Pikante kippenborstfilet uit de oven

Home Recepten
Pikante kippenborstfilet uit de oven
Afbeelding van Pikante kippenborstfilet uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

n een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.

  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
  • STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer het gemarineerde vlees hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar; bestrijk het vlees met de honing.
  • STAP 5: Snijd het vlees met een scherpe slagersmes in mooie plakjes en garneer het met de selderij (gehakt).

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer het met Sandhia's Nasi of Sandhia's Bami; schenk de saus over het vlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Anita 15 april 2021 10:11
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Opi 28 maart 2021 10:35
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!
Sim 17 maart 2021 08:31
5/5
Vanuit Suriname een bericht: Tante meegenomen uit NL, breng dit naar nickerie. Geweldig en makkelijk!
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
Rienke 9 februari 2021 12:24
5/5
Nou zelfs in fryslân praten ze over jullie producten. Uit interesse jullie product eens gekocht en het is om te smullen!
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Ahida 14 december 2020 09:46
5/5
Wanneer culturen bij elkaar komen! Een ode aan jullie kwaliteitskookboek, met een rijkdom aan recepten samengekomen uit verschillende culturen. 10 dikke sterren!
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Nieta 5 november 2020 16:57
5/5
Ik sluit me aan bij de fans, een goed en mooi kookboek.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Fer luijten 28 mei 2020 16:59
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Janet 24 april 2020 12:04
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Esmee O.. 14 april 2020 07:42
5/5
Heerlijk paasweekend gehad met 2 dagen alleen maar faja lobi recepten uit het geweldige kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Kish 4 februari 2020 13:49
5/5
Een familie met Indiase roots uit Suriname en zo ver geschopt, respect!
FIKKIE 31 december 2019 11:55
5/5
Geweldig genoten met kerst met een volledig menu uit het kookboek, de recensies hieronder beaam ik, het is gewoon echt echt goed. Fijne jaarwisseling allen!
Jacky 19 december 2019 11:10
5/5
Geweldig dit, ons kerstmenu bestaat uit ruim 10 faja lobi recepten. Iedereen bedankt, complimenten voor de fam jay en sandhia met een mooi verhaal!
Wanica 13 december 2019 12:27
5/5
Vanuit Suriname! Dikke 10 sterren voor jullie kookboek, van familie ontvangen. Kom maar snel met meer na SU
Gerrit 2 december 2019 10:46
5/5
5 sterren verdiend en sluit me aan bij de review hieronder.
Winston 23 oktober 2019 13:08
5/5
Verslavend kookboek, zeker al 30 recepten uit gemaakt, bijna allemaal in 1 keer gelukt, en die andere keren lag het aan mijzelf hahaha
Kel 17 september 2019 10:09
5/5
10+ vanuit Rotterdam. Jullie producten liggen heel breed bij highway op de Dordtselaan.
Nina 17 juli 2019 09:55
5/5
Ik sluit me aan bij de recensies hieronder, een oprecht en eerlijk kookboek met recepten die lukken.
Sandra 11 juli 2019 06:21
5/5
Zelf heb en kook ik al een tijdje uit dit boek. Nu het boek besteld voor mijn vader hij keek iedere keer zo verlangend naar het boek....
Vivian 13 mei 2019 08:33
5/5
We gaan deze hele week elke dag faja eten met een receppie uit het boekie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Pikante kippenborstfilet uit de oven

n een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.

  • STAP 2: Voeg de marinade aan de kippenborstfilet toe, omscheppen en het vlees 1 uur of een nacht van tevoren marineren.
  • STAP 3: Schenk de kokosolie (gesmolten) in een ovenschaal, besmeer het gemarineerde vlees hiermee rondom. Verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Dek de ovenschaal met aluminiumfolie af en bak het vlees 15-20 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden gaar; bestrijk het vlees met de honing.
  • STAP 5: Snijd het vlees met een scherpe slagersmes in mooie plakjes en garneer het met de selderij (gehakt).
Ingrediënten
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 3 teentjes knoflook - 3 el rijstwijn - 1½ el tomatenpuree - Plakje Sandhia's rode peper (fijn geraspt) - 5 stuks (circa 1 kg) kippenborstfilet - 3 el kokosolie - 2 el honing - 3 takjes selderij