Surinaamse kraboe (Surinaamse krab in masala)

Home Recepten
Surinaamse kraboe (Surinaamse krab in masala)
Afbeelding van Surinaamse kraboe (Surinaamse krab in masala)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Was de krabscharen goed schoon met water gemengd met een scheutje citroensap. Sla ze met een hamer licht kapot, zodat er barsten in de krabscharen ontstaan; hierdoor trekt de masala beter in het vlees van de krab in.
  • STAP 2: Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie in een ruime wok verhitten, fruit hierin de uien (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin.
  • STAP 4: Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Kruidenmix voor Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Kokosmelk en het water erover schenken tot de krab er net onder staat en omscheppen.
    Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met de rijst.

Variatietip: Serveer dit gerecht ook eens met kousenband.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Gin 2 september 2021 08:19
5/5
De Surinaamse vispastei is denk ik het alles lekkerste recept van jullie wat komt door die geweldige Trassie Trafasie van jullie! Ik ben groot fan van jullie merk, recepten, producten en bli jf vooral zo doorgaan, lobi ❤️! ...
Joan 26 augustus 2021 09:21
5/5
Of je nou authentieke nasi bami of roti wilt eten, of je wilt een uitstapje maken naar een masala pizza of een mexiacaans gerecht met een Surinaamse twist, jullie weten me telkens weer te ve rassen ook met de producten! Erg blij mee!!! 😍❤️😋 ...
Lic 16 augustus 2021 12:08
5/5
De beste Surinaamse pastei in town dit recept!! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Liza Yvonne Kramer 12 juli 2021 15:04
5/5
Ik maak het Surinaamse recepten van mijn ouders en ik vind het Surinaamse recepten altijd zo lekker nummer 1 en overal recepten van Azie.
Anoniem 23 juni 2021 12:37
5/5
Eksi Koekoe een echte surinaamse cake. Jullie mixen te koop bij jumbo perfect kan nu nog vaker maken
Nita disn 28 mei 2021 08:58
5/5
Verrukkelijke recepten en veel lekkere Surinaamse Javaanse recepten zoals het hoort, want de Javanen hebben een mooie invloed meegenomen naar su
Yana 26 mei 2021 13:25
5/5
Shoarma variant jullie zijn te gek. Van echte Surinaamse recepten zoals oma het maakte tot super leuke en gekke combinaties, zo hoor je je fans te inspireren!
Lysanne & winston 18 mei 2021 08:35
5/5
MEt een surinaamse man die mij deze geweldige keuken heeft laten kennen maken jullie mij helemaal compleet maak hem iedere dag blij :))
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
18 april 2021 09:34
5/5
Eksi Koekoe bij ORiental gekocht vrijdag en gisteren gemaakt. Heerlijke surinaamse cake en goed gelukt
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
Levrone 11 maart 2021 08:05
5/5
Met Antilliaanse en Surinaamse roots opgegroeid. Dit boek laat mij veel dingen van vroeger herbeleven!
Miranda 9 maart 2021 09:52
5/5
Met een Surinaamse man al 20 jaar getrouwd, die maak ik ook al 20 jaar blij met jullie producten. Top merk dus
Aleya 16 februari 2021 09:54
5/5
Surinaamse roots met colombiaans dit kookboek is voor mij een verademing om zo weer te kunnen koken zoals mijn opa dat deed
Linie 14 februari 2021 15:19
5/5
Sandhia's Recepten is een waar kunstenaarsboek. Veel nieuwe dingen geleerd, veel nieuwe variaties geleerd, dit is gewoonweg een allround boek voor de Surinaamse keuken met veel invloede n, precies zoals ik Suriname kan herinneren van vroeger en mijn grootmoeder, oma en moeder dingen bereidde, hulde dat ik dit zelf weer kan ervaren zonder dat alle drie nog er zijn. ...
Mieke 6 februari 2021 11:13
5/5
Heb eergisteren Surinaamse bami klaar gemaakt,was super lekker,maak het zeker nog wel eens een keer klaar TOP
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Kelly rowena 16 november 2020 09:54
5/5
van onze Surinaamse vriendjes dit boek ontvangen zo fijn dat we nu zelf alles kunnen maken wat we altijd eten bij onze vrienden
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Yves 7 september 2020 21:46
5/5
Zekers goed beoordeeld heerlijk en echt kookboek voor de Surinaamse keuken
Indran 8 juni 2020 10:43
5/5
een trots merk voor de Surinaamse gemeenschap. Geweldig om te zien hoeveel Nederlaners dit gebruiken!
ron theunissen 26 oktober 2019 22:39
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Teddy 1 april 2019 08:26
5/5
De beste recepten vind je in dit kookboek! al weer 30 jaar geleden aten wij als studenten bij een hele oude Surinaamse oma, waarvan haar kookgeuren ons hele studentenhuis doorheen kwamen. De Nasi zoals wij die daar aten, wauw, de Nasi Trafasie doet me helemaal terugdenken aan deze mooie tijd. ...
Timmy 8 januari 2019 10:26
5/5
Een wauw-factor, verschillende hoofdstukken, een grote diversiteit en jullie zijn door mijn test heen: mijn Surinaamse oma maakte bepaalde gerechten, en die komen overeen.
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse kraboe (Surinaamse krab in masala)
  • STAP 1:Was de krabscharen goed schoon met water gemengd met een scheutje citroensap. Sla ze met een hamer licht kapot, zodat er barsten in de krabscharen ontstaan; hierdoor trekt de masala beter in het vlees van de krab in.
  • STAP 2: Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie in een ruime wok verhitten, fruit hierin de uien (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin.
  • STAP 4: Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Kruidenmix voor Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Kokosmelk en het water erover schenken tot de krab er net onder staat en omscheppen.
    Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.
Ingrediënten
- 3 kg krabscharen (vers op de markt) - 400 gr rijst - zonnebloemolie - 2 uien - 1 bol knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 2 volle el Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala  - 2 volle el Aromat bouillonpoeder - 2 tl tomatenpuree - 1 blik (400ml) kokosmelk - 900 ml water - 3 takjes selderij
Ga naar mijn laatste sessie