Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

Home Recepten
Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei
Afbeelding van Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei
Afbeelding van Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Shanghai paksoi in kleine stukken snijden, daarna 4 minuten in ruim water koken en afgieten.
Bak met de eieren 2 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes.

2. Gestoofde Kipfilet:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kip hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg hierna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

3. Macaroni:

Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin licht fruiten, daarna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), wortel, piment en Trassie Trafasie hieraan toevoegen en 4 minuten roerbakken. Vervolgens macaroni hieraan toevoegen en het geheel circa 7 minuten op laag vuur opbakken. De laatste minuut de Shanghai paksoi toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Macaronien Kookvideo's

Serveertip: Serveer de macaroni met de gestoofde kip, paksoi en de reepjes ei; garneer met de paprika (in reepjes gesneden), schenk de saus de macaroni.

Variatietip: Varieer de Shanghai paksoi met peultjes, broccoli, sugarsnaps.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lola 25 juni 2018 08:46
5/5
Afgelopen Zaterdag de macaroni recepten geprobeerd, ging super en duidelijk uitgelegd, hier ben ik nog lang niet klaar mee.
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Anyelissa 23 december 2020 11:03
5/5
Faja lobii super merk

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

1. Voorbereiding:

Shanghai paksoi in kleine stukken snijden, daarna 4 minuten in ruim water koken en afgieten.
Bak met de eieren 2 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes.

2. Gestoofde Kipfilet:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kip hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op. 
Voeg hierna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

3. Macaroni:

Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin licht fruiten, daarna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), wortel, piment en Trassie Trafasie hieraan toevoegen en 4 minuten roerbakken. Vervolgens macaroni hieraan toevoegen en het geheel circa 7 minuten op laag vuur opbakken. De laatste minuut de Shanghai paksoi toevoegen en omscheppen.

Ingrediënten
- 1. Voor Gestoofde Kipfilet: - 500 gr kipfilet of kippenbouten - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 2 tl bruine suiker - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 el tomatenpuree - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2. Voor de Macaroni: - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 150 gram julienne wortel - 400 gr Shanghai paksoi - zonnebloemolie - 1 ui - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - ½ tl pimentpoeder - 3 eieren - 1 pak (500 gram) macaroni (snelkokend) - 1 kleine paprika (voor de garnering)