Ketjap Tahoe ..... Yummie!

Home Recepten
Ketjap Tahoe ..... Yummie!
Afbeelding van Ketjap Tahoe ..... Yummie!
Afbeelding van Ketjap Tahoe ..... Yummie!

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

l omscheppend, enkele minuten lichtelijk bakken en afscheppen.

Tip: Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel (die een bittere smaak geeft) te verwijderen.

  • STAP 2: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, piment, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 3: Marinade over de tahoe verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.
  • STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Tahoe hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: De tahoe 15 minuten op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, laten pruttelen.
  • STAP 7: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Vegetarische Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de tahoe met rijst en snijbonen; ook lekker met Sandhia’s Roti. Garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Varieer de tahoe met vegakip.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Claudia 12 augustus 2020 08:33
5/5
Als groot kookboeken verzamelaar kan ik u mededelen dat Sandhia's Recepten tot mijn favorieten behoort. EERLIJKE en ECHTE recepten, je voelt de passie, je voelt de authenticiteit, je PR OEFT de belevenis. Een dikke 10+ verdiend het zeer zeker! ...
Jenny 12 augustus 2020 08:11
5/5
De beste vleesbroodjes echt super van jullie
Sin 11 augustus 2020 09:00
5/5
Goed en duidelijk geschreven kookboek met kloppende recepten.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Rin 7 augustus 2020 08:14
5/5
Dit noem je nou een verbetering. Jullie denken mee, en leuk om te zien dat feedback van fans is meegenomen.
Supersnarf 6 augustus 2020 14:25
5/5
schitterend was al mooi,maar nu TOP
Tineke 6 augustus 2020 10:03
5/5
5 sterren.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Tahoe ..... Yummie!

l omscheppend, enkele minuten lichtelijk bakken en afscheppen.

Tip: Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel (die een bittere smaak geeft) te verwijderen.

  • STAP 2: Bami Trafasie (roerbakmix), rijstwijn, piment, basterd suiker, plum saus, tomatenpuree en Madam Jeanette peper in een kom toevoegen en goed mengen tot een marinade.
  • STAP 3: Marinade over de tahoe verdelen, omscheppen en 10 minuten marineren.   
  • STAP 4: 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie verhitten, ui (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 5: Tahoe hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: De tahoe 15 minuten op matig vuur met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, laten pruttelen.
  • STAP 7: De laatste minuut sesamolie toevoegen, omscheppen en even verder laten pruttelen. 

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Vegetarische Gerechten en Kookvideo's.

 

Ingrediënten
- - 2 pakjes (á 450 gr) tahoe/tofu - 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 4 el rijstwijn - 1 tl piment (gemalen) - 1 el basterdsuiker (lichtbruine) - 2 el Mee Chun Plum Saus (toko) - 1½  el tomatenpuree - stukje Madam Jeanette peper (fijn geraspt) - Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 1 ui - 4 teentjes knoflook - 2 tl Mee Chun Sesamolie (toko) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie