Sandhia's krab in masala

Home Recepten
Sandhia's krab in masala
Afbeelding van Sandhia's krab in masala

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

icht kapot, zodat er barsten in de schalen ervan ontstaan; hierdoor is het bij het eten makkelijker om de krab te openen en trekt de masala beter in het vlees van de krab.
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6 eetlepels olie in ruime wok verhitten, fruit hierin uien (gesnipperd), knoflookbol (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin. Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Roti Kip Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree erbij doen en goed omscheppen. Kokosmelk en het water hieraan toevoegen totde krab er net onder staat en omscheppen.
Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen,circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken.Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Serveer dit gerecht ook eens met kousenband.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Alien 11 februari 2021 12:38
5/5
Fcebook trouwe volger met nu ook jullie kookboek in bezet. Wat een geweldig boek!
Rienke 9 februari 2021 12:24
5/5
Nou zelfs in fryslân praten ze over jullie producten. Uit interesse jullie product eens gekocht en het is om te smullen!
Sink 5 februari 2021 09:26
5/5
Alles top, pagina was er wel los in maar de recepten zijn goed.
Jolanda van der Linden 3 februari 2021 16:07
5/5
Omg dit is t walhalla voor mij, de kookboeken zijn geweldig en alles online te koop. Mijn gezin vind t heerlijk en afwisselend. Top
Dennis 29 januari 2021 10:40
5/5
Kipspiesjes in faja lobi sausjes met frietjes, grandioos gewoon.
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Super 25 januari 2021 08:32
5/5
waneer komt deel 6 mensen? delen 2 t/m 5 in de collectie
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Nelleke & Karin 8 december 2020 09:24
5/5
Zowel ik als mijn beste vriendin hadden van onze dochters jullie kookboek Sandhia's Recepten ontvangen. Zo leuk! We komen nu iedere week een recept voor elkaar als verassing, uitleg per recept is echt zeer goed. ...
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
Tessy 18 november 2020 13:16
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Lieke 3 november 2020 09:42
5/5
In jullie volgende top kookboek mogen ook de bakrecepten hoor!!!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's krab in masala

icht kapot, zodat er barsten in de schalen ervan ontstaan; hierdoor is het bij het eten makkelijker om de krab te openen en trekt de masala beter in het vlees van de krab.
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6 eetlepels olie in ruime wok verhitten, fruit hierin uien (gesnipperd), knoflookbol (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin. Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Roti Kip Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree erbij doen en goed omscheppen. Kokosmelk en het water hieraan toevoegen tot de krab er net onder staat en omscheppen.  
Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.

Ingrediënten
- 3 kg krabscharen (vers op de markt) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 2 uien - 1 hele knoflookbol - plakje Madam Jeanette peper - 2 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 2 volle el Knorr Aromat bouillonpoeder - 2 tl tomatenpuree - 1 blik (400ml) kokosmelk - 900 ml water - 3 takjes selderij