Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

Home Recepten
Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei
Afbeelding van Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei
Afbeelding van Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Shanghai paksoi in kleine stukken snijden, daarna 4 minuten in ruim water koken en afgieten.
Bak met de eieren 2 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes.

2. Gestoofde Kipfilet:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kip hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg hierna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

3. Macaroni:

Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin licht fruiten, daarna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), wortel, piment en Trassie Trafasie hieraan toevoegen en 4 minuten roerbakken. Vervolgens macaroni hieraan toevoegen en het geheel circa 7 minuten op laag vuur opbakken. De laatste minuut de Shanghai paksoi toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Macaronien Kookvideo's

Serveertip: Serveer de macaroni met de gestoofde kip, paksoi en de reepjes ei; garneer met de paprika (in reepjes gesneden), schenk de saus de macaroni.

Variatietip: Varieer de Shanghai paksoi met peultjes, broccoli, sugarsnaps.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lola 25 juni 2018 08:46
5/5
Afgelopen Zaterdag de macaroni recepten geprobeerd, ging super en duidelijk uitgelegd, hier ben ik nog lang niet klaar mee.
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Macaroni met gestoofde kip, paksoi en roerbakei

1. Voorbereiding:

Shanghai paksoi in kleine stukken snijden, daarna 4 minuten in ruim water koken en afgieten.
Bak met de eieren 2 omeletten in 2 eetlepels olie; snijd ze vervolgens in lange reepjes.

2. Gestoofde Kipfilet:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kip hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op. 
Voeg hierna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat en suiker hieraan toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

3. Macaroni:

Macaroni volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin licht fruiten, daarna Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), wortel, piment en Trassie Trafasie hieraan toevoegen en 4 minuten roerbakken. Vervolgens macaroni hieraan toevoegen en het geheel circa 7 minuten op laag vuur opbakken. De laatste minuut de Shanghai paksoi toevoegen en omscheppen.

Ingrediënten
- 1. Voor Gestoofde Kipfilet: - 500 gr kipfilet of kippenbouten - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 2 tl bruine suiker - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 el tomatenpuree - 2 uien - 1 kleine tomaat - 2. Voor de Macaroni: - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 150 gram julienne wortel - 400 gr Shanghai paksoi - zonnebloemolie - 1 ui - 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - ½ tl pimentpoeder - 3 eieren - 1 pak (500 gram) macaroni (snelkokend) - 1 kleine paprika (voor de garnering)