Sandhia's krab in masala

Home Recepten
Sandhia's krab in masala
Afbeelding van Sandhia's krab in masala
Afbeelding van Sandhia's krab in masala

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

icht kapot, zodat er barsten in de schalen ervan ontstaan; hierdoor is het bij het eten makkelijker om de krab te openen en trekt de masala beter in het vlees van de krab.
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6 eetlepels olie in ruime wok verhitten, fruit hierin uien (gesnipperd), knoflookbol (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin. Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Roti Kip Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree erbij doen en goed omscheppen. Kokosmelk en het water hieraan toevoegen tot de krab er net onder staat en omscheppen.
Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Serveer dit gerecht ook eens met kousenband.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Rin 7 augustus 2020 08:14
5/5
Dit noem je nou een verbetering. Jullie denken mee, en leuk om te zien dat feedback van fans is meegenomen.
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Tiff 13 juli 2020 08:32
5/5
Het kookboek voldoet aan alle verwachtingen en verdiend 5 sterren.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Dinand 8 juni 2020 14:54
5/5
Natuurlijk schrijven wij ook een recensie. Fijn om met de recepten en producten te werken, makkelijk in gebruik en een genot om je hele huis mee te geuren.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Sandhia's krab in masala

icht kapot, zodat er barsten in de schalen ervan ontstaan; hierdoor is het bij het eten makkelijker om de krab te openen en trekt de masala beter in het vlees van de krab.
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
6 eetlepels olie in ruime wok verhitten, fruit hierin uien (gesnipperd), knoflookbol (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin. Krab toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan in circa 10 minuten op hoog vuur gaarbakken. Roti Kip Masala, bouillonpoeder en tomatenpuree erbij doen en goed omscheppen. Kokosmelk en het water hieraan toevoegen tot de krab er net onder staat en omscheppen.  
Stoof de krab met deksel op de pan, onder tussentijds omscheppen, circa 10 minuten op hoog vuur; zodra de saus gaat koken de krab 5-10 minuten op matig vuur verder koken. Voeg de laatste minuut de selderij (gehakt) toe.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

 

Ingrediënten
- - 3 kg krabscharen (vers op de markt) - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 2 uien - 1 hele knoflookbol - plakje Madam Jeanette peper - 2 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 2 volle el Knorr Aromat bouillonpoeder - 2 tl tomatenpuree - 1 blik (400ml) kokosmelk - 900 ml water - 3 takjes selderij