Sandhia's krab in masala

Home Recepten
Sandhia's krab in masala
Afbeelding van Sandhia's krab in masala
Afbeelding van Sandhia's krab in masala

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

icht kapot, zodat er barsten in de schalen ervan ontstaan; hierdoor is het bij het eten makkelijker om de krab te openen en trekt de masala beter in het vlees van de krab.
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6 eetlepels olie in ruime wok verhitten, fruit hierin uien (gesnipperd), knoflookbol (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin. Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Roti Kip Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree erbij doen en goed omscheppen. Kokosmelk en het water hieraan toevoegen totde krab er net onder staat en omscheppen.
Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen,circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken.Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Serveer dit gerecht ook eens met kousenband.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's krab in masala

icht kapot, zodat er barsten in de schalen ervan ontstaan; hierdoor is het bij het eten makkelijker om de krab te openen en trekt de masala beter in het vlees van de krab.
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6 eetlepels olie in ruime wok verhitten, fruit hierin uien (gesnipperd), knoflookbol (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin. Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Roti Kip Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree erbij doen en goed omscheppen. Kokosmelk en het water hieraan toevoegen tot de krab er net onder staat en omscheppen.  
Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.

Ingrediënten
- 3 kg krabscharen (vers op de markt) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 2 uien - 1 hele knoflookbol - plakje Madam Jeanette peper - 2 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 2 volle el Knorr Aromat bouillonpoeder - 2 tl tomatenpuree - 1 blik (400ml) kokosmelk - 900 ml water - 3 takjes selderij