Ketjap Tahoe ..... Yummie!

Home Recepten
Ketjap Tahoe ..... Yummie!
Afbeelding van Ketjap Tahoe ..... Yummie!

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

l omscheppend, enkele minuten lichtelijk bakken en afscheppen.

Tip: Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel (die een bittere smaak geeft) te verwijderen.

  • STAP 2: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, piment, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 3: Marinade over de tahoe verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
  • STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Tahoe hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: De tahoe 15 minuten op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, laten pruttelen.
  • STAP 7: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Vegetarische Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de tahoe met rijst en snijbonen; ook lekker met Sandhia’s Roti. Garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de tahoe met vegakip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
17 mei 2021 09:44
5/5
Jullie heerlijke surprisebox ontvangen en de ketjap knoflook gemaakt, was echt grandioos.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Tineke 30 juli 2021 10:01
5/5
Gaan dit weekend de chicken javaan maken. Al zeker 30 recepten nu met succes gemaakt!
mjevandenbongard@gmail.com 29 juli 2021 21:39
5/5
Bb met r gemaakt. Het was super lekker
Lisa 29 juli 2021 09:04
5/5
Ik wil een compliment geven voor de recepten. Maandelijks scroll ik en pak ik 5 recepten, en ga ze dan uitproberen met het gezin. Telkens weer is het raak, het gezin is er gek op. 🤗
Diny 29 juli 2021 08:36
5/5
Opa en oma gek op faja lobi nooit eerder gehad willen nooit meer anders
Aniek 28 juli 2021 08:15
5/5
5 sterren!!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
Fu 27 juli 2021 08:06
5/5
Getest meerdere recepten en het klopte zo goed als. Lekker je eigen touch aan geven
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
10 sterren 26 juli 2021 07:04
5/5
Verre van slecht, sterker nog, heel goed. Echt gewoon een zeer mooi kookboek zonder poespas en werkende recepten, niet een zakkenvuller die het uitbrengt voor commercieel gewin.
Bassie 25 juli 2021 12:13
5/5
Jullie pastei is echt een smaaksensatie
Yves 25 juli 2021 10:59
5/5
Voor het eerst met jullie producten gekookt nadat ik jullie surprisebox cadeau had gekregen met het kookboek erin: wauw wauw wauw 😍
Tink 25 juli 2021 10:52
5/5
Een uitmuntend culinaire toevoeging aan de kookboeken in Nederland.
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Tahoe ..... Yummie!

l omscheppend, enkele minuten lichtelijk bakken en afscheppen.

Tip: Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel (die een bittere smaak geeft) te verwijderen.

  • STAP 2: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, piment, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 3: Marinade over de tahoe verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
  • STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Tahoe hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: De tahoe 15 minuten op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, laten pruttelen.
  • STAP 7: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen. 
Ingrediënten
- 2 pakjes (á 450 gr) tahoe/tofu - 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 4 el rijstwijn - 1 tl piment (gemalen) - 1 el basterdsuiker (lichtbruine) - 2 el Mee Chun Plum Saus (toko) - 1½ el tomatenpuree - stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt) - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 2 tl Mee Chun Sesamolie (toko) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie