Nasi Moksie Speciaal (nasi met geroosterde kippenbouten)

Home Recepten
Nasi Moksie Speciaal (nasi met geroosterde kippenbouten...
Afbeelding van Nasi Moksie Speciaal (nasi met geroosterde kippenbouten)
Afbeelding van Nasi Moksie Speciaal (nasi met geroosterde kippenbouten)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1.Voorbereiding:

  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

2. Moksie Speciaal (speciaal geroosterde kip):

  • STAP 2: Gember en mandarijn (uitgeperst) aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Marineer de kippenbouten hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren erover.
  • STAP 5: Rooster het vlees 15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar.

3. Nasi Trafasie:

  • STAP 6: 2 eetlepels olie verhitten, eieren hierin enkele minuten roerbakken en afscheppen.
  • STAP 7: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (gesneden) en 3 minuten roerbakken.
  • STAP 8: De gekookte rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
  • STAP 9: De laatste minuut de eieren toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de geroosterde kippenbouten met Nasi Trafasie; schenk de saus over het vlees. Garneer met Zuurgoed Trafasie.

Variatietip: Gebruik voor een hetere smaak Sandhia's rode peper sambal

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Aukie 6 november 2020 10:43
5/5
Nasi Trafasie beste Nasi
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Francis 17 augustus 2020 08:02
5/5
De beste NASI ban NEDERLAND! Wauw wauw wauw faja lobi
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Nasi Moksie Speciaal (nasi met geroosterde kippenbouten)

1.Voorbereiding:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

2. Moksie Speciaal (speciaal geroosterde kip):

  • STAP 2: Gember en mandarijn (uitgeperst) aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Marineer de kippenbouten hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren erover.
  • STAP 5: Rooster het vlees 15 minuten op de barbecue, hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar. 

3. Nasi Trafasie:

  • STAP 6: 2 eetlepels olie verhitten, eieren hierin enkele minuten roerbakken en afscheppen. 
  • STAP 7: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (gesneden) en 3 minuten roerbakken.
  • STAP 8: De gekookte rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
  • STAP 9: De laatste minuut de eieren toevoegen en omscheppen. 
Ingrediënten
- 1. Voorbereiding: - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2. Moksie Speciaal (speciaal geroosterde kip): - 1 tl gemberpoeder - 1 mandarijn - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 4 grote kippenbouten (gehalveerd) - 3. Nasi Trafasie: - zonnebloemolie - 3 eieren - 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 100 gr julienne wortel - 100 gr prei - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie