Pikante kippenborstfilet uit de oven

Home Recepten
Pikante kippenborstfilet uit de oven
Afbeelding van Pikante kippenborstfilet uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

n een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.

  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
  • STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer het gemarineerde vlees hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar; bestrijk het vlees met de honing.
  • STAP 5: Snijd het vlees met een scherpe slagersmes in mooie plakjes en garneer het met de selderij (gehakt).

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer het met Sandhia's Nasi of Sandhia's Bami; schenk de saus over het vlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Revin 19 augustus 2021 11:58
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Jamie 5 juli 2021 00:00
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Lena 1 juli 2021 12:17
5/5
De roti van Faja Lobi, de handgemaakte uit de diepvries beste ooit. Mijn moeder en oma maakte deze vroeger precies zo met die smaak damnnnnn mang 😇😱
Quinton 23 juni 2021 00:00
5/5
Vanuit Den Helder: Toppers en graag meer bij Vomar laten opnemen.
Anita 15 april 2021 00:00
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Opi 28 maart 2021 01:00
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!
Sim 17 maart 2021 08:31
5/5
Vanuit Suriname een bericht: Tante meegenomen uit NL, breng dit naar nickerie. Geweldig en makkelijk!
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Nilesh 23 februari 2021 01:00
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
Rienke 9 februari 2021 01:00
5/5
Nou zelfs in fryslân praten ze over jullie producten. Uit interesse jullie product eens gekocht en het is om te smullen!
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Ahida 14 december 2020 01:00
5/5
Wanneer culturen bij elkaar komen! Een ode aan jullie kwaliteitskookboek, met een rijkdom aan recepten samengekomen uit verschillende culturen. 10 dikke sterren!
Heino 9 december 2020 01:00
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Nieta 5 november 2020 01:00
5/5
Ik sluit me aan bij de fans, een goed en mooi kookboek.
Joe 4 november 2020 01:00
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Carola 12 oktober 2020 00:00
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Oompie 7 juli 2020 00:00
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Fer luijten 28 mei 2020 00:00
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Janet 24 april 2020 00:00
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Esmee O.. 14 april 2020 00:00
5/5
Heerlijk paasweekend gehad met 2 dagen alleen maar faja lobi recepten uit het geweldige kookboek
Lois 18 maart 2020 01:00
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Kish 4 februari 2020 01:00
5/5
Een familie met Indiase roots uit Suriname en zo ver geschopt, respect!
FIKKIE 31 december 2019 01:00
5/5
Geweldig genoten met kerst met een volledig menu uit het kookboek, de recensies hieronder beaam ik, het is gewoon echt echt goed. Fijne jaarwisseling allen!
Jacky 19 december 2019 01:00
5/5
Geweldig dit, ons kerstmenu bestaat uit ruim 10 faja lobi recepten. Iedereen bedankt, complimenten voor de fam jay en sandhia met een mooi verhaal!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pikante kippenborstfilet uit de oven

n een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.

  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
  • STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer het gemarineerde vlees hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar; bestrijk het vlees met de honing.
  • STAP 5: Snijd het vlees met een scherpe slagersmes in mooie plakjes en garneer het met de selderij (gehakt).
Ingrediënten
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 3 teentjes knoflook - 3 el rijstwijn - 1½ el tomatenpuree - Plakje Sandhia's rode peper (fijn geraspt) - 5 stuks (circa 1 kg) kippenborstfilet - 3 el kokosolie - 2 el honing - 3 takjes selderij
Ga naar mijn laatste sessie