. Meng 5 eetlepels Roti Masala Trafasie (woksaus) met 2 eetlepels zonnebloemolie.
2. Meng de selderij, broodkruim, appel, pruimen en amandelen met de rest van de Roti Masala Trafasie (woksaus), vul de kalkoen met dit mengsel en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers.
3. Leg 2 extra grote stukken aluminiumfolie kruiselings in de braadslee, verdeel 1 eetlepel van het mengsel van punt 1 over de aluminiumfolie en leg de kalkoen er op de borst in; besmeer de kalkoen daarna rondom met de rest van het mengsel van punt 1, zodat alle delen van de kalkoen royaal zijn bestreken. Trek vervolgens de aluminiumfolie omhoog en bind de kalkoen dicht.
3. Schuif de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven en braad de kalkoen in 2 - 2 1/2 uur op 175 graden gaar.
Meer inspiratie? Bekijk onze Sandhia's kookvideo's via: Sandhia's Kookvideo's

Serveertip: Serveren met rijst, aardappelen, pasta, groenten.

Variatietip: Varieer Faja Lobi Roti Masala Trafasie met Faja Lobi Roti Masala Speciaal. Voor meer Masala Gerechten, raadpleeg Roti Gerechten en Masala Gerechten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Saskia 13 december 2022
5/5
Ik heb een kennismakingspakket besteld en dat was heel verrassend. Heerlijke gekruide producten waar smaak aan zit. Een heerlijke ontdekkingsreis!
Nilicia 30 augustus 2021
5/5
Dit weekend 3 x gekookt met faja lobi en overal de trassie en gekruide ketjap erbij gedaan, wat een smaakmakers 🥂
Dasney 2 augustus 2021
5/5
Thuis zochten we al jaren naar iets wat veelzijdig te maken was, veel recepten van waren, en veel afwisseling in is en je zelf je eigen touch en creatie ervan kan maken. Maak kennis met Faja Lobi! We koken letterlijk iedere dag, wel iets van deze fijne famiiekeuken al is het frietjes met satesaus moet de pinda sambel wel van jullie zijn, al eten we piepers met jus dan moet de jus wel aangemengd zijn met trassie en gekruide ketjap, of we gaan fully suri style en eten heerlijk roti. ❤️😍 ...
Nico 9 oktober 2020
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
KJ 13 juni 2025
5/5
Een heerlijke groep producten van faja lobi 😍
Nanomi 12 juni 2025
5/5
Chicken Trafasie (Surinaamse kip noodles in 3 minuten) ⭐⭐⭐⭐⭐
Nomi 11 juni 2025
5/5
Dikke 10!!
Raffaëla 10 juni 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: ⭐ ⭐⭐⭐⭐
TOL 4 juni 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: WOW!!!!!!!!!!!!!!!!! Probeer de instant noodles van faja mensen
Myka 3 juni 2025
5/5
De beste noodles van Faja Lobi
MO 30 mei 2025
5/5
Heerlijke spulletjes
Mok 28 mei 2025
5/5
Altijd genieten met faja
Bjorn 26 mei 2025
5/5
Rotichoti muffin 😋
Rira 22 mei 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐ Heerlijk kruidig en perfect van formaat! Ik was aangenaam verrast door de smaak. De Roti Choti Bites zijn lekker kruidig, maar niet te pittig, en ideaal als snack of bijger echt. Mijn gasten vonden het ook geweldig! ...
Toos 21 mei 2025
5/5
Te lekker voor woorden chicken trafasie instant noodlessssss
Matilda 20 mei 2025
5/5
💖💖💖 gewoonweg makkelijke producten met veel smaak en diversiteit. In mijn studiejaren heb ik gewoond in de bijlmer, de geuren van kruiden en specerijen rook je bij alle huizen. Als ik het nu zelf maak geniet ik er zo erg van 😋 ...
Tamara 19 mei 2025
5/5
de chicken twisters gemaakt voor de verjaardag! viel super in de smaak
Rilan 16 mei 2025
5/5
Komen de beste recepten vandaag, Faja Lobi!
KOM 15 mei 2025
5/5
Snelle Platbrood Kip Masala: grandioos ❤️
Pliem 12 mei 2025
5/5
Dik tevreden
LP 9 mei 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
G 8 mei 2025
5/5
Gewoon super
Olivia 7 mei 2025
5/5
De meest lekkere bami en nasi komt van faja lobi. Een basis die je goed kan gebruiken voor je eigen versies, deze vind ik zo lekker: Nasi Goreng Tropical. Sinds jaren makkelijk te koop bij o nze appie. Vroeger kocht ik het bij de kleinste toko van nl volgens mij, dan praten we alweer over circa 30 jaar geleden. Op naar nogeens 30 jaar faja lobi ❤️😊 ...
Romero 6 mei 2025
5/5
Heurlijk allemaal mensen 😍
Hami 2 mei 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst mega lekker! Hleemaal als je de grillworst zelf maakt mmmmm
Gerrie 1 mei 2025
5/5
Al lange tijd fan, jullie blijven me verrassen met de smaken.
OKKE 1 mei 2025
5/5
DIKKE 10!
LOOPY 30 april 2025
5/5
Zo smaakvol!
Gerard 29 april 2025
5/5
Heel lekker top
Lucca 28 april 2025
5/5
Traybake the best ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's kalkoen (mild gekruide en gevulde kalkoen)

1. Meng 5 eetlepels Roti Masala Trafasie (woksaus) met 2 eetlepels zonnebloemolie. 
2. Meng de selderij, broodkruim, appel, pruimen en amandelen met de rest van de Roti Masala Trafasie (woksaus), vul de kalkoen met dit mengsel en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers. 
3. Leg 2 extra grote stukken aluminiumfolie kruiselings in de braadslee, verdeel 1 eetlepel van het mengsel van punt 1 over de aluminiumfolie en leg de kalkoen er op de borst in; besmeer de kalkoen daarna rondom met de rest van het mengsel van punt 1, zodat alle delen van de kalkoen royaal zijn bestreken. Trek vervolgens de aluminiumfolie omhoog en bind de kalkoen dicht. 
3. Schuif de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven en braad de kalkoen in 2 - 2 1/2 uur op 175 graden gaar.
Meer inspiratie? Bekijk onze Sandhia's kookvideo's via: Sandhia's Kookvideo's

Ingrediënten
- 3 takjes selderij - kruim van 5 sneetjes oud witbrood - 1 friszure appel (geschild in blokjes) - 10 stuks pruimen (gedroogde en ontpitte, in stukjes) - 50 gram amandelen (gehakte) - 1 hele kalkoen (2-2.5kg) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Masala Trafasie (vers bereide woksaus) - zonnebloemolie

Winkelwagentje

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie