Chinese Nasi Speciaal (van een Chinees restaurant)

Home Recepten
Chinese Nasi Speciaal (van een Chinees restaurant)
Afbeelding van Chinese Nasi Speciaal (van een Chinees restaurant)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in blokjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 4: Madam Jeanette peper, doperwten, maïs en prei toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 5: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen. De gekookte rijst, de eieren en gegrilde kipfilet (in reepjes) toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie Chinese Nasi Speciaal; de laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren in een luxe bord, garneer met Zuurgoed Trafasie (Surinaams Zuurgoed).

Variatietip: Varieer de gegrilde kipfilet met gegrilde ham.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Asiri 4 juli 2021 10:24
5/5
Beste nasi is van faja lobi ooit! 😎
Lindsay 29 juni 2021 13:26
5/5
We hebben de bara, eksi koekoe en nasi van jullie nu gemaakt en zijn echte fans geworden wat is dit top zeg eindelijk eten met afwisseling.😋
Rini 22 juni 2021 13:25
5/5
Vleesbroodjes zijn onze favorieten om lekker af te toppen bij de nasi trafasiiii 😋
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Tinker 31 mei 2021 20:27
5/5
Mijn favorieten: Nasi Trafasie Roti Masala Trafasie Madam Jeanette en Vega Trassie
Lindsay 30 mei 2021 09:41
5/5
Jullie nasi recepten zijn de beste! Heerlijk afwisselend en lekker gezond met veel groentes.
Harris 21 april 2021 08:04
5/5
Graag meer nasi recepten, voor de rest een fijn kookboek.
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Sin 26 maart 2021 11:20
5/5
Heerlijk gewoon nasi met kidneybonen!
Koos 19 maart 2021 15:31
5/5
Chinese nasi faja lobi stijl was top.
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Dan 8 februari 2021 08:19
5/5
eerste gemaakte recept wwas verrukkelijk, de nasi met bouten.
Leonie 21 december 2020 09:11
5/5
Nou ons weekend: Vrijdag Nasi met Losie Foroe, zaterdag: Eksi gemaakt voor de eerste keer, ging super en heerlijk, Zondag: Durum met jullie geweldige Masala!
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Aukie 6 november 2020 10:43
5/5
Nasi Trafasie beste Nasi
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Francis 17 augustus 2020 08:02
5/5
De beste NASI ban NEDERLAND! Wauw wauw wauw faja lobi
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Sjin 2 maart 2020 10:47
5/5
Nasi Trafasie de beste Nasi ooit!
Dinie 23 januari 2020 16:11
5/5
Nasi trafasie al jaren mijn favoriet. Lekker kookboek met veel nasi recepten
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese Nasi Speciaal (van een Chinees restaurant)
  • STAP 1: Kotomisi Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Eieren in 1 eetlepel olie grof roerbakken en afscheppen.
  • STAP 3: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst)
  • daarin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in blokjes) toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
  • STAP 4: Madam Jeanette peper, doperwten, maïs en prei toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan enkele minuten beetgaar bakken; tussentijds omscheppen.
  • STAP 5: Witte Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen. De gekookte rijst, de eieren en gegrilde kipfilet (in reepjes) toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken tot een mooie Chinese Nasi Speciaal; de laatste minuut sesamolie toevoegen en omscheppen.  
Ingrediënten
- 400 gr Kotomisi Basmati - 4 eieren - zonnebloemolie - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 350 gr kipfilet - plakje Madam Jeanette peper - 150 gr doperwten - 1 blik (150 gr) maïs - 1 stengel prei (kleine) - 4 el Faja Lobi Witte Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 6 plakjes gegrilde kipfilet (vleeswaren koelschap supermarkt) - 4 tl sesamolie - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie