Surinaamse kraboe (Surinaamse krab in masala)

Home Recepten
Surinaamse kraboe (Surinaamse krab in masala)

Bereidingswijze

  • STAP 1: Was de krabscharen goed schoon met water gemengd met een scheutje citroensap. Sla ze met een hamer licht kapot, zodat er barsten in de krabscharen ontstaan; hierdoor trekt de masala beter in het vlees van de krab in.
  • STAP 2: Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie in een ruime wok verhitten, fruit hierin de uien (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin.
  • STAP 4: Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Kruidenmix voor Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Kokosmelk en het water erover schenken tot de krab er net onder staat en omscheppen.
    Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met de rijst.

Variatietip: Serveer dit gerecht ook eens met kousenband.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Hami 2 mei 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst mega lekker! Hleemaal als je de grillworst zelf maakt mmmmm
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Surinaamse kraboe (Surinaamse krab in masala)
  • STAP 1:Was de krabscharen goed schoon met water gemengd met een scheutje citroensap. Sla ze met een hamer licht kapot, zodat er barsten in de krabscharen ontstaan; hierdoor trekt de masala beter in het vlees van de krab in.
  • STAP 2: Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie in een ruime wok verhitten, fruit hierin de uien (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin.
  • STAP 4: Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Kruidenmix voor Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Kokosmelk en het water erover schenken tot de krab er net onder staat en omscheppen.
    Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.
Ingrediënten
- 3 kg krabscharen (vers op de markt) - 400 gr rijst - zonnebloemolie - 2 uien - 1 bol knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 2 volle el Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala  - 2 volle el Aromat bouillonpoeder - 2 tl tomatenpuree - 1 blik (400ml) kokosmelk - 900 ml water - 3 takjes selderij

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie