Homemade kippenbouten in Javaanse saus

Home Recepten
Homemade kippenbouten in Javaanse saus
Afbeelding van Homemade kippenbouten in Javaanse saus
Afbeelding van Homemade kippenbouten in Javaanse saus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

n, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.

  • STAP 2: Kippenbouten (gehalveerd) en Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken.
  • STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, piment, Pinda Sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Het vlees circa 25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's bami, Sandhia's nasi, rijst.

Variatietip: Voeg de laatste minuut 1 el honing toe.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Homemade kippenbouten in Javaanse saus

n, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.

  • STAP 2: Kippenbouten (gehalveerd) en Madam Jeanette peper hieraan toevoegen, omscheppen en circa 10 minuten op matig vuur gaarbakken. 
  • STAP 3: Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, piment, Pinda Sambel, tomaat (in stukjes gesneden) en het water hieraan toevoegen en omscheppen.
  • STAP 4: Het vlees circa 25 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven.
Ingrediënten
-  Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie - 2 uien - 3 teentjes knoflook - 600 gr kippenbouten - Plakje Madam Jeanette peper - 1½  el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree  - ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl piment (gemalen) - 1 el Faja Lobi Pinda Sambel  - 1 kleine tomaat - ½ kop (75 ml) water