Macaroni met Fa Chong

Home Recepten
Macaroni met Fa Chong
Afbeelding van Macaroni met Fa Chong
Afbeelding van Macaroni met Fa Chong

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Marineer de braadworst met ½ pot (180 ml) Fa Chong Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren

2. Macaroni:

  • STAP 2: Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kipfilet (in kleine stukjes gesneden) hieraan toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 5: Bami Trafasie (roerbakmix), bosuien (schuin gesneden), paprika (in stukjes), maïskorrels, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 4 minuten roerbakken.
  • STAP 6: Macaroni toevoegen en circa 8 minuten, onder voortdurend,op laag vuur opbakken.

2. Fa Chong:

  • STAP 7: Leg de gemarineerde kipsaucijzen (worst) op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) en enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar.De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 8: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Macaroni: Sandhia's Macaroni en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de macaroni met de Fa Chong; schenk de saus over de Fa Chong.

Variatietip: Varieer de kipfilet met rundvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lola 25 juni 2018 08:46
5/5
Afgelopen Zaterdag de macaroni recepten geprobeerd, ging super en duidelijk uitgelegd, hier ben ik nog lang niet klaar mee.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Macaroni met Fa Chong

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Marineer de braadworst met ½ pot (180 ml) Fa Chong Trafasie (marinade) 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren

2. Macaroni:

  • STAP 2: Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kipfilet (in kleine stukjes gesneden) hieraan toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 5: Bami Trafasie (roerbakmix), bosuien (schuin gesneden), paprika (in stukjes), maïskorrels, Trassie Trafasie en tomatenpuree toevoegen en 4 minuten roerbakken.
  • STAP 6: Macaroni toevoegen en circa 8 minuten, onder voortdurend, op laag vuur opbakken.

2. Fa Chong:

  • STAP 7: Leg de gemarineerde kipsaucijzen (worst) op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) en enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 8: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt
Ingrediënten
- 1. Macaroni: - 1 pak (500 gram) macaroni (snel kokend) - zonnebloemolie - 1 ui - 300 gram kipfilet - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 5 bosuien - 1gele paprika - 100 gr maïskorrels - 1 tl Trassie Trafasie (ëchte Sandhia's trassie) - 1 el tomatenpuree - 2. Fa Chong: - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 400 gram braadworst