Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

Home Recepten
Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei
Afbeelding van Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei
Afbeelding van Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Shanghai paksoi in kleine stukken snijden, daarna 4 minuten in ruim water koken en afgieten.
Bak met de eieren 2 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes.

2. Gestoofde Kipfilet:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kip hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg hierna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

3. Macaroni:

Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin licht fruiten, daarna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), wortel, piment en Trassie Trafasie hieraan toevoegen en 4 minuten roerbakken. Vervolgens macaroni hieraan toevoegen en het geheel circa 7 minuten op laag vuur opbakken. De laatste minuut de Shanghai paksoi toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Macaronien Kookvideo's

Serveertip: Serveer de macaroni met de gestoofde kip, paksoi en de reepjes ei; garneer met de paprika (in reepjes gesneden), schenk de saus de macaroni.

Variatietip: Varieer de Shanghai paksoi met peultjes, broccoli, sugarsnaps.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lola 25 juni 2018 08:46
5/5
Afgelopen Zaterdag de macaroni recepten geprobeerd, ging super en duidelijk uitgelegd, hier ben ik nog lang niet klaar mee.
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

1. Voorbereiding:

Shanghai paksoi in kleine stukken snijden, daarna 4 minuten in ruim water koken en afgieten.
Bak met de eieren 2 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes.

2. Gestoofde Kipfilet:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kip hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op. 
Voeg hierna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

3. Macaroni:

Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin licht fruiten, daarna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), wortel, piment en Trassie Trafasie hieraan toevoegen en 4 minuten roerbakken. Vervolgens macaroni hieraan toevoegen en het geheel circa 7 minuten op laag vuur opbakken. De laatste minuut de Shanghai paksoi toevoegen en omscheppen.

Ingrediënten
- 1. Voor Gestoofde Kipfilet: - 500 gr kipfilet of kippenbouten - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 2 tl bruine suiker - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 el tomatenpuree - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2. Voor de Macaroni: - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 150 gram julienne wortel - 400 gr Shanghai paksoi - zonnebloemolie - 1 ui - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - ½ tl pimentpoeder - 3 eieren - 1 pak (500 gram) macaroni (snelkokend) - 1 kleine paprika (voor de garnering)