Macaroni met Fa Chong

Home Recepten
Macaroni met Fa Chong
Afbeelding van Macaroni met Fa Chong
Afbeelding van Macaroni met Fa Chong

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Marineer de braadworst met ½ pot (180 ml) Fa Chong Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren

2. Macaroni:

  • STAP 2: Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kipfilet (in kleine stukjes gesneden) hieraan toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 5: Bami Trafasie (roerbakmix), bosuien (schuin gesneden), paprika (in stukjes), maïskorrels, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 4 minuten roerbakken.
  • STAP 6: Macaroni toevoegen en circa 8 minuten, onder voortdurend, op laag vuur opbakken.

2. Fa Chong:

  • STAP 7: Leg de gemarineerde kipsaucijzen (worst) op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) en enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 8: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Macaroni: Sandhia's Macaroni en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de macaroni met de Fa Chong; schenk de saus over de Fa Chong.

Variatietip: Varieer de kipfilet met rundvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lola 25 juni 2018 08:46
5/5
Afgelopen Zaterdag de macaroni recepten geprobeerd, ging super en duidelijk uitgelegd, hier ben ik nog lang niet klaar mee.
Claudia 12 augustus 2020 08:33
5/5
Als groot kookboeken verzamelaar kan ik u mededelen dat Sandhia's Recepten tot mijn favorieten behoort. EERLIJKE en ECHTE recepten, je voelt de passie, je voelt de authenticiteit, je PR OEFT de belevenis. Een dikke 10+ verdiend het zeer zeker! ...
Rin 7 augustus 2020 08:14
5/5
Dit noem je nou een verbetering. Jullie denken mee, en leuk om te zien dat feedback van fans is meegenomen.
Illy 5 augustus 2020 08:34
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Chery 28 juli 2020 10:24
5/5
Go on Faja Fajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Kit 17 juli 2020 10:16
5/5
Weer een grote fan erbij!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Macaroni met Fa Chong

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Marineer de braadworst met ½ pot (180 ml) Fa Chong Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren

2. Macaroni:

  • STAP 2: Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kipfilet (in kleine stukjes gesneden) hieraan toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 5: Bami Trafasie (roerbakmix), bosuien (schuin gesneden), paprika (in stukjes), maïskorrels, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 4 minuten roerbakken.
  • STAP 6: Macaroni toevoegen en circa 8 minuten, onder voortdurend, op laag vuur opbakken.

2. Fa Chong:

  • STAP 7: Leg de gemarineerde kipsaucijzen (worst) op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) en enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 8: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Macaroni: Sandhia's Macaroni en Kookvideo's

Ingrediënten
- - 1. Macaroni: - 1 pak (500 gram) macaroni (snel kokend) - zonnebloemolie - 1 ui - 300 gram kipfilet - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 5 bosuien - 1gele paprika - 100 gr maïskorrels - 1 tl Trassie Trafasie (ëchte Sandhia's trassie) - 1 el tomatenpuree - 2. Fa Chong: - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 400 gram braadworst